Gastronomivetenskap och förvaltning - forskarutbildning
Claretian University Centre (Centro Universitário Claretiano (CEUCLAR))
Nyckelinformation
Campus läge
Rio de Janeiro, Brasilien
språk
Portugisiska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
Begär info
Takt
Begär info
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Mar 2024
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Kursen omfattar livsmedelsvetenskapligt innehåll och dess klasser, som involverar den professionella i kökskemi; hanteringen av livsmedelsprodukter och de juridiska aspekter som är inblandade, konstruktion av specifika menyer; korsning av näringsbaser och gastronomiska tekniker (trend i området); de tekniska och historiska grunderna för nationell, internationell mat, bageri och konfektyr; användningen av ämnen för kreativitet och matdesign; förutom entreprenörskap och marknadsföring inom gastronomi.
Varje dag efterfrågas konsumenten och samhället i allmänhet mer av kvalitetsmat och tillämpning av gastronomitekniker. Området mat och dryck, när det samarbetas med ledningen, kan ge kvalitet i produktionsprocessen inom gastronomi och näring, med sikte på ansvar, hållbarhet, innovation och bättre användning av råvaror i allmänhet.
Syftet med kursen är att utöka och fördjupa de gastronomiska kunskaperna hos yrkesverksamma, med aspekter av vetenskap, livsmedelshantering och aktuella händelser i det gastronomiska yrket. På detta sätt integrera teoretisk kunskap och den övning som redan förvärvats, utbilda proffs, för att arbeta inom olika områden av gastronomi.