Studera masterprogram i Azerbajdzjan

Masterprogram i Azerbajdzjan 2018

Studera i Azerbajdzjan

Utbildningsmöjligheter

Det finns 51 universitet i Azerbajdzjan, 36 drivs av staten och 15 privata. För närvarande finns över 100.000 studenter och doktorander som studerar på universitet där. Universiteten sysselsätter över 11.000 instruktörer. Azerbajdzjanska kulturens respekt för lärande har lett landet att bli ett centrum för lärande för det muslimska folket. Som ett resultat, har en ganska stor andel av azerier erhållits någon form av högre utbildning, vanligtvis i vetenskapliga eller tekniska ämnen, ofta oljeindustrin teknik.

De större universiteten inkluderar:

 • Bakus statliga universitet,
 • Azerbaijan State Oil Academy (ASOA),
 • Qafqaz University,
 • Khazar University,
 • Azerbajdzjan tekniska universitet,
 • Mirza Fath Ali Akhundzade pedagogiska institutet för språk,
 • Azerbajdzjan Medical University,
 • Uzeyir Hajibayov Baku Academy of Music, och
 • Azerbajdzjan National Academy of Sciences

Bakus statliga universitet (University of Azerbajdzjan) grundades 1919 och erbjuder kurser i över ett dussin områden, från fysiken till orientaliska studier. Det är också hem till det största biblioteket i landet.

Enligt Azerbajdzjan undervisningsministeriet, är studenter från över 50 länder runt om i världen studerar för närvarande för Bachelors, Masters, doktorander och doktorsexamina i landets läroanstalter.

 

Pedagogiska arrangemang

Ministeriet förordningar som omfattar dem som vill studera vid universitet i Azerbajdzjan genomförs inom flera sammanhang:

 • mellanstatliga avtal, kulturella och vetenskapliga planer för samarbetet mellan Azerbajdzjan och andra länder;
 • avtal undertecknas mellan undervisningsministeriet i Republiken Azerbajdzjan och utbildning och offentliga organisationer i andra länder;
 • direkta avtal undertecknats mellan utbildningsanstalter, och
 • stipendier inrättas genom icke-statliga organisationer och välgörenhetsorganisationer.

Studiet av internationella studenter vid statliga bekostnad kan ordnas inom avtal om studentutbyte mellan universitet och läroanstalter i andra länder som bygger på anmälan från departement, utskott och chef för anläggning som den berörda institutionen är underordnat. Den terminsavgift för utländska studenter är definierad och godkänd av undervisningsministeriet i enlighet med förslag av universiteten.

 

Språkkrav

Eftersom majoriteten av internationella studenter som vill studera i Azerbajdzjan inte är flytande i både azeriska och ryska språken (de viktigaste språken som används på universitetet), antas studerande till den aktuella skolan endast efter att ha lämnat ett intyg om avslutad språkkurser förberedelse förbereder dem för studien.

Vid slutet av sitt språk förberedelse studie, studenter tar examen följer på ett framgångsrikt slutförande av ett certifikat. Från den punkten, kan eleverna studera på högskolenivå antingen på en avgift betald basis eller på statlig bekostnad i enlighet med anmälan till undervisningsministeriet.

 

Områden i studie

Enligt ministeriet, internationella studenter väljer oftast specialiteter som internationella förbindelser eller internationella ekonomiska relationer, azeriska språket och litteraturen, ryska språket och litteraturen, internationella affärer, samt utveckling och exploatering av olje-och gaskällor, olja och gas teknik, etc.

Ministeriet säger internationella studenter studerar vid universiteten i Azerbajdzjan i följande specialiteter som behövs för deras länder:

 • Medicine: 15%
 • Ekonomihögskolan: 11%
 • Kultur och konst: 3%
 • Jordbruk: 1%
 • Engineering - Teknisk konstruktion: 33%
 • Humaniora (internationella relationer, internationell rätt, regionala studier, europeiska studier, historia, statsvetenskap, sociologi, filosofi, journalistik, främmande språk): 19%
 • Pedagogik: 18%
Om Azerbajdzjan

Republiken Azerbajdzjan är det största landet i Kaukasus och berör Ryssland till norden, Georgia till northwesten, Armenien i norr till väster, och Iran i söder. Den berör Kaspiska havet i öster.

