Edinburgh Napier University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Edinburgh Napier University är en av de största högskolorna i Skottland med över 17.000 studenter från 109 länder. Vi erbjuder bransch informerade kurser som kombinerar optimal balans mellan teori och praktik, för att utrusta våra studenter för framgång dagens konkurrensutsatta globala arbetsmarknaden.

Vårt syfte

Vår vision är att etablera sig som en av de ledande, moderna, professionella universitet i Storbritannien 2015. Vi kommer att ha ett internationellt rykte för anställbarheten för våra studenter och expertis som kan användas för att förbättra livet och utsikterna för människor och deras samhällen.

Våra studenter

Akademiskt universitetet är organiserad i tre fakulteter: Handelshögskolan; Engineering, Datorer och Creative Industries; och hälsa, liv och samhällsvetenskap.

Vi är en verkligt internationell universitet med över 4000 internationella studenter på campus, och över 4000 studenter på kurser levereras med våra partner i Kina, Hong Kong, Indien och Singapore.

En studie av studenter i somras visade att 92,3% av våra studenter är i arbete eller vidare studier sex månader efter examen (HESA 2013). Vi är rankad trea i Storbritannien för Value Added, ett mått på elevernas förkunskaper mot examen resultat de går vidare för att uppnå (Guardian University Guide 2013).

Edinburgh Napier är den enda brittiska universitet att erbjuda ett program som utvecklar anställbarhet färdigheter söks av arbetsgivare, som kallas Trygga Futures. Edinburgh Napier Employer Mentoring Programme tilldelades Mentorskap Project of the Year vid konferensen skotska Mentorskap Network 2011.

Vår personal

Vi har totalt 1,864 anställda: 1.229 fakultet baserade och 635 arbetar i våra professionella serviceavdelningar.

Våra alumner

Edinburgh Napier University har över 78.000 aktiva studenter som spelar en dynamisk roll i universitetet liv som frivilliga, supportrar och givare. Några av våra välkända akademiker inkluderar Tavish Scott MSP, BBC TV-Catriona Shearer, fotografer David Eustace och Colin Baxter, och filmregissören Lynne Ramsay.

Edinburgh Napier ger hedersdoktorer på framstående personer inom en rad olika områden. De erkända inkluderar Sir Sean Connery, JK Rowling OBE, Sir Bill Gammell, Prof Anne Glover CBE, Dr Nigel Planer, Dr Christopher Brookmyre, Dr Lindsay Stewart OBE och Dr Jackie Stewart.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Videoklipp

Edinburgh Napier University overview