Norwegian School of Economics

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited

NHH - Norwegian School of Economics

NHH är Norges mest framstående handelshögskolan samt landets ledande centrum för forskning och utbildning inom ekonomi och företagsekonomi.

På NHH kommer du att uppleva en internationell och inkluderande lärandemiljö. Som en MSc student har du tillgång till exceptionella internationella möjligheter, såsom Double Degree program, CEMS magisterexamen i International Management och spännande studentutbytes möjligheter.

NHH är statligt finansierade och det kostar ingenting ansökan, admission eller studieavgifter.

NHH akademiker är mycket eftertraktade av potentiella arbetsgivare, och mer än 70 procent rapporterar att ha hittat en anställning före examen.

NHH erbjuder en treårig kandidatexamen, en tvåårig Master of Science examen och en treårig filosofie doktorsexamen. De två senare erbjuds till internationella studenter. MSc i ekonomi och företagsekonomi är den viktigaste delen i NHH portfölj av program och det består av ett stort utbud av kurser. Inom MSc finns åtta inriktningar, varav sex erbjuds internationella studenter; 1) Ekonomi, 2) energi, naturresurser och miljö, 3) finans, 4) International Business, 5) marknadsföring och varumärkeshantering och 6) Strategi och Management. Forskarutbildningen vid NHH är utformat för dem som söker en specialisering inom områdena ekonomi och företagsekonomi.


Tvååriga Master of Science

 • Economics (ECN). Ekonomi specialisering syftar till att ge studenterna en fördjupad förståelse av arbetet i ekonomin som helhet och för enskilda marknader, liksom de kvantitativa färdigheter som krävs för att analysera aktuella ekonomiska frågor som är relevanta för den privata och offentliga sektorn. Programmet erbjuder en grundlig och omfattande utbildning i Macroeconomics, mikroekonomi och ekonometri.
 • Energi, naturresurser och miljö (ENE). Det kan finnas några platser bättre lämpade för att studera frågor som rör energi, naturresurser och enironment än Norge. Välsignad med enorma naturtillgångar, har Norge uppnått en avundsvärd meritlista för att utveckla dessa för ekonomisk vinning, samtidigt som miljökapital samtidigt
 • Finance (FIE). Ekonomi är en av de mest populära masterprogram runt om i världen, tack vare historiskt enastående karriärmöjligheter. Finansprofil kombinerar en strikt teoretisk ansats med omfattande och relevanta riktiga program. Programmet möjliggör specialisering genom ett urval av kurser inom Corporate Finance, Financial Markets och Quantitative Finance.
 • International Business (INB). Studenterna får en rad färdigheter som gör det möjligt för dem att navigera de utmanande havet i det internationella näringslivet. Genom att fokusera på ett antal aktuella kluster och fristående projekt, tillgodoser INB läroplanen för ett brett utbud av intellektuella intressen.
 • Marknadsföring och varumärkeshantering (MBM). Brand Management har varit ett område av expertis vid NHH sedan början av 1990-talet. Programmet är unikt i sin förmåga att få igång elevernas marknadsföring karriär att bli framtida ledare i de spännande och utmanande områdena marknadsföring.
 • Strategi och Management (STR). Strategi och Management fokuserar på hur chefer och medarbetare kan utveckla företag att bli effektiv och konkurrenskraftig och samtidigt upprätthålla företagens sociala ansvar. Denna specialisering kommer att lära eleverna om strategisk analys och val, hur företag kan hantera strategisk förändring och organisationsutveckling, samt hur man ska hantera och utveckla företagens mänskliga resurser. Programmet ger också en inblick i hur nya utmaningar kan identifieras, analyseras och utvecklas på ett sätt som gör det möjligt för ökad lönsamhet och effektivare resursanvändning.


