Befälhavaren Berättande

Escuela de Escritores

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Befälhavaren Berättande

Escuela de Escritores

skrivande

Välkommen till IX Promotion

Välkommen till IX Promotion master Narrative skriva konst och hantverk av School of Writers.

Master Narrative skriv une - genom erfarenhet Writers School - traditionen av ordförandena i kreativt skrivande anglosaxiska universitet med undervisningsmetoder i europeiska skolor och universitet medlemmar, liksom vi, Europeiska Association kreativt skrivande Program (EACWP). Syftet med kursen är att lära konsten att skriva och arbeta tre pelare som gör detta hantverk till en konst: Teknik, kreativitet och känslighet.

Sedan starten i oktober 2009, mer än nittio elever som har deltagit i denna pedagogiska projekt pionjär i Spanien.

En författare skriver, ja, men om han verkligen vill vara en artist av hans tid, måste också känna den litterära traditionen som föregår den och som lägger, verktyg för textanalys, konströrelser och tänkte i sin dialog med skriva, eller vad framtiden för berättande inblick i början av seklet.

Och naturligtvis måste en författare upprätta en kommunikationskanal med sig själv, med blicken och sanning, med källor - alltid mycket personligt - din inspiration och kreativitet, med vad han och han ensam, har att berätta.

Tekniken och känslighet, konst och hantverk; ett ambitiöst mål som vi har utformat en lärande process som kommer att ha som guider till de mest prestigefyllda skriv lärare med många års erfarenhet bakom dem har klostret med konstnärer, författare, redaktörer, dramatiker och experter inom filosofi, historia, litteratur, psykologi och kreativitet. Vi har också deltagande skolor som de Barcelona Ateneu Escola d'Escriptura förlag eller så uppmärksam på detta av spansk litteratur Foam sidor, Sidbrytning, Tropo, Talentura eller Gens.

Seminarier och regelbundna möten med författare och deras reflektioner kring litteratur kommer - har passerat genom våra klassrum Alessandro Baricco, Luis Landero, Rosa Montero, Enrique Vila-Matas, Juan José Millás, Ray Loriga, Luis García-Montero, Bernardo Atxaga , Almudena Grandes, Andrés Neuman, Luis Goytisolo eller Agustín Fernández Mallo, bland annat avslutade orienterade för att ge eleverna den tekniska kunskap om handel och att främja kreativitet och individualitet konstnären utbildning. Klicka här för fullständig information om inträdesprovet.

Läroplan

första året

första terminen

 • teoretiska ämnen
  • Filosofi och litteratur
  • Teori och praktik inom berättande I
  • klassisk litteratur
  • Skriva och psykologi
<li>praktiska ämnen<ul><li>berättande tekniker I</li> <li> Kritisk läsning I</li> <li> poetiska språk</li> <li> Grammatik och stil jag</li> <li> Creative klassrum I</li>

</ul><p><em>andra termen</em> </p>
 • teoretiska ämnen
  • samtida litteratur
  • Teori och praktik inom berättande II
  • litterära genrer
  • samtida litteratur på spanska
<li>praktiska ämnen<ul><li>berättande tekniker II</li> <li> Kritisk läsning II</li> <li> Grammatik och Style II</li> <li> Creative klassrum II</li>

</ul><p><strong>andra året</strong></p>

första terminen

 • teoretiska ämnen
  • medeltida och modern litteratur
  • Författare och konstnärer
  • Psykologiska metoder för kreativitet
  • Självbiografiska skrivande och autoficción
<li>praktiska ämnen<ul><li>Dialogen i berättelsen</li> <li> Kritisk läsning III</li> <li> Jag berättande projekt</li> <li> Den litterära karaktär</li> <li> Creative klassrum III</li>

</ul><p><em>andra termen</em> </p>
 • teoretiska ämnen
  • textanalys
  • Professionell redigering och läsning
  • Introduktion till testa
  • Barn och ungdomar kritisk literariaLiteratura
<li>praktiska ämnen<ul><li>Narrative Project II</li> <li> argumenterande debatt</li>

</ul><h2><strong>Project</strong></h2>

Projekt, enligt lärarna ansvariga har större litterär kvalitet kommer att bedömas av läsning utskott Alfaguara, skum sidor och sidbrytning förlag, Författarskolan som har samarbetsavtal; denna läsning innebär inte nödvändigtvis ett engagemang för publicering.

Dessa projekt kommer att genomföras under andra året av befälhavarenDär mycket av arbetet kommer att se till att varje elev skriva en berättelse projekt som kan träna och lägga resurser och kunskaper som lärs ut och ge utlopp för sin fantasi och kreativitet. Detta projekt kommer att ha en minimilängd av 80 sidor och kan vara en (kort) roman eller en samling av berättelser. Slutförande av detta projekt kommer att vara avgörande för att klara Master och kvalificering av det kommer att vara nyckeln i att sätta slutbetyget av studenten. För att förverkliga detta projekt, studenter kommer att ha ett ämne, Project Narrative I och Project Narrative II, tillägnad vägleda dem i skrivprocessen samt handledning (två per termin) där personligen diskutera med lärarens situation varje projekt.

Utöver dessa undervisningstimmar, uppskattar att projektet kommer att innebära att skriva en 300 timmar studentarbete.

Och efter Masters

Avsluta Master är inte slutet på en väg, men i början.

Några elever från tidigare kampanjer har tilldelats bidrag för kurser stannar eller praxis av förlag eller institutioner som EU eller Biennalen unga konstnärer i Medelhavet. Ett stort antal av dem är dedikerade till att undervisa kreativt skrivande. Många av dem är professorer vid School of Writers, andra är i olika centra i Spanien och Latinamerika. Media och kommunikationsavdelningar, reklambyråer, förlag, är profilen av våra studenter alltmer efterfrågas dag.

Men det grundläggande syftet med Master är att utbilda skribenter och vi är särskilt stolta över att 25% av eleverna i de första fem kampanjer vem de har publicerat en eller flera böcker, ofta själv examensarbete. Och, naturligtvis, de får sådana prestigefyllda litterära utmärkelser som 2016 Narrative Felipe Trigo.

I slutändan kommer kunskap ger Master Narrative öppnar vägen för att skriva, men också alla vägar och vägar som korsar den.

Metodik

Master berättande skrift syftar till att utveckla tekniska färdigheter, kreativitet och känslighet för författare.

För att uppnå detta föreslår vi en teoretisk och praktisk metod artikuleras i tre typer av klasser: teoretiska sessioner en och en halv timme, praktiska sessioner mellan två och två och en halv timme, och seminarier Creative klassrum fyra timmar. Dessutom under det andra året, kommer eleverna har två timmar personlig handledning med professor i berättande projekt per termin.

Klassen schema för kursen 2017/2019 blir måndag till onsdag i sessioner 3 timmar och en halv (1 föreläsning och praktik). Creative klass sessioner kommer att äga rum om en lördag i månaden, morgon (10:00 till 14:00).

Även om mycket av arbetet kommer att utvecklas i klasser, måste studenterna utföra skrivövningar hemma samt avläsningar och arbete på uppdrag av lärare i olika ämnen. Konferenser och möten med författare kan också, om så bedöms nödvändigt, utanför skoltid, trots närvaro av dem kommer att vara frivilligt.

 • För titeln Master måste uppfylla följande krav:
 • Närvara vid minst 70% av lektioner för varje ämne och aktivt delta i dem.
 • Leverera jobb eller överprestationsprov som begärts av varje lärare i slutet av respektive ämne.
 • Att godkänna förslaget till slut mästare. Bedömningen av detta projekt av fakulteten skall tilldela 1-10. Denna rating, tillsammans med den totala poängen i andra ämnen, kommer att avgöra slutbetyget som studenten kommer att få titeln. Dessa anteckningar kan vara: spänning, Pass, Merit, Enastående och cum laude.

antagnings~~POS=TRUNC

 • Fyll i registreringsformuläret, väljer att utföra testdatum.
 • Tillgång klarar testet.
 • Skicka ett CV och en kort berättelse eller skrivprov.
 • Gör en betalning på 1250 euro inom en period på tio dagar maximum efter antagningsbeskedet.

antagningsprov

Intervjuer kommer att hållas på huvudkontoret för författare School i Madrid (C / Covarrubias 1). Testet kommer att bestå av en enkät som kommer att bedöma studentens kunskaper i litteratur, konst, historia, filosofi och berättarteknik och ett skriftligt prov, vars förslag kommer att vara kända vid den tidpunkten.

financion

Hela beloppet av den tvååriga master berättelsen är 12.500 euro. Writers School erbjuder två olika typer av finansiering.

 • Upp till 5 år genom Ibercaja.
 • Upp till 1,5 år genom School of Writers.

Vid kontant betalning rabatt på 2% av den totala mängden av befälhavaren tillämpas.

Denna skola erbjuder program i:
 • Spansk


Senast uppdaterad September 12, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Okt. 2018
Duration
Varaktighet
2 år
Deltid
Heltid
Price
Pris
12,500 EUR
Information
Deadline
Locations
Spanien - Madrid
Startdatum: Okt. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Okt. 2018
Spanien - Madrid
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Price
Totalt pris av Master (2 år)