Civilingenjör I Förvaltning Och Engelska Språkundervisning

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Vår doktorsexamen i Management and English Language Teaching är för nuvarande och potentiella engelskspråkiga lärare som ser sig som potentiella chefer för språkundervisningsavdelningar eller skolor. Denna masterkurs är en av endast några få sådana grader i Storbritannien.

Under den här masterkursen lär du dig de viktigaste kunskaper och färdigheter som behövs för att vara en professionell lärare i engelska som främmande språk. Dessutom utvecklar du kompetensen för att hantera en mångkulturell arbetsmiljö genom moduler som lärs av den internationellt kända University of Stirling Management School.

Vi är här för nybörjare och erfarna lärare

Vi fokuserar på att träna både nybörjare och erfarna lärare, balansera teori och övning, och ta ett innovativt tillvägagångssätt för undervisning som inkluderar särskilt stöd för engelska som inte talar engelska.

Nybörjare lärare (de med mindre än två års erfarenhet) får en grundlig grundning i teorin och forskningen som ligger till grund för engelskspråkig undervisning och även i undervisningsmetoder. Erfarna lärare som planerar att flytta till en ledningsposition kommer att dra nytta av en rad modulval. Undervisningen kombineras med insatser om ledarskap som är relevanta för de mångkulturella arbetsmiljöerna som vanligtvis upplevs i språkundervisning idag. Innehållet i din kurs varierar för att passa din upplevelse, oavsett vilken utgångspunkt du har.

Graden kommer också att vara relevant för dig om du tänker fortsätta att studera för doktorsexamen.

Lär av experterna

Du lärs av erfarna forskare som har omfattande kontakter inom TESOL, bland annat förlag och statliga organisationer som British Council. Du får chansen att nätverk med en rad andra viktiga aktörer på fältet som är inbjudna att leverera workshops och seminarier i vår engelska språkundervisning och forskningsevenemangserie.

Du får lära dig ledarskap genom specialister i vår högklassiga Management School.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Få en mästare från ett universitet rankat 1: a i Skottland för utbildningsstudier (The Guardian University Guide 2018)

# 2 Det finns möjligheter att skugga och observera lärare i "levande" klasser

# 3 Du får lära dig ledarskap genom specialister i vår högklassiga Management School

Kursens mål

Kursen syftar till att ge dig en stark grund att undervisa engelska till talare för andra språk (TESOL) och fokusera på ledningsfrågor inom ämnet.

Förskoleutbildning vid universitetet går utöver läroböcker och föreläsningsrum, vi fokuserar också på din personliga och professionella utveckling.

University of Stirling Management Schools unika Flying Start Leadership-program utrustar dig med medvetenheten, kunskapen och tekniken som är nödvändiga för att bygga en framgångsrik karriär. Dessa sträcker sig från praktiska färdigheter, som effektiv public speaking, till att utveckla sätt att arbeta under tryck i svåra situationer och hantera konflikter.

Kursinnehåll

Heltid MSc Management och engelsk språkundervisning består av två 15-veckors terminer av undervisade moduler och en tre-månaders avhandlingstid.

Undervisning

Undervisningen genomförs genom föreläsningar, workshops och studentpresentationer samt självstudier. Leveransmetoden väljs noggrant för att passa modulens innehåll och dina behov.

Du lärs av erfarna forskare som har omfattande kontakter inom TESOL, bland annat förlag och statliga organisationer som British Council. Du får chansen att näta med en rad andra nyckelaktörer på fältet som är inbjudna att leverera workshops och seminarier i vår ELTR-serie (Engelska Språkundervisning och Forskning).

Det finns möjligheter att skugga och observera lärare i "levande" klasser.

bedömning

Du kommer att bedömas genom kombination av kurs, inklusive skriftliga uppdrag och presentationer.

Studera utomlands

Som student på vår MSc Management och English Language Teaching kurs har du det fantastiska möjligheten att få en värdefull arbetslivserfarenhet som undervisar engelska till icke-engelska talare i 33 europeiska länder genom Erasmus praktikplatser.

University of Stirling har också utvecklat nära samarbete med universiteten runt om i världen för att hitta en placering så sömlös som möjligt och ge dig skräddarsydda undervisnings- och inlärningsmöjligheter. Om du uppfyller behörighetskriterierna kan du ansöka om en placering med:

Leuphana University of Lüneburg, Tyskland

Undervisa klassobservation, små grupparbete övervakning och undervisning hjälp i en lokal gymnasium. Under skollovet får du chansen att arbeta med materialutveckling eller med skriftlig support vid universitetet.

Széchenyi István University, Ungern

Delta i klassobservation och undervisning vid universitetet eller universitetets praktikskola.

Mer information om att ansöka om dessa möjligheter kommer