Tre års Filosofie doktor

 • redovisning
 • Business and Management Science
 • economics
 • finans
 • Professionell och interkulturell kommunikation
 • Strategi och ledning


NHH är den ledande centrum för forskning och utbildning inom ekonomi och företagsekonomi i Norge. Fakultetens medlemmar publicerar omfattande i erkända tidskrifter och ta influental positioner som rådgivare och styrelseledamöter i både privat och offentlig sektor. Skolan är en central nod i den nationella norska nätverk av institutioner för forskning och högre utbildning och samarbetar internationellt i både forskning och undervisning, med stora akademiska institutioner i ett antal länder.


NHH är den norska medlem i CEMS - ett samarbetsforum för de ledande förvaltning skolor runt om i världen.


Fakultetens medlemmar har gjort betydande insatser, särskilt inom områdena finans och ekonomi. Bland annat är Karl Borch, en av grundarna av den moderna riskteori, Jan Mossins jämvikts, en av grundarna av Capital Asset Pricing Model, och adjungerad professor och NHH Alumni Finn E. Kydland, vinnare av Nobelpriset i ekonomi 2004.


NHH erkänner att studentlivet innebär mer än att bara studera, och därför erbjuder en väl avrundad upplevelse. Skolan är hem för en levande studentkåren, och NHH studentkår (NHHS) är den mest aktiva studentorganisationen i Norge. Med en mångfald av studentgrupper, från Telemark skidklubb till finansgruppen, uppmuntrar NHH studenter att starta nya grupper som tillgodoser deras mångfacetterade intressen. Du kan utmana dina ledaregenskaper genom aktiviteter inom grupper som NHH Aid, eller så kan du gå med i Univerisity student run tidning.


NHH ligger i den vackra staden Bergen på Norges västkust. Norge skiljer sig något från sina andra motsvarigheter som det var till stor del ett land med bönder och fiskare fram till början av 20-talet. Idag Norge har en av de mest utvecklade ekonomierna i världen, en förändring som har lämnat ett djupt avtryck på det norska samhället. En stark tradition av jämlikhet och rättvisa har främjat en hög grad av kön, ekonomisk och social jämlikhet. Founded in 1070, Bergen växte runt sin färgstarka hamn och har sedan dess varit ett centrum för handel, sjöfart och hantverk. Beläget mellan bergen och Atlanten, har staden alltid såg ut mot utländska möjligheter. Bergens rikt historiskt arv är kontrasteras av en modern stad fylld med barer, caféer, restauranger och nattklubbar, och en mycket aktiv musikscen. Samtidigt piqturesque fjordar, dalar och höga berg skapar en magnifik bakgrund till västra Norge.


Studenter som väljer att studera vid NHH kan se fram emot en stimulerande inlärnings upplevelse på en dynamisk internationellt inriktad skola med hög personalomsättning och studenter kvalitet.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Magister I Ekonomi

Campusstudier Heltid 2 år August 2017 Norge Bergen

Mästaren i nationalekonomi är en av de inriktningar inom den tvååriga Master of Science (MSc) program i ekonomi och företagsekonomi vid NHH. [+]

Mästaren i nationalekonomi (ECN) är en av de inriktningar inom den tvååriga Master of Science (MSc) program i ekonomi och företagsekonomi vid NHH. Ekonomi profil syftar till att ge studenterna en fördjupad förståelse av arbetet i ekonomin som helhet och för enskilda marknader, samt de kvantitativa färdigheter som krävs för att analysera aktuella ekonomiska frågor som är relevanta för den privata och offentliga sektorn. Ekonomi är avgörande för att förstå ekonomi, framgång affärer, och utformningen av den offentliga politiken. Programmet erbjuder en grundlig och omfattande utbildning i makroekonomi, mikroekonomi och ekonometri, och är utformad för studenter som är intresserade av frågor som: Vad är effekten av den finansiella krisen på den ekonomiska tillväxten? Hur ska ett märkes firma prissätta sin produkt inför konkurrens från egna varumärken? Hur snabbt bör oljeresurser utnyttjas? Är skatt på förmögenhet en bra idé? Profilen kommer att kvalificera eleverna för positioner i analytiska och konsulttjänster, större företag inom områdena bank och försäkring, olja och gas, sjöfart, etc. och för positioner i den offentliga sektorn i t.ex. Norges Bank, finansministeriet och den norska konkurrensmyndigheten, samt i internationella organisationer som IMF och Världsbanken. ... [-]

