Fundação Dom Cabral Business School

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited

Fundação Dom Cabral, ett centrum för att utveckla chefer, affärsmän och företag, dialog med och lyssnar till organisationer, uppbyggnad pedagogiskt lösningar tillsammans med dem. FDC är inriktad på bilda team för att interagera kritiskt och strategiskt i företag.

&nbsp

FDC anser att företag som utvecklar lösningar finns i själva organisationen. Samverkan med företagen är slutresultatet av kopplingen mellan teori och praktik, som förstärks av den interaktiva arbete FDC tekniska team, som smidigt kombinerar akademisk bildning och erfarenhet av företagande.

&nbsp

FDC: s tillkomst går tillbaka till 1976, då det började som en spin-off av Minas Gerais katolska universitetet Extension Center. En ideell allmänintresse institution har Fundação Dom Cabral i 30 år haft en solid internationell artikulation och därmed säkerställa sin tillgång till världsledande tillverkare av teknik för hantering och i framkanten av affärstänkande.

&nbsp

Efter att ha utbildat tusentals chefer i ständig integration med sina företag - FDC har blivit nationell måttstock i sin bransch, att vara en aktiv deltagare i en förbättring av ledningsförmågan och övergripande utvecklingen av brasilianska företag. Dess öppna och interna program lockar årligen omkring 20.000 chefer från medelstora och stora företag.

&nbsp

Studier av företag och dess förvaltning i Brasilien tillverkas i FDC: s atomkärnor (Andrade Gutierrez kärnan i hållbar utveckling och Corporate Responsibility, CCR bolagsstyrning Nucleus, konkurrenskraft Nucleus, Ledarskapsutveckling Nucleus, entreprenörskap Nucleus, Corporate Management Nucleus, Internationella Handelshögskolan Nucleus, Serasa Innovation Nucleus) . Dessa studier ger subventioner och stöd till FDC - utvecklat program och därmed omsätta i praktiken sin banbrytande förhand som en kunskap som genererar institution.  

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Integrerad Utveckling Av Nätverk - RDI

Campusstudier Heltid 24 månader March 2017 Brasilien Sao Paulo

RDI - Integrated Development Network - syftar till att utveckla färdigheter i ledning och styrning inom ett nätverk som består av "ankare " organisationer tillsammans med andra företag inom ramen för deras produktiva kedjor. [+]

Hållbarhet och styrelseformer inom nätverket

Presentation

 

I det aktuella scenariot organisationer vars produktiva kedjor arbete i nätverk har stor potential för hållbar tillväxt. Dock har nätverksstyrning blivit en utmaning för dessa organisationer.

 

RDI - Integrated Development Network - syftar till att utveckla färdigheter i ledning och styrning inom ett nätverk som består av "ankare " organisationer tillsammans med andra företag inom ramen för deras produktiva kedjor.

 

Således, eftersom det bygger ledningskompetens av dessa företag och deras produktiva kedjor avser FoU för att förbereda dem för att utföra individuellt och i grupp inom ramen för den intensiva konkurrens som präglar alltmer globaliserade marknader samtidigt som främjar inrättande av starkare allianser mellan "ankare " och deras produktiva kedjor.... [-]


Paex - Partners För Excellens

Campusstudier Heltid March 2017 Brasilien Sao Paulo

Utbyta erfarenheter och optimera resultaten. En strävan efter resultat: detta är det främsta målet för PAEX partnerskap. [+]

Samarbete mellan medelstora företag

 

Utbyta erfarenheter och optimera resultaten. En strävan efter resultat: detta är det främsta målet för PAEX partnerskap. Den består för närvarande av 260 medelstora företag organiserade i regionala grupper i Brasilien, Paraguay, Chile, Argentina och Ecuador. I denna miljö främjar FDC förbättringar medellång och lång sikt resultat genom att öka medvetenheten och successivt bygga upp kunskap.

 

Det uppmuntrar utbyte av erfarenheter och samtidigt diskutera styrmodeller och sätta ledning och strategiska verktyg i praktiken. Det är allt genomförts utifrån perspektivet att bygga tillsammans. Företag och FDC arbetar alltid sida vid sida och följa upp resultaten. ... [-]


Strategiska Personer Förvaltning

Campusstudier Heltid 7 dagar March 2017 Brasilien Nova Lima Frankrike Fontainebleau + 2 fler

Strategisk People Management är ett internationellt program som betonar hur viktigt det är att anpassa människor förvaltningen till affärsstrategin. [+]

Strategisk People Management är ett internationellt program som betonar hur viktigt det är att anpassa människor förvaltningen till affärsstrategin. Ledarskap, motivation, mobilisering och anpassningsförmåga studeras som avgörande för att nå resultat.

 

Detta program har bedömt Fundação Dom Cabral tillsammans med Insead, Frankrike, under elva år. Programmets lärare uppmuntrar alla deltagare att reflektera över nuvarande paradigm, att förstå de krav som ställs ut av samhället och av organisatoriska miljöer och, främst, att bredda sin repertoar av frågor och svarsalternativ i sådana sammanhang.

 

Vem bör delta

 

Programmet rekommenderas för ledare och chefer från olika områden som vill integrera människor förvaltning som en grundläggande dimension av organisatoriska strategin. ... [-]