Behärskar finansiell planering och skattehantering

Allmänt

Programbeskrivning

Magister i finansiell planering och skattehantering

Institutionen för bank och finans

Inledning

 • 1994 bildades denna avdelning som bank- och finansavdelningen. Vår skola omstrukturerades som ett teknologinstitut 2000. Under 2009 inrättade vi programmet för finansiell planering och skattehantering.
 • I augusti 1994 etablerade vi dagavdelningen femårig college.
 • I augusti 1996 etablerade vi kvällsdelningen 2-årig college
 • I augusti 1998 inrättade vi helgdagens 2-åriga college.
 • I augusti 2000 etablerade vi dag och kväll divisions 2-årig teknisk skola.
 • I augusti 2001 etablerade vi helgdagens 2-åriga tekniska skola.
 • I augusti 2002 etablerade vi kvällsklassens 4-åriga tekniska skola.
 • I augusti 2003 etablerade vi dagskolan 4-årig teknisk skola.
 • Under 2009 inrättade vi programmet för finansiell planering och skattehantering.

Funktion

Institutionen för bank och finans

Kultiverande talanger som är specialiserade på alla aspekter av ekonomi är vårt avdelningsmål. Vår läroplan är utformad med både teorier och övningar lika värderade. Vi inrättar också ett program för att stödja licensprogrammet för att hjälpa våra studenter att få så många licenser som möjligt. W samarbetar med organisationer för att ge praktiska träningsmöjligheter för studenter.

Finansiell planering och skattehantering masterprogram

Detta är den första grundskolan som grundas på kundernas syn på finansiell planering i Taiwan. Syftet med etableringen är att ge professionell kunskap om inkomst- och skattehantering så att våra elever är utbildade att vara bra i egen ekonomisk förvaltning eller bli professionella skattechefer.

Vårt mål är att odla talanger som specialiserat sig på ekonomisk planering och skatterelaterade frågor och att styra finansplaneringsindustrin mot en sundare utvecklingsriktning.

Anläggning

Vi har 22 heltidslärare. Vår lärare består av 1 professor, 6 docenter, 11 assistenter, 3 lärare och 1 person som studerar doktorand och andra yrkesverksamma inom branschen för att stödja vår undervisning.

Vi har ett "Banking and Finance Teaching Center" där vi har en "online banking and financial information studio" och en "investment and finance planning practice studio" för att skapa en simulerad miljö där studenter kan kopplas till realtids marknadsinformation och lära sig Hur man utför relaterade verksamheter och ökar undervisningens effektivitet.

Curriculum Planning

För att odla våra elever till professionella talanger som specialiserat sig på alla aspekter av ekonomi, förutom grundläggande teorier, förbereder vi eleverna med allsidad kunskap och hjälper dem att förbättra sin sysselsättningskonkurrens. Baserat på elevernas karriärplaner och jobb som de kan ta, har vi utformat våra kärnkurser och delat dem i 2 program: affärsfinansieringsbeslutsprogram och investeringsbeslutsprogram. I varje program finns det vissa stora licenser som vi hjälper till och kräver också att studenterna erhåller.

Industrisamarbete

För närvarande har vi samarbete med Securities Corp., Polarities Securities Co., Ltd, APEX International Financial Engineering Res. & Tech. Co., Ltd., etc. för att ge studenterna praktiska träningsmöjligheter.

Vision

Möjligheter efter kandidater

 • Värdepappersfinansiering: Arbetar i värdepapper, banker eller försäkringsbolag
 • Korporationer: Arbetar som ekonomisk personal, redovisningspersonal och administrativ personal
 • Offentlig tjänsteman

Fortsätt avancerad utbildning inom ekonomi, ekonomi eller företagsrelaterade mastersprogram

Graduate Institutionen för finansiell planering och skattehantering

Detta är den första grundskolan som grundas på kundernas syn på finansiell planering i Taiwan. Syftet med etableringen är att ge professionell kunskap om inkomst- och skattehantering så att våra elever är utbildade att vara bra i egen ekonomisk förvaltning eller bli professionella skattechefer. Vårt mål är att odla talanger som specialiserat sig på ekonomisk planering och skatterelaterade frågor och att styra finansplaneringsindustrin mot en sundare utvecklingsriktning. Vi ägnar oss åt den långsiktiga utvecklingen av finansiell planeringsindustri genom att odla högkvalitativa finansiella planerings talanger och etablera grunden och strukturen i finansiell planeringsrelaterad teori och praktisk kunskap.

styrka

Vi är den första forskarskolan som utformar vår läroplan baserat på de sex examensprogrammen för Certified Financial Planner (CFP). Kursens täckning är följande: grundläggande finansiell planering, riskhantering och försäkring planering, arbetstagarvård och ålderspension planering, investeringsplanering, överföring planering av markskatt, andra avgifter och egendom, och finansiell planering i full aspekt. Vi är auktoriserade av FPAT som kvalificerad utbildningsinstitution för GFP; Därför efter att ha anknutit relaterade kurser som utformats i vår institution, får eleverna sig titeln för att undersöka de sex examensprogrammen. Fälten inom vår forskning täcker de professionella problem som ställs inför enskild ekonomisk förvaltning, såsom investeringsplanering, riskhantering, skattehantering, hantering av kundrelationer etc.

Curriculum Planning

 1. Förbereda de sex stora utbildningarna för den gemensamma fiskeripolitiken och relaterade avancerade ämnen 2. Forskningsmetodskursen är utformad för att hjälpa eleverna att förbättra sin förmåga att genomföra forskning och självständigt tänkande 3. Kommunikations- och marknadsrelaterade kurser ingår också i läroplanen eftersom de är nödvändiga för att genomföra professionell finansiell planering

Vision

Efter examen kan vår student arbeta som finansiell konsult med full aspekt eller ta jobb inom finansiell planering eller förmögenhetsförvaltning i finansiella organisationer genom att tillhandahålla finansiella produkter som bank-, värdepappers-, futures- och investeringsförtroende konsulttjänster.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Embracing the philosophy of holistic education, we are dedicated to cultivating students’ practical skills. Currently, we have three colleges which are the Colleges of Finance, Management and Informat ... Läs mer

Embracing the philosophy of holistic education, we are dedicated to cultivating students’ practical skills. Currently, we have three colleges which are the Colleges of Finance, Management and Informatics, four graduate schools, 12 departments, 1 departmental team (1??) and 1 degree program. Additionally, we established an on-the-job Master program in 2010. In order to enhance the quality of our teaching staff, professors such as Lee Chia-Tung, Chen Ming-Zhang, Chen Guang-Xian, Xu Sheng-Hsiung, Lin Wei-Yi, Pan Zhao-Xian, Luo Neng-Qing, Hua Ming-Shu, Chen Wen-Xian have been recruited. Läs mindre