Università Iuav di Venezia

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Università IUAV di Venezia

En av de första arkitektur skolor i Italien (grundades 1926), är Università IUAV di Venezia en "teman" universitet helt fokusera på design. Det är en särskild plats för undervisning, specialisering och forskning på fältet i design boyta och miljöer som byggnader, städer, landskap, regioner samt design av dagligt bruk objekt, kulturella, scenisk, multimedia händelser, mode och grafik.

Università IUAV di Venezia är organiserad i tre avdelningar: "Arkitektur, Bygg och bevarande", "Design och planering i komplexa miljöer", "Arkitektur och konst".

Utbildningsprogram, kurser och aktiviteter är uppdelade i 5 grundutbildningsprogram grad och 8 forskar utbildningsprogram som är projektdriven inom områden som arkitektur, design, mode, bildkonst, urban och regional planering, teater, förutom ett antal forskar specialisering program, avancerade specialkurser och 9 forskningsdoktorsexamina.

IUAV har framgångsrikt utarbetat en unik inlärningsläge som är särskilt lämpligt för överföring av projekt kunskap: workshops är i själva verket en riktig verkstad för att uppleva och lära under direkt ledning av hög kaliber yrkesverksamma och professorer i praxis och design undervisning fält.

Universitetet har ingått avtal med ett antal institutioner och kulturella ämnen i Venedig, i regionen och utomlands (La Biennale di Venezia, Teatro La Fenice, Palazzo Grassi, Musei Civici Veneziani, teatro Due di Parma, teatrar i Rom och Turin, Triennale di Torino, Philadelphia Museum, New York University, MIT i Boston) som involverade och fortfarande engagera studenter i konstnärligt, design och teaterproduktionerna.

IUAV investerar mycket i forskning kring frågor som rör staden, regionen och miljö, landskap, infrastruktur och rörlighet, skydd och bevarande, hållbar design, arkitekturhistoria, de nya gränserna för design, konst och teater.

Universitetet har ett system av studior utrustade med hög specialistkompetens utrustning och expertis, även göras tillgänglig för externa kunder, tillsammans med ett bibliotek arv inom arkitektur och stadsplanering fält som är en viktig referenspunkt på nationell nivå.

Omkring 6.000 studenter delta i denna universitet (tillträde till de olika utbildningsprogrammen är begränsad, vilket är ett viktigt krav som krävs för att garantera undervisningens kvalitet). Internationellt utbyte program för närvarande erbjuds i samarbete med 130 europeiska universitet för att främja studenters, forskare "och lärare rörlighet, i syfte att utveckla ett gemensamt europeiskt medborgarskap, utbyte av god praxis och utbyte av forskare. Dessutom har Università IUAV di Venezia också etablerade samarbete och utbyte relationer med länder utanför EU institutioner och universitet som har ingått över 60 avtal som syftar till studenters rörlighet.

Studera på IUAV innebär att leva i en miljö som är öppen för vad som händer runt om i världen. Det innebär att kommande ansikte mot ansikte med auktoritativa röster inom områdena arkitektur, fysisk planering, konst och formgivning: Le Corbusier, Louis Kahn, Frank Lloyd Wright, Carlo Scarpa, Carlo Aymonino, Manfredo Tafuri, Vittorio Gregotti, Gino Valle, Aldo Rossi, Giovanni Astengo, Giancarlo De Carlo, Tadao Ando, ​​och Richard Serra har alla varit en del av vår skolas historia.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Erasmus Mundus Masterkurs Om Fysisk Planering (emmcmsp)

Campusstudier Heltid 2 år October 2016 Italien Venedig

Erasmus Mundus Master Course på havsområden (EMMCMSP) är en två-års avancerade professionella masterprogram, där tre högt rankade europeiska universitet deltar: Università IUAV di Venezia som samordnare, universitet [+]

