Civilingenjör I Företagsekonomi

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Vårt AMBA-godkända MSc Business and Management (MBM) kurs ger dig möjlighet att få den kunskap och färdigheter du behöver vara en inspirerande, effektiv och robust chef. Vi kombinerar managementteori med att utveckla dina praktiska förvaltningsfärdigheter, och vår kurs lärs av internationellt erkända ämnesexperter.

Vår MBM fokuserar på verksamhet och strategisk ledning och undersöker behovet av att hantera begränsade resurser effektivt, med maximal affärseffekter. Detta är den ideala kursen om du vill ta dina första steg i ledningen. Vi täcker de viktigaste funktionerna i organisationer - bokföring, marknadsföring, verksamhet, människor och talangshantering. Finans och ekonomi integreras genom vår strategiska inriktning.

Vi strävar efter att skapa branschledare, chefer och entreprenörer, som är övertygade om användningen av affärsanalysverktyg och kritiskt tänkande förmågor. Detta möjliggör bättre och informerat beslutsfattande i din ledarkarriär.

På denna masterkurs läggs tonvikten på entreprenörskap, innovation och strategisk ledning. Du kommer också att utveckla en uppskattning av företagens sociala ansvar, etiska beslutsfattande och hantering av förändringar.

Förbättra din anställbarhet

Du får chansen att delta i branschbesök, samt genomföra konsulteringsprojekt med företag i alla offentliga, privata och ideella sektorer. Detta gör att du kan integrera kunskap och färdigheter från din magisterexamen för att lösa en verklig affärsutmaning. Din kunskap om bästa praxis kommer att sätta dig i perfekt läge för att hjälpa ett företag som letar efter en lösning på ett problem eller ett nytt perspektiv på en strategi. Platser på dessa projekt är konkurrenskraftiga och involverar intervjuer med värdbolaget. I slutet av projektet kan du presentera dina rekommendationer och en högkvalitativ studie eller rådgivning.

AMBA ackreditering

Våra mästare i Business and Management kurs är ackrediterad av Association of MBAs (AMBA), den internationella opartiska myndigheten på forskarutbildning utbildning. Grundades 1967, syftar det till att höja profilen för företagsutbildning och MBA-kvalifikationen i Storbritannien och Europa.

Lär av experterna

Du lärs av internationellt erkända ämnesexperter, som också lär Stirlings prestigefyllda MBA. Under hela kursen kommer du också att kunna engagera med ledande befattningshavare från privata, offentliga och tredje sektorer samt entreprenörer. Detta ger dig ett praktiskt perspektiv på samtida företagsemner. Vi har en serie gästföreläsningar och workshops, vilket ger dig många nätverksmöjligheter med potentiella arbetsgivare.

University of Stirling Management School

På University of Stirling Management School är principen om ansvarsfullt företagande, politik och praxis centralt för allt vi gör. Denna vision hjälper oss att utrusta våra elever effektivt med kompetensen att fungera som globala medborgare, som kan ta itu med samhällets behov.

Som medlem i Chartered Association for Business Schools har vi starka kopplingar till industrin och har nyligen tilldelats Small Business Charter för engagemang med lokala och regionala företag.

Vi är i en elitgrupp av handelshögskolor globalt - och en av endast 14 i Storbritannien - att hålla ackreditering från Association of MBAs (AMBA) för både våra MBA och MSc Business and Management (MBM) kurser.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Kursen är ackrediterad av Association of MBAs - den internationella opartiska myndigheten på doktorandutbildning

# 2 Du lärs av expert akademisk personal som har omfattande affärs- och konsultupplevelse

# 3 Du får möjlighet att genomföra ett konsultprojekt så att du kan integrera kunskapen och färdigheterna från din magisterexamen för att lösa en verklig affärsutmaning

Kursens mål

Kursen ger dig grundläggande färdigheter och erfarenhet genom:

  • granska de funktionella områdena för ledningen och deras interrelation i organisationer
  • utforska aktuella problem i hanteringen och jämföra olika hanteringstekniker för att förstå arbetsproblem
  • odla kompetens inom användningen av nyckelhanteringsverktyg, såsom tekniker för operationshantering, strategisk och marknadsanalys och ekonomisk analys
  • utveckla personliga färdigheter och förmågor som är relevanta för förvaltningen, såsom kritiskt tänkande, rapportskrivning, presentation, förhandling, nätverk, problemlösning och grupparbete
  • en tonvikt på personlig och professionell utveckling för att hjälpa dig med grupp- och teamhantering, organisationsanalys och kommunikations- och påverkningsförmåga.

Utveckla företagsledare i framtiden

Förskoleutbildning vid University of Stirling går utöver läroböcker och föreläsningar. Vi förstår vikten av din doktorsexamen för att hjälpa dig med dina karriärval. Vi känner till de färdigheter och personliga egenskaper som rekryterare letar efter i en individ, så vi fokuserar på din personliga och professionella utveckling för att främja din grupp- och teamhantering, organisationsanalys och kommunikations- och påverkansförmåga.

Vårt unika program för Flying Start Leadership utrustar dig med medvetenheten, kunskapen och tekniken som är nödvändiga för att bygga en framgångsrik karriär. Dessa sträcker sig från praktiska färdigheter, som effektiv public speaking, till att utveckla sätt att arbeta under tryck i svåra situationer och hantera konflikter.

Läs mer om Flying Start.

Professionella ackrediteringar

University of Stirling 's Masters in Business and Management kurs är ackrediterad av Association of MBAs (AMBA), den internationella opartiska myndigheten på forskarutbildning. Grundades 1967, syftar det till att höja profilen för företagsutbildning och MBA-kvalifikationen i Storbritannien och Europa.

Kursinnehåll

Heltid MSc Business and Management består av två 15-veckors terminer av lärda moduler och en tre-månaders avhandlingstid.

När du slutfört kursens lärda moment får du ett Diplom. Du kan sedan fortsätta till MSc genom att fylla i en 12 500-avhandling eller genomföra ett konsultprojekt med en skotsk verksamhet.

Undervisning

Undervisningen genomförs genom föreläsningar, seminarier, gästtalare, artikeldiskussionsgrupper och presentationer. Du kommer att gå på insiktsfulla branschbesök samt ha förändringen i arbetet med konsulttjänster som utvecklats i samarbete med företag i allmänhet, privat och ideell sektor.

Ledande befattningshavare från privata, offentliga och tredje sektorer samt entreprenörer engagerar sig med våra doktorander under hela året. Det finns också en serie gästföreläsningar och workshops som ger många nätverksmöjligheter.

bedömning

Du kommer att bedömas genom en kombination av tentor och kurs, inklusive skriftliga uppdrag och presentationer.

Kursdirektör

Dr Tom Forbes

44 (0) 1786 467381

mbm@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utomeuropeiska £ 15,250
  • Hem / EU £ 7 900
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre

Ackrediteringar