Master of Food Technology (Leuven)
KU Leuven
Nyckelinformation
Campus läge
Leuven, Belgien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* Besök vår webbplats för senaste information om studieavgifter: kuleuven.be/tuitionfees
Introduktion
KU Leuven Öppen dag online
KU Leuven anordnar en online-öppen dag onsdagen den 1 december 2021 för att informera studenter om sina engelskspråkiga program. Upptäck Europas mest innovativa universitet och lär dig mer om våra internationella program, antagningar, bostäder och mycket mer. För mer information, besök .
Interuniversity Program in Food Technology (IUPFOOD) är en akademisk master i vetenskapsprogram som avser att utrusta sina alumner med den vetenskapliga, tekniska och chefskunskap, färdigheter och attityder som de kräver för att framgångsrikt bidra till att lösa problem relaterade till livsmedelssäkerhet genom produktion av säkra livsmedel av hög kvalitet.
Två tekniska dimensioner av avgörande betydelse för livsmedelsbearbetning och konservering är de viktigaste målen och programalternativen:
- Efterskörd och livsmedelsbevarande teknik , med fokus på rollen som postskörd och livsmedelsbevarande enhet för att leverera säkra och näringsrika livsmedel, särskilt växtbaserade livsmedel, till slutkonsumenten.
- Livsmedelsvetenskap och teknik , med fokus på omvandling (bearbetning) av råvaror i produkter för livsmedel eller i mellaningredienser för vidare användning inom livsmedelsindustrin.
Interuniversity Program in Food Technology (IUPFOOD) organiseras gemensamt av KU Leuven och Ghent University (UGent).
Styrkor
IUPFOOD -programmet är ett interuniversitets MSc -utbildningsprogram som bygger på KU Leuven och UGents kombinerade expertis inom forskning och utbildning inom livsmedelsteknik. Programmets interuniversitetskaraktär, som erbjuder två lärandemiljöer, skapar ett tydligt mervärde som uppskattas mycket av studenter och alumner.
Programmet är inriktat på internationella studenter med olika utbildningsbakgrunder. Programstrukturen och innehållet är mycket väl anpassat till denna mångsidiga utbildningsbakgrund för inkommande studenter, inklusive studenter från söder. Programstrukturen, urvalskriterierna och tillgängligheten av repetitionskurser i början av programmet avhjälper elevernas olika bakgrund.
Alumner, särskilt de från söder, anser att programmet är mycket relevant för sin personliga utveckling, sin yrkeskarriär och utvecklingen av sitt hemland.
Se vår webbplats för senaste information om detta program.
Galleri
Antagningar
Läroplan
Struktur
Civilingenjör i livsmedelsteknik (120 hp) består av fyra huvudsegment:
- Fördjupningssegment (60 hp) bestående av kurser på masternivå i livsmedelsvetenskap, teknik och livsmedelsteknik
- Specialiseringssegment (17-19 hp) bestående av en uppsättning fördjupningskurser kopplade till ett av de två alternativen (”postharvest och livsmedelskonservering” eller ”livsmedelsvetenskap och teknik).
- Valbara kurssegment (11 - 13 hp) bestående av kurser i specifika livsmedelsrelaterade ämnen.
- Examensarbete (30 hp) bestående av ett avancerat forskningsämne inom området livsmedelsteknik.
Under hela programmet läggs tonvikt på sex inlärningsspår: livsmedelsteknik, livsmedelskvalitetssäkring och säkerhet, livsmedelsprocess och konserveringsteknik, vetenskaplig oberoende forskning, kommunikation och ledning, och vetenskaplig integritet.
Under den första etappen av masterprogrammet, du tillbringar första terminen på uGent och andra terminenKU Leuven kl. Den andra etappen kurser av huvudämnen"Postharvest and Food Preservation Engineering” och ”Food Science and Technology” undervisas respektive påKU Leuven och uGent. Vid båda universiteten erbjuds valfria kurser och examensforskningsämnen.