Master of Science in Food Science
UAEU United Arab Emirates University
Nyckelinformation
Campus läge
Al Ain, Förenade arabemiraten
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid, Deltid
Studieavgifter
AED 2 300 / per credit *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* per kredittimme
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Översikt
Institutionen för livsmedelsvetenskap föreslår ett masterprogram i livsmedelsvetenskap som ger studenterna en möjlighet att få avancerad kunskap relaterad till livsmedelskvalitet och livsmedelssäkerhet, livsmedelskemi och analys, livsmedelsbearbetning och teknik samt innovativa och funktionella livsmedel. Masterprogrammet i livsmedelsvetenskap är utformat för att förstärka och förbättra studentens kunskap om vetenskapliga principer och processer som används för att producera säkra livsmedel av hög kvalitet. Programmet kommer att ge en vetenskaplig baserad yrkesutbildning som omfattar klassrumsteori, praktisk forskning och dess tillämpning. Studenterna kommer att ha en möjlighet att grundligt studera teoretiska och tillämpade aspekter av livsmedelsvetenskap, teknik och teknik. En djupgående förståelse av vetenskap, som den gäller livsmedel, kommer att hjälpa studenter med intresse för karriär och teknisk utbildning, att förstå livsmedelsindustrin såväl som matberedning i deras dagliga liv. Detta program är utformat för att producera expert matvetenskap forskarutbildning med kunskap och färdigheter att utveckla och ytterligare utmärka sig i den professionella världen.
Galleri
Antagningar
Läroplan
Gradskrav
Obligatoriska kredittider: minst 30 timmar
Mat vetenskap
Obligatoriska kurser (15 timmar) | Kredit timmar | |
COSC501 | Forskningsmetoder | 1 |
COSC502 | Etik för vetenskaplig forskning | 1 |
FDSC605 | Examensseminarium | 1-3 |
FDSC610 | Avancerad matkemi - 1 | 2 |
FDSC622 | Avancerad livsmedelsanalys - I | 2 |
FDSC633 | Avancerad livsmedelsbearbetning I | 3 |
FDSC640 | Avancerad matmikrobiologi - I | 3 |
STAT503 | Tillämpad statistik | 2 |
Valbara kurser - 6 CH för avhandling och 12 CH för icke -avhandling (12 timmar) | Kredit timmar | |
FDSC611 | Matfysik | 2 |
FDSC615 | Avancerad hållbarhet för lagrade livsmedel | 3 |
FDSC630 | Avancerad matteknik | 3 |
FDSC631 | Enzymer Teknik och jäsning | 3 |
FDSC650 | Livsmedelsinspektion | 2 |
FDSC651 | Avancerade livsmedelslagar och -förordningar | 2 |
FDSC660 | Nya och funktionella livsmedel | 3 |
FDSC691 | Särskilda ämnen inom livsmedelsvetenskap | 2 |
Projekt eller avhandling (9 timmar) | Kredit timmar | |
FDSC695 | Examensforskningsprojekt 1 | 3 |
FDSC699 | Forskningsuppsats 2 | 9 |
1: För alternativ utan avhandling 2: För avhandlingsalternativ |
Merit Fellowship Award
För att få Merit Award förväntas studenterna ha hög akademisk merit och behålla sin akademiska framgång vid UAEU. Merit Fellowship Award erbjuder ekonomiskt bistånd i form av delvis undantag från undervisning till kvalificerade studenter. Studenter inom STEM och strategiska områden i landet (förnybar energi, transport, hälsa, vattenresurser, teknik, rymd) kommer att ha prioritet.
Studentberättigande:
- Ha utmärkt akademiskt stående (GPA ≥ 3.6/4.0).
- Behåll ett GPA ≥3.6/4.0 under studien vid UAEU.
- Har ingen annan finansiell sponsring eller utmärkelsen.
fördelar:
- 50% rabatt på undervisningsavgifter.
Varaktighet:
- Gäller fram till examen så länge studenten följer villkoren för studentberättigande.
Mer information
Användbara länkar
Ranking
UAEU rankas nu som nummer 1 i UAE baserat på Times Higher Education Ranking! Vi är också nummer 5 i Mellanöstern, nummer 49 i Asien och #70 i Young University Rankings 2019.
Programresultat
- Ge studenter avancerad teoretisk och forskningskunskap inom området.
- Ge eleverna möjlighet att integrera och tillämpa matkännedom till verkliga frågor i livsmedelssystem, komponenter, produkter och processer.
- Producera högutbildade kandidater som kan tillgodose ledarskapsbehov hos nationella och internationella yrkeskarriärer.
- Utveckla väl förberedda kandidater för att bli forskningsledare och innovatörer inom livsmedelsområdet.
Program Learning Learning
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- Diskutera avancerade begrepp, teorier och nya livsmedelsmetoder.
- Tillämpa grundläggande kunskaper om matvetenskap för att identifiera problem och föreslå lösningar inom området
- Designa och bedriva vetenskaplig forskning inom matvetenskap och använda kvantitativa metoder för att analysera resultat.
- Kommunicera vetenskaplig och teknisk kunskap i skriftliga och muntliga former till olika målgrupper.
- Visa kunskap om livsmedelsvetenskapens samtida frågor, etik och professionellt ansvar.