Master of Public Policy

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Utrusta framtida beslutsfattare med färdigheter och kunskap

Brandt School's Master of Public Policy (MPP) är ett tvåårigt tvärvetenskapligt program som är utformat för unga akademiker och yrkesverksamma som vill bedriva en karriär inom offentlig tjänst i myndigheter, internationella organisationer och ideell sektor . MPP-programmet utrustar framtida beslutsfattare med den kunskap och praktiska färdigheter de kommer att behöva för att främja allmänintresse och fatta sunda politiska beslut.

MPP-läroplan bygger på statsvetenskap, ekonomi, sociologi, offentlig förvaltning och lag och bygger de färdigheter och kunskapsbas som krävs av en professionell politisk analytiker. Det inkluderar kurser i politisk och ekonomisk analys, statistik, offentlig förvaltning och etik . Under hela kurser, forskning och fält erfarenhet, elever utvecklar sin förståelse för politiken och de institutioner och aktörer som är involverade i den processen.

126485_126389_P01_cut.jpg

En inspirerande inlärningsmiljö - utmanande och uppmuntrande

Studenter från hela världen studerar på Brandt School. Detta innebär att inte bara ha inspirerande samtal runt lunchtabellen, utan också att utmana dina egna idéer ständigt.

En mängd kurserbjudanden och inspirerande gästföreläsningar ger dig nya input och perspektiv. Var beredd på att ifrågasätta inlåsta idéer och utöka din medvetenhet till tidigare okartade vatten.

Praktisk träning

Brandt School är värd för en mångfaldig inlärningsupplevelse, där utbildning inte är begränsad till sidorna i en lärobok.

126486_126386_P02_cut.jpg

Specialisera: Strukturera dina studier kring dina intressen

MPP består av en grundläggande läroplan (med inriktning på policyanalys, offentlig förvaltning, ledning och metoder), en praktikplats och ett intensivt policyprojekt (praktiska utbildningsmoduler), valbara kurser tagna ur fyra potentiella specialiseringsområden (specialiseringsmoduler) och utbildning i främmande språk .

De obligatoriska modulerna utgör kärnplanen, medan specialiseringsmodulerna, modulerna för praktikutbildning och modulen för främmande språk kan väljas utifrån dina personliga intressen och professionella ambitioner .

Du kan välja valbara kurser från två av de fyra specialiseringsmodulerna för att utveckla och specialisera din individuella profil:

 • Ideell förvaltning och socialt företagande | Träna ditt företagande, innovativa och oberoende tänkande. Lär dig hur du kan utveckla, pitcha och genomföra sociala projekt och affärsidéer på ett inriktningsorienterat sätt.
 • Internationell och global offentlig politik | Tänk på hur politiska krafter och ekonomiska system formar och interagerar med varandra. Förvärva analytisk kompetens beträffande aktörer, intressenter, institutioner och frågor inom politikområden som endast kan hanteras internationellt (som klimat, energi och hållbarhet).
 • Utvecklings- och socioekonomiska politik | Undersök frågor som "Fungerar biståndspolitiken?", "Framsteg vi? Vad är framsteg och hur mäter vi det? ' Granska och bredda konceptualiseringar av utveckling och gott styre. Utvärdera den sociala, politiska och ekonomiska effekten av politik.
 • Konfliktstudier och -hantering | Lär dig hur du analyserar och utvecklar svar på samtida konflikter. Analysera politiska insatser kritiskt och utforska strategier för konfliktlösning. Förbättra din respektive regionala expertis genom ett konflikthanteringsperspektiv.

126488_126383_P03_cut.jpg

Praktisk utbildning: Lärande genom att göra

Offentlig politik är ingripandet i och utformningen av den politiska verkligheten. Som en integrerad del av vår undervisningsfilosofi är det viktigt för oss att du arbetar med professionella partners och löser verkliga problem och därmed förbereder dig för din framtida karriär.

Därför innehåller MPP en obligatorisk praktik . Detta ger dig möjlighet att tillämpa din klassbaserad kunskap och färdigheter i ett professionellt sammanhang, ge dig ett praktiskt perspektiv på och erfarenhet av policyanalys och offentlig förvaltning och hjälpa dig att utforska dina förmågor och intressen i förhållande till kraven i synnerhet områden för allmän ordning. Vi erbjuder hjälp med att hitta en praktikplats i myndigheter, internationella organisationer, icke-statliga organisationer eller andra ideella och ideella organisationer.

Vidare deltar MPP-studenter från tredje termin i en obligatorisk projektgrupp . Under övervakning av en akademisk anställd slutför en grupp på cirka tio studenter en uppgift för en extern partner om ett verkligt allmänpolitiskt problem eller fråga. Projektgrupper ger dig ännu en plats att tillämpa dina kunskaper, med de extra komponenterna i projektledning och teambaserat arbete. Du kommer att arbeta med en mängd olika projektpartner som sträcker sig efter omfattning (lokal, regional, internationell), sektor och leveranser.

126489_126385_P04_cut.jpg

Om oss: Willy Brandt School of Public Policy at the University of Erfurt

Brandt-skolan, som grundades 2002, är Tysklands äldsta allmänna skolskola, belägen inom det nyaste offentliga universitetet, University of Erfurt. Brandt School är en professionell skola som ger en stimulerande miljö för dem som strävar efter lednings- och ledarskapspositioner inom den offentliga, privata och ideella sektorn.

 • Vi är: ett tvärvetenskapligt, praxisorienterat och internationellt institut
 • Vi har: utmärkta utövare som lärare
 • Vi garanterar: en anpassbar personal och fakultet
 • Vi erbjuder: ett nätverk med den professionella världen
 • Vi är värd för: aktiviteter med andra offentliga politiska institutioner

Varje vintersemester välkomnar vi cirka 50 till 60 nya studenter från över 30 olika länder.

126490_126387_P05_cut.jpg

Erfurt: Studera i det gröna hjärtat i Tyskland

Beläget i centrum av Tyskland, ligger Erfurt - huvudstaden i Thüringen och cirka 210 000 invånare - cirka två timmar från storstadsområden som Frankfurt / Main, Berlin och München. Till skillnad från många andra städer i Tyskland förblir Erfurts historiska centrum intakt och har mer än 1 000 års historia. Erfurt kännetecknas av ett bevarat medeltida utseende integrerat med modern infrastruktur och anses vara en av Tysklands vackraste städer.

Thuringia, en av Tysklands 16 stater, har varit centrum för politiska och kulturella rörelser i många år. Du kan hitta spår av stora tänkare som Martin Luther, Johann Goethe, Friedrich Schiller och Max Weber överallt. Den lilla pittoreska staden Weimar, bara tio minuter från Erfurt, är ursprunget till Bauhaus arkitektonisk stil, grundstaden "Weimarer Republik" och centrum för den tyska klassiska eran. Naturälskare och friluftsentusiaster skattar Thüringen för sitt rika landskap: från skogarna, som ger området sitt smeknamn "Tysklands gröna hjärta", till landsbygden, som är prickad med sjöar, bäckar och flera förtrollande slott.

Med en studentorganisation på cirka 6 000 är University of Erfurt ett relativt litet universitet. Det drar fördel av dess storlek genom att odla en känsla av intimitet och samhälle på campus, närhet är en viktig tillgång för Erfurt och dess universitet. Moderna undervisningsfaciliteter, ett modernt bibliotek och moderna, prisvärda sovsalar ligger alla runt en central park, vilket gör campuset till hjärtat i det akademiska livet och studentlivet.

Att studera i Erfurt är överkomligt och är en av de billigaste universitetsstäderna i Tyskland. Inte bara det, utan att studera vid University of Erfurt är prestigefylld. Under åren har universitetet fått ett nationellt och internationellt rykte för utmärkt undervisningskvalitet och för innovativa program som MPP.

126491_126388_P06_cut.jpg

Ansök nu

Datum och tidsfrister

 • Ansökningsperioden öppnas i början av januari och stängs i slutet av maj (icke-EU-medborgare) / slutet av september (EU-medborgare) . Under den perioden granskar antagningskommittén ansökningar till programmet löpande.
 • Prioritetsfristen är den sista dagen i februari.
 • Om du är från ett land som kräver att du har ett studentvisum för att komma in i Tyskland, rekommenderar vi starkt att du ansöker så tidigt som möjligt för att säkerställa tillräcklig tid för att få ditt visum.
 • Den MPP program officiellt börjar varje år den 1 oktober st börjar föreläsningsperioden i mitten av oktober.

Studieavgift och semesters bidrag

 • MPP: s undervisningsavgift är 1 600 euro per termin (6 400 euro för hela programmets varaktighet - fyra terminer).
 • Ett bidrag för studentterminen , som för närvarande uppgår till cirka 244 euro, måste betalas till universitetet varje termin. Studenter får ett student-ID när betalningen är fullbordad, vilket inkluderar tillgång till kollektivtrafik inom och runt staden Erfurt och till allmänna administrationstjänster som tillhandahålls av universitetet.

126492_126384_P07_cut.jpg

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Welcome to the Willy Brandt School of Public Policy, Germany's oldest public policy school situated within its newest public university. Created in 2002 as part of the Faculty of Legal, Social and Eco ... Läs mer

Welcome to the Willy Brandt School of Public Policy, Germany's oldest public policy school situated within its newest public university. Created in 2002 as part of the Faculty of Legal, Social and Economic Sciences it has operated since as an interdisciplinary, practice-oriented and international institute of higher education that has been preparing students for the demands and challenges of today's complex political world. Läs mindre