Civilingenjör i livsmedelsinnovation och produktdesign
Lund University
Nyckelinformation
Campus läge
Lund, Sverige
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Programöversikt
Erasmus Mundus Joint Master Degree in Food Innovation and Product Design (FIPDes) är ett tvåårigt akademiskt program inom livsmedelsvetenskap och produktutveckling, som drivs av Université Paris Saclay och AgroParisTech (Frankrike), tillsammans med TU Dublin (Irland) , UNINA (Italien) och Lund University .
FIPDes Master's syftar till att ge en europeisk dimension inom det kunskapsintensiva området livsmedelsforskning och utveckling och är mycket relevant för både EU- och tredjelandsstudenter som vill arbeta inom jordbruks-mat- och dryckesektorn. Programmet godkändes av EU-kommissionen 2010 och startade 2011.
Läroplan
Programmets struktur
Termin 1:
- Livsmedelsvetenskap och -teknologi
- Hållbarhet
- &FoU Projektledning
Termin 2:
- Kulinarisk innovation
- Skapande av företag
- marknadsföring
Specialiseringar - Terminer 3& 4:
- Livsmedelsdesign och teknik
- Hälsosam mat Design
- Livsmedelsförpackningsdesign och logistik
- Examensarbete på magisternivå
Karriärmöjligheter
Karriärmöjligheter
Kandidater kommer att kunna ta sig an de enorma utmaningarna och möjligheterna inom sektorn för livsmedelsinnovation, tillsammans med produktdesign och förpackning. De kommer vanligtvis antingen att starta sin egen tillverknings- eller konsultverksamhet, hitta positioner i och utanför Europa, antingen i sitt land eller i en nationell gren av ett stort internationellt livsmedelsmärke, eller så återvänder de till akademin som doktorander inom livsmedels-/innovationsområdet.