Civilingenjör i livsmedelsbearbetning
University College Brescia
Nyckelinformation
Campus läge
London, Kanada
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
Begär info
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Sep 2023
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
I samarbete med Brescia's School of Food and Nutritional Sciences erbjuder Western Engineering en Master of Engineering (MEng) i livsmedelsbearbetning. Detta ettåriga examensprogram ger studenterna teoretiska och praktiska färdigheter för att möta livsmedelsindustrins krav.
Livsmedels- och dryckesindustrin är den näst största tillverkningssektorn i Ontario när det gäller värdet på transporter och sysselsättning och genererar 41 miljarder dollar i årliga intäkter. Livsmedelsbearbetning kräver avancerad ingenjörsvetenskap och en djupgående förståelse för livsmedelsvetenskap, livsmedelssäkerhet och relaterade policyer och regler.
Lärandemål:
Kunskapens djup och bredd:
En fast förståelse av de grundläggande principerna och begreppen inom kemiteknik och tillämpningarna av dessa begrepp i livsmedelsindustrin
Lär dig fysiska, kemiska och biokemiska analyser av mat
Lär dig vetenskaplig kunskap om livsmedelssammansättning
Förstå principerna och praxis för matanalys
Lär dig principer för sensorisk och konsumentvetenskap, inklusive testmetoder, frågeformulär, experimentell design, statistiska överväganden och beslutsanalys
Lär dig grunderna för design och drift av livsmedelsbearbetningsanläggningar i kommersiell skala;
Lär dig och tillämpa modellerings- och simuleringspaket för storskaliga enheter i livsmedelsanläggningar;
Förstå principerna och praxis för livsmedelsanalys från kemiska och biokemiska aspekter;
Känn igen regleringsfrågor, säkerhet och effektivitet för specifika livsmedelskategorier.
Erkänna matavfall eller hantering av biprodukter, en kritisk faktor vid återvinning av värdefulla livsmedelskomponenter;
Analysera livsmedelssäkerhetshändelser med beaktande av ekonomi, politik, handel, allmänhetens förtroende; och deras konsekvenser på lokal, nationell och internationell nivå;
Tillämpa en etisk ram för att bidra till analysen av livsmedelssäkerhetsfrågor och policyer på lokal, nationell och internationell nivå
Om skolan
Frågor
Liknande kurser
Master i agroekologi och regenerativa livsmedelssystem
- Valle de Bravo, Mexiko