Erasmus Mundus Master Course på havsområden (EMMCMSP) Erasmus Mundus Master Course på havsområden (EMMCMSP) är en två-års avancerade professionella masterprogram, där tre högt rankade europeiska universitet deltar: Università IUAV di Venezia som samordnare, universitetet i Sevilla, Högskolan i Azorerna. Studenterna kommer att bekanta sig med viktiga frågor som i politik Utformning och planering strategier för havsområdet, för att förbättra förvaltningen av resurser från en miljömässig, ekonomisk, social och rättslig synvinkel inom ramen för sjöfartspolitiken. Maritime Spatial Planning (MSP) är ett innovativt instrument som baseras på upp-to-date kunskap och teknik för att studera planetens yta, som strävar efter att förbättra förvaltningen av globala resurser.Idag planerare, som traditionellt behandlas omvandlingen av städer, områden, miljöer och relaterade frågor måste möta nya marina utmaningar, och därför spelar en grundläggande roll. Även för år planeringssystemet har "vänt ryggen till havet" är det avgörande att organisera och utveckla kustområden utanför CZM strategi. Havet påverkas av ekonomiska, sociala och miljömässiga förändringar och för att klara av den fortsatta sociala och ekonomiska utveckling, måste det tas med i planeringsstrategier och markförvaltning. Syftet med EMMCMSP är att förbereda eleverna för att bli specialister - som ger en tvärvetenskaplig bakgrund - så att de kan arbeta både inom offentliga institutioner och oberoende yrkesutövare eller forskare. Som specialister de kommer att ha den kunskap i planering, utformning och utvärdering av projekt och strategier, som anser att markbundna, kust-och havs dimensioner.Dessutom skall kursen ge möjlighet att hantera beslutsprocesser mot en adaptiv och integrerad strategi. Den två-års mästare Kursen ger en bred studie perspektiv genom en överkryssad tematiska analyser och diskussioner om flera marina sammanhang (Medelhavet, Östersjön och Nordsjön, Svarta havet, Atlanten). Mervärdet består i den jämförande analys och den metodologiska samspelet mellan de berörda institutionerna, tillsammans med kunskapsöverföring till den södra delen av världen. Uppbyggnad av Master När det gäller konstruktionen av befälhavaren, kommer två termer (6 6 månader) att hållas i Sevilla (Spanien) och i Azorerna (Portugal). Eleverna kan välja att utveckla sina sex månader Praktik (tredje termen) bland konsortiets anslutna medlemmarna. Den sista termen (6 månader i Venedig, Italien) består i utarbetandet av grupparbeten i specifika fallstudieområden.Klasserna kommer att ges på engelska och lokala språk. Vid det framgångsrika slutförandet av EMMCMSP programmet studenter kommer att tilldelas ett gemensamt tilldelats magisterexamen i "Erasmus Mundus Master i Maritime Spatial Planning" (120 hp) automatiskt erkänns i länderna i alla konsortiets partner.... [-]


European Master I Urbanism (EMU)

Campusstudier Heltid 2 år October 2016 Italien Venedig

Den europeiska Forskarutbildning Masters i Urbanism (EMU) är ett gemensamt program som syftar till att producera högt kvalificerade, universitets utbildade urbana designers, fysiska planerare och forskare. EMU-programmet sammanför [+]

Pedagogiska mål och didaktisk struktur

Den europeiska Forskarutbildning Masters i Urbanism (EMU) är ett gemensamt program som syftar till att producera högt kvalificerade, universitets utbildade urbana designers, fysiska planerare och forskare. EMU program samlar styrkorna och rikedom av olika designlösningar och metoder, och de långa traditioner och erfarenheter i stadsplanering och utformning av var och en av de deltagande universiteten. Befälhavaren kursen är design orienterad och bekräftar designens roll i kunskapsprocessen, och samtidigt integrera olika skalnivåer. Att lära genom att göra, forskning genom design, och projektet som kunskapsproducent utgör viktiga frågor och ställningstaganden i denna europeiska forskar magisterexamen. Programmet bygger på en serie steg i designprocessen vanliga design metoder - de huvudsakliga verksamheten genom vilken forskning / design kan konfigureras som kunskapsproducent. - Forskning / design till Beskrivning - Forskning / design till konceptualisering - Forskning / design till Tekniska Interventioner - Forskning / design genom strategier och scenarier... [-]