Civilingenjör i Computing

Allmänt

Programbeskrivning

JOHO

Den M.Sc. i Computing erbjuder ett urval av Majors, syftar till att utrusta akademiker med en rad spetskompetens, som gör det möjligt för dem att producera högkvalitativa program och system som levererar lösningar till företag och ekonomin. Utsatt för de senaste idéerna och bästa branschpraxis, studenter får möjlighet att finslipa analytiska, kreativa och kritiska förmåga samt förvärvar nya tekniker och erfarenhet. Vikten av en utvecklad medvetenhet om de professionella ansvar som krävs i programvaran ingenjörsyrket, betonas också.

Utexaminerade från programmet kommer att vara väl positionerat för att avancera i en snabbt föränderlig bransch.

DYU

Vem är berättigad?

För att vara berättigad att ansöka till detta program måste ha en examen i datavetenskap, data, datatillämpningar eller en närstående disciplin med ett resultat som motsvarar en andra klassens Honours Degree (Irland). Kandidater med betydande erfarenhet inom sektorerna för mjukvaruutveckling, förutom en Honours grundutbildning på något annat disciplin, kan också övervägas för inresa. Sökande vars första språket inte är engelska kommer att krävas för att lämna bevis på en engelska kvalifikationer. För mer information om behörighet kontakta vår hemsida.

Val av Majors

Cloud Computing - ger studenterna en omfattande kunskap och färdigheter i internationella prioriterade områden såsom moln arkitektur, moln säkerhet, data mining och nätverk. Programmet ger eleverna möjlighet att välja fler alternativ, och att specialisera sig inom det valda området genom att fylla i ett omfattande tekniskt moln forskningsprojekt. Detta program kommer att ge kompetent, teknik medveten experter för att möta de växande nationella behov i molntekniker, med möjlighet att distribuera lösningar som utnyttjar de tekniska och ekonomiska fördelarna med cloud computing. IBM är DCU Strategic Enterprise Partner för MCM (Cloud) program.

Software Engineering - Detta program syftar till att förse programvara ingenjörer med ytterligare spetskompetens för att producera högkvalitativa programvara och system som levererar värde till verksamheten och ekonomin. Deltagarna programmet har också möjlighet att bredda sin kunskapsbas genom att välja alternativ, som ökar sin uppskattning av de senaste idéerna och gör det möjligt för dem att gå vidare och diversifiera deras vårdare i en snabbt föränderlig bransch.

Säkerhet & Forensic Computing - under de senaste åren, tekniskt kompetenta brottslingar har alltmer utnyttjas ny teknik i att begå brott. Undersökning av ett sådant brott har lett till framväxten av en nyckel specialisering, benämnd "forensic computing", som innebär detektering, lagring, analys och visning av digitala bevis i ett rättsligt giltig sätt. Denna stora utrustar akademiker att utföra denna sofistikerade tekniska arbetet, samtidigt utforska effektiva metoder för att hjälpa till att förebygga denna typ av brott.

Data Analytics - teknik som internet, sensor nät, sociala medier och cloud computing genererar triljoner byte data per dag, från vilka pärlor kunskap kan utvinnas för att förbättra processer och skapa värde. Denna stora, levereras i samarbete med ledande aktörer inom industrin, bygger på skolans långsiktiga kompetens inom DA (ModSci Group), liksom den nyligen deltagande i SFI-finansierade center (INSIGHT), och syftar till att ge studenterna en djup förståelse för de frågor, tekniker och verktyg som krävs för att undersöka stora mängder rådata och extrahera meningsfull information. Studenterna introduceras till de utmaningar att hantera stora heterogena datakällor och med de vetenskapliga metoder för att utvinna värdefull kunskap från dessa.

Struktur

Den Civilingenjör i Computing, (med Major), är utformad för att fyllas i på ett kalenderår heltidsstudier. Den består av två (heltid) lärde terminer, följt av ett praktiskt projekt, som genomfördes mellan maj och början av september. Nästa Ingången för detta program kommer att vara September 2017.

DCU erbjuder ett antal stipendier för internationella studenter varje år. För att vara berättigad att ansöka om ett stipendium från DCU måste du först ansöka till och ta emot ett erbjudande om en DCU Masters program.

Ansök online för September 2017 inträde på www.pac.ie/dcu hjälp av PAC-koden DC836

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Dublin City University (DCU) is a young, dynamic and ambitious university, celebrated for being cutting edge and forward thinking. We work closely with industry to give students a modern, relevant, we ... Läs mer

Dublin City University (DCU) is a young, dynamic and ambitious university, celebrated for being cutting edge and forward thinking. We work closely with industry to give students a modern, relevant, well-researched curriculum delivered in world-class facilities. We are noted for having an entrepreneurial, innovative and creative culture... Läs mindre