Magister I Energi, Naturresurser Och Miljö

Campusstudier Heltid 2 år August 2017 Norge Bergen

Mästaren i energi, naturresurser och miljö är en av de inriktningar inom den tvååriga Master of Science (MSc) program i nationalekonomi och företagsekonomi vid NHH. [+]

Master i energi, naturresurser och miljö

Företags utmaningar i en föränderlig miljö

 

Mästaren i energi, naturresurser och miljö (ENE) är en av de inriktningar inom den tvååriga Master of Science (MSc) program i nationalekonomi och företagsekonomi vid NHH.

 

Välståndet i både nuvarande och framtida samhällen är helt beroende av att ha säker tillgång till tillförlitliga källor för energi och naturresurser. Även om det är ofta betydande tekniska hinder att övervinna för att finna, utvinna och omvandla dessa resurser till användbara produkter för livsmedel, kan förmågan att göra det på ett effektivt sätt i slutändan bestämmas inom ekonomiska och affärsmässiga begränsningar. För att komplicera saken, kommer utnyttjandet av resurser för livsmedel alltid innebära viss påverkan på miljön. Med oro över ekosystem och det globala klimatet blir mer uttalad, är balansen mellan ekonomisk utveckling och bevara den naturliga miljön i allt högre grad en viktig faktor i en värld som definieras av mer än bara den nedersta raden. Med dessa tankar i åtanke, och som syftar till att bygga vidare på beprövade kapacitet inom relevanta områden, etablerade NHH MSc specialisering inom energi, naturresurser och miljö under 2008.... [-]


Magister I Marknadsföring Och Varumärkeshantering

Campusstudier Heltid 2 år August 2017 Norge Bergen

Mästaren i marknadsföring och Brand Management är en av de inriktningar inom den tvååriga Master of Science (MSc) program i nationalekonomi och företagsekonomi vid NHH. [+]

Förstå konsumenter och marknader i en helt ny värld

Master i marknadsföring och Brand Management (MBM) IIS en av inriktningarna i det tvååriga Master of Science (MSc) program på NHH.

Bygga och hantera starka varumärken är av grundläggande betydelse för att vinna konkurrensfördelar och säkerställa långsiktig lönsamhet för produkter, tjänster, företag och organisationer. Vidare att förstå konsumenternas och konkurrenternas beteende är viktigt att varje företag och organisation, eftersom dessa insikter utgör grunden för att utveckla bra strategier, optimal positionering på marknaden och effektiva marknadsföringstaktik.

MBM specialisering riktar sig till studenter som vill leda och fatta beslut i marknadsavdelningen på ett företag eller organisation, inklusive befattningar som produktchef, Brand Manager, marknadsföring analytisk eller chef för marknadsföring. Profilen kommer också att passa dem som vill arbeta i konsultföretag, större organisationer eller statliga departement och myndigheter.... [-]


Magister I Strategi Och Ledning

Campusstudier Heltid 2 år August 2017 Norge Bergen

Mästaren i Strategi och Management är en av de inriktningar inom den tvååriga Master of Science (MSc) program i nationalekonomi och företagsekonomi vid NHH. [+]

Mästaren i strategi och ledning (STR) är en av de inriktningar inom den tvååriga Master of Science (MSc) program i nationalekonomi och företagsekonomi vid NHH. Strategi och Management fokuserar på hur chefer och medarbetare kan utveckla företag att bli effektiv och konkurrenskraftig och samtidigt upprätthålla företagens sociala ansvar. Hur kan företag skapa värde och utveckla en konkurrensfördel? Hur kan företagsledare genom sina medarbetare genomföra nödvändiga strategiska förändringar? Vad är god förvaltning och vad som främjar produktiva medarbetare? Denna inriktning kommer att lära eleverna om strategisk analys och val, hur företag kan hantera strategisk förändring och organisationsutveckling, samt hur man ska hantera och utveckla företagens personal. Programmet ger också en inblick i hur nya utmaningar kan identifieras, analyseras och utvecklas på ett sätt som ger ökad lönsamhet och en effektivare användning av resurserna. Speciellt fokuserar vi på ledningens roll och personal-samarbete för att främja strategiska mål och för att säkerställa lönsamheten i ett företag. Strategi och ledning handlar om att ta ett långsiktigt perspektiv, vilket gör rimliga analyser av olika konkurrenssituationer och resurser i organisationen. Det handlar om att kunna se möjligheter när de presenterar sig själva och för att dra nytta av dem. I programmet vill vi utveckla dessa färdigheter på två sätt: (1) genom kurser som bygger på både ekonomisk teori och beteendevetenskap (från exempelvis sociologi och psykologi), och (2) genom att integrera teori och praktik, genom att förädla praktiska färdigheter samt teoretiska kunskaper. ... [-]

Master I Finans

Campusstudier Heltid 2 år August 2017 Norge Bergen

Mästaren i Finance är en av de inriktningar inom den tvååriga Master of Science (MSc) program i ekonomi och företagsekonomi vid NHH. [+]

Mästaren i Finance (FIE) är en av de inriktningar inom den tvååriga Master of Science (MSc) program i ekonomi och företagsekonomi vid NHH. Ekonomi är en av de mest populära masterprogram runt om i världen, tack vare historiskt enastående karriärmöjligheter. Finans akademiker göra karriär i investeringar och affärsbanker, private equity, mäkleri, fonder, kapitalförvaltning, rådgivning, affärsstyrning, och revision. Viktiga finansiella företag besöker regelbundet campus och anställa akademiker. Finans specialisering kombinerar en strikt teoretisk ansats med omfattande och relevanta riktiga program. Programmet möjliggör specialisering genom ett urval av kurser inom Corporate Finance, Financial Markets och Quantitative Finance. Under hela programmet kommer du att utveckla en djup förståelse för den senaste empiriska forskning och modeller i finansiell ekonomi. Du lär dig att diskutera, analysera och lösa verkliga problem som rör finansiella marknader och finansiella beslutsfattande i företagen. Du kommer också att bättre förstå de fluktuationer och förare av finansmarknaderna, och testa idéer i spetsen för akademisk forskning. ... [-]

Masterprogram International Business

Campusstudier Heltid 2 år August 2017 Norge Bergen

Mästaren i International Business är ett av de inriktningar inom den tvååriga Master of Science (MSc) program i nationalekonomi och företagsekonomi vid NHH. [+]

Globala perspektiv från toppen av Europa

 

The Master in International Business (IB) är en av inriktningarna i tvååriga Master of Science (MSc) program på NHH.

 

Världen blir mindre. De krafter globaliseringen och internationaliseringen har lett till människor, företag och marknader över hela världen förs närmare varandra än någonsin tidigare. Den moderna företaget är skyldig att behärska både internationella och lokala dimensioner om det syftar till att lyckas i en alltmer konkurrensutsatt miljö. Dagens globala affärsmiljö erbjuder därför goda möjligheter till kvalificerad personal som söker internationella karriärer. IB specialisering på NHH är en specialiserad tvåårig studier specifikt syftar till att ge de studerande med rätt blandning av analytiska och praktiska färdigheter för en karriär inom multinationella företag, internationella organisationer eller mindre företag vars verksamhet omfattar en betydande grad av internationell verksamhet. Målen för civilingenjörsutbildningen är att utbilda studenter inom internationell affärsverksamhet och för att förbereda dem för internationella karriärer i förvaltningen. Programmet är utformat för att ge studenterna en stark teoretisk bas genom praktiska fallstudier och interaktioner med näringslivet.... [-]


Videoklipp

NHH - Norwegian School of Economics

Master's In International Management

MIB

ENE

NHH

MSc in Marketing and Brand Management

Kontakt

Norges Handelshøyskole

Adress, rad 1 Helleveien 30
5045 Bergen, NO
Hemsida http://www.nhh.no/en
Telefonnummer +47 55 95 90 00