Även om inflationen nådde 16,6 procent under 2007, vilket ledde till spekulationer om att Azerbajdzjans snabbt växande energisektorn hade skapat en bubbla, var kronisk inflation kontrolleras tidigare detta årtionde, vilket leder till frisättning av en ny valuta, manat.

Från 1922 till 1995 var Azerbajdzjan formellt Azerbajdzjan sovjetisk socialistisk republik och en del av Sovjetunionen.

 

Geografi

Azerbajdzjans landgränser förlänga 1.645 mi. Dess kustlinje sträcker sig 479 km. Den Azerbajdzjans territorium sträcker sig 249 km. norr till söder och 311 km. väst till öst.Azerbajdzjans geografiska funktioner inkluderar Kaspiska havet i öster och tre bergskedjor: den större och mindre Kaukasus och Talysh bergen, som alla täcker cirka 40 procent av Azerbajdzjan.

 

Viktiga fakta om Azerbajdzjan

 • 106 arter av däggdjur, 97 arter av fisk, 363 fågelarter, 10 arter av groddjur och 52 arter av reptiler har klassificerats i Azerbajdzjan.
 • Azerbajdzjan har den unika skillnaden av att vara den första med muslimsk majoritetsbefolkning land att ha operor, teater och pjäser.
 • Azerbajdzjan har diplomatiska förbindelser med 158 länder och rymmer medlemskap i 38 internationella organisationer, det valdes till medlemskap i rådet för mänskliga rättigheter av FN: s generalförsamling 2006.
 • Azerbajdzjan anses allmänt vara en av de viktigaste upp-och-kommande platser i världen för oljeprospektering och utveckling.
 • Färska örter utgör en viktig komponent i azerbajdzjanska köket, inklusive dill, koriander, basilika, purjolök, persilja, dragon, timjan, gräslök, krasse och mejram. De nationella rätter inkluderar de som är baserade på fisk från Kaspiska havet, lokalt fårkött eller nötkött, och säsongens gröna och grönsaker. Svart te är allmänt konsumeras, som är saffran ris plov, en traditionell maträtt.

 

Klimat

Azerbajdzjan är unik eftersom nio av jordens 's 11 klimatzoner allt finns där. Eftersom det ligger vid den norra änden av en subtropisk zon, den komplicerade geografiska terräng, och den närliggande Kaspiska havet, har Azerbajdzjan ett vilt varierande klimat.

 

Valuta

Valutan i Azerbajdzjan kallas manat. Varje manat är uppdelad i 100 qapik. Den är indelad i 100 qepik. Ordet "manat" kommer från det ryska ordet för mynt.

 

Religion

Cirka 95 procent av den azeriska befolkningen är muslimer. Endast 15 procent av muslimerna är sunni, med 85 procent är shia. 85 procent av muslimerna är shiamuslimer och 15 procent sunnimuslimer. Azerbajdzjan är en sekulär stat, och dess konstitution garanterar religionsfrihet.Kristna samfund är romersk-katolska, lutherska, Molokan, Baptist, liksom judiska, Bahai, Jehovas vittne och Hare Krishna.

 

Fakta om Azerbajdzjan

Azerbajdzjan ligger på västra stranden av Kaspiska havet i sydöstra änden av Kaukasus. Regionen är ett bergigt land, och endast ca 7% av det är åkermark. Den Kura River Valley är området 's stora jordbrukszonen. I förhållande till andra östeuropeiska och OSS-staterna, har Azerbajdzjan nått en hög nivå av mänsklig utveckling, ekonomisk utveckling och skrivkunnighet, samt en låg arbetslöshet och avsiktliga mord.

 

Huvudstad: Baku
Officiella språk: azerbajdzjanska
Regeringen: Dominant-party enhetsstat presidents tillstånd
Folkmängd: 9.356.500
Bruttonationalprodukt: $ 97.172 miljarder
Valuta: manat (AZN)
Tidszon: (UTC 4)