Civilekonom i ekonomi och näringsliv - Specialisering i marknadsföring

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Marknadsavdelningen vid Erasmus School of Economics är förmodligen en av de bästa marknadsvetenskapliga grupperna i Europa, vilket medför akademiker som ofta vinner internationella marknadsföringspriser. Avdelningen har utbildat många nuvarande och tidigare ledande befattningshavare, vilket inte är någon överraskning på grund av den intellektuella stringensen och den praktiska erfarenheten du får under programmet. Det är här du börjar.

Vårt marknadsföringsprogram skiljer sig från andra program genom att erbjuda en invecklad kombination av marknadsföringspraxis och akademisk marknadsföringsinsikt, baserat på de senaste dataanalysverktygen inom ekonomi och marknadsföring samt på marknadsföringsfall. Den unika kombinationen av modeller, strukturer och praktiska fall täcker hela marknadsföringsområdet - från strategisk marknadsföring, målmarknadsval och positionering, b-till-b och b-till-c-segmentering, operativ marknadsplan, branding samt mätning och kvantifiering av marknadsföringseffektivitet.
I en tid där din förmåga att använda data och din flexibilitet att använda både traditionella såväl som nya marknadsföringskommunikationsmedier för att kontakta och påverka konsumenter och företag är avgörande, för att erhålla din marknadsföringsexamen vid Erasmus School of Economics förbereder dig fullständigt för marknadsföringspraxis på alltmer konkurrensutsatta marknader.
Under programmet kommer du därför att ta upp frågor som:

 • Hur kan vi använda datavetenskap för att optimera kundens online-upplevelse?
 • Hur kan modeller, strukturer och insikter hjälpa oss att förstå verkliga exempel?
 • Hur kan vi översätta de senaste teoretiska insikterna till framgångsrika praktiska tillämpningar?
 • Vad kan vi lära oss av de många olika fall av marknadsföringsmetoder?

Är detta det rätta valet för dig?

Vill du ha ett fantastiskt marknadsföringsjobb när du har avslutat din studie? Ser du redan vad det är som du vill göra som varumärkeschef, produktchef eller marknadschef? Eller vill du närma dig marknadsföring ur distributörens perspektiv, t.ex. som kategorichef? Vår läroplan är utformad för att utveckla expertis inom tre nyckelområden: produkt- och varumärkeshantering, marknadsanalys och försäljning och kontohantering. Programmet kombinerar och tillämpar de senaste marknadsinsikterna och modellerna med den dagliga praxis för marknadsföring, marknadsundersökningar, internationell affärsmarknadsföring samt marknadsföring mellan företag och konsumenter. Därför uppskattas vårt program av internationella företag såväl som inhemska små och medelstora företag och ger dig utmärkta chanser att få ett attraktivt marknadsföringsjobb när du har tagit din examen.

Marknadsföringsprogrammet vid Erasmus School of Economics är ett utmärkt val om du känner igen dig själv i profilen nedan:

 • Under din ungkarl har du lagt en bra grund i ekonomin.
 • Statistik och matematik är ämnen du tycker om och trivs med.
 • Kombinera out-of-the-box tänkande med ett pragmatiskt tillvägagångssätt kommer naturligt för dig.
 • Du är alltid ivriga att upptäcka världen och din roll i den.

Varför studera Marketing i Rotterdam?

Marknadsavdelningen vid Erasmus School of Economics är utan tvekan en av de bästa marknadsvetenskapliga grupperna i Europa. Här i Rotterdam lär du dig av prisbelönta och praxisupplevda föreläsare som regelbundet bidrar till stora akademiska publikationer och har nära band till näringslivet, allt från små och medelstora företag till multinationella företag. De kommer också att dela med sig av sin erfarenhet av marknadsföring. Den konsekventa och integrerade användningen av data, dataanalys och insikter kommer att förbättra din beslutsfattande kapacitet och detta hjälper dig att säkerställa företagstillväxt och förbättrad lönsamhet. Avdelningen har utbildat många nuvarande och tidigare toppledare i Nederländerna och utomlands. Detta beror på den intellektuella, akademiska noggrannhet och den träningserfarenhet du får under programmet.

Vill du bli en av de nästa ledarna inom marknadsföring och vill du gå med i nätverket av våra tusentals marknadsföringsalumner? Delar du våra elevers intellektuella nyfikenhet, analytiska resonemang, kreativitet, laganda och öppenhet? I så fall är vårt marknadsföringsprogram ett utmärkt val.

Denna studie kommer att ge dig:

 • Frekventa interaktioner med företag, allt från gästföreläsare, workshops och fall till karriärevenemang
 • En högt värderad marknadsföringsexamen, som mycket uppskattas av företag och institutioner som letar efter nya och unga marknadsföringstalenter
 • Prisbelönta, ofta publicerade såväl som övningserfarna professorer med utmärkta affärsförbindelser
 • En värderad examen från ett etablerat och erkänt institut som konsekvent rankas i den globala marknadsföringstoppen.
Senast uppdaterad Sep 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quali ... Läs mer

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quality education and research. Läs mindre
Gå till skolans webbplats