Studera masterprogram i Albanien

Masterprogram i Albanien 2018

Studera i Albanien

Utbildning i Albanien

Albanien har en bra skola system, men det är inte nödvändigtvis en av de starkaste i Europa. Före etableringen av den nuvarande regeringen, till exempel, var landet 's läskunniga bara 85 procent. Skolorna var inte lätt att hitta under andra världskriget. Men det har förändrats och landet 's Läskunnigheten i dag är 98,7 procent, en av de högsta i regionen. Universitetet i Triana är det äldsta universitetet här och det grundades 1957.

 

Högre utbildning i Albanien

Eleverna tillbringar upp till fyra år i förskola innan de flyttar in i grundskolan i nio år. Därifrån studenter registrera sig i antingen vanlig gymnasieskola i tre år eller till en yrkesskola för mellan två och fem år. Eftergymnasial utbildning ger fyra tre års utbildning för en kandidatexamen 's examen samt ytterligare 1,5 till två år för en magisterexamen. Doktorand pedagogiskt följer detta och kan ta så länge som tre extra år av skolgång.

Eleverna här fokusera på matematik, naturvetenskap och humaniora. Antalet universitet, har både privata och offentliga ökat under åren också. Vissa erbjuder nya områden för fokuserad studie. De flesta erbjuder nu e-lärande program för elever.

 

Universiteten i Albanien

Både privata och offentliga universitet som finns i Albanien.I själva verket finns det många möjligheter för medborgare såväl som internationella studenter. Följande är några av de universitet som finns i landet:

  • Aleksander Moisiu University, beläget i Durres, en offentlig skola
  • Universitetet i Tirana, som ligger i Tirana, en offentlig skola
  • Polytechnic University i Triana, som ligger i Tirana, en offentlig skola
  • Fan Noli University, beläget på Korce, en offentlig skola
  • Universitetet i Vlora, som ligger i Vlora, en offentlig skola

Några av de privata universiteten här har satellit-skolor från hela världen. Skolor inkluderar Kristal University, American University of Tirana, Europeiska universitetet i Tirana, Epoka universitet, Polis universitet, och Marlin Barleti universitet, även om Tirana.

Läsåret är indelat i två terminer. Studenter inskrivna inom högre utbildning kommer att finna några skillnader mellan skolor i detta. I de flesta fall börjar läsåret i september och slutar i juni, omfattar två terminer under denna tidsperiod.

Kostnaderna varierar mycket. Detta beror på att regeringen inte satt undervisning kostnader. Snarare skolorna själva gör. Av denna anledning kommer eleverna att hitta ett brett utbud av prissättning alternativ. I vissa fall kan utbildningskostnaderna variera från motsvarande € 2000 till € 6000 per år.

 

Skaffa en visering som student

Studenter som vill lära sig i Albanien kommer att behöva söka reda på rätt visum. Visum krav skiljer sig från ett land till ett annat. Albanien är ännu inte medlem i Europeiska unionen, så enkel resa är inte lätt tillgänglig. Medborgare i vissa länder behöver inte bära en visering. Den bästa tillgången till visum är genom att kontakta den lokala ambassaden i elevens 's hemland.

Kraven för att få ett visum som student är grundläggande. Studenterna måste ha antagits till ett utbildningsprogram som erkänns av staten på ett av universiteten där. Dessutom måste studenten ha sjukförsäkring och ekonomiska medel att försörja sig under sin vistelse. Det kräver också att eleven att vara frisk och att stanna kvar i skolan under sin tid i landet.

 

Varför studera i Albanien?

Det finns många skäl att välja Albanien som din internationella plats för studier. Studenter kommer hit för den rika kulturen och de olika behoven i ekonomin. Några kvar och arbeta, även om det finns en hög grad av konkurrens om jobben inom många områden. Internationella studenter kommer att hitta en mängd olika forskningsstudier, men många av dem kan ge en möjlighet för studenter att vara en del av det medicinska området. Totalt sett i landet är säkert, erbjuder prisvärda utbildning, och har en låga levnadskostnader. Det ligger centralt också, vilket gör EU reser lätt att göra.

Om Albanien

Studenter som söker en verkligt unik land för utbildningsmöjligheter i nivå med högre utbildning kommer att finna Albanien att vara ett mångsidigt och perfekt val. Landet ligger i sydöstra Europa med Makedonien i öster, Grekland i söder, och Serbien, Montenegro och Adriatiska havet också bilda sina gränser. Det är också nära Italien, tvärs över sundet Otranto. Landet 's huvudstad är Tirana och de flesta lokalbefolkningen talar albanska.

Landet har en rik historia och sitter i en av de mest skilda områden i världen. Det är ett säkert land att resa till och som sådan en del elever har deltagit högskolor och universitet här. Detta är dock inte nödvändigt en gemensam sak att göra. Landet har inte en stark ekonomi just nu, men det har en demokrati som är ganska stark och utvecklas. Ungefär 2,8 miljoner människor bor i Albanien, med cirka 421.000 av dem bor i Tirana.

 

Klimat

Klimatet Albanien varierar från ett område till nästa. I låglandet, är en moderat medelhavsklimat närvarande. Detta ger landet med milda vintrar och varma somrar. På höglandet har ett mer kontinentalt klimat med mer säsongsmässiga skillnader inklusive kallare vintrar med lite snö. Under hela året, dock, är nederbörden tung och detta kan spela en roll i den övergripande verksamheten individer kan delta i här.

 

Samhälle

Landet har en stark kultur som eleverna sannolikt kommer att delta i samtidigt som de bor här. Den starka historia här är också en viktig del och det är uppenbart för allt från landet 's arkitektur till de religiösa elementen närvarande. Landsbygden är avlägsna och frodig. De gör ett utmärkt tillfälle för den enskilde att utforska den naturliga skönheten i detta område.Men i de större städerna, är alla moderna bekvämligheter finns, inklusive tillgång till Internet.

Landet använder lek som sin valuta. Tänk på att det inte är en del av Europeiska unionen och euro accepteras inte här. Men bankomater och kreditkort allmänt accepterat. Eleverna kan också omvandla pengar genom finansiella institutioner för direktstöd.

Fakta om Albanien

Albanien ligger på östra stranden av Adriatiska havet, med Montenegro och Serbien i norr, Makedonien i öster och Grekland i söder. Albanien är en parlamentarisk demokrati med en övergång ekonomi. Den albanska huvudstaden Tirana, är hem för 421.286 av landets 's 2.831.741 personer. Fri-marknadsföra reformer har öppnat landet för utländska investeringar, särskilt i utvecklingen av energi-och transportinfrastruktur.

 

Huvudstad: Tirana
Officiella språk: Albanska
Regeringen: Unitary parlamentarisk republik
Folkmängd: 2.831.741
Bruttonationalprodukt: $ 26.110 miljarder
Valuta: Lek (ALL)
Tidszon: (UTC 1)

Hitta ett studieprogram i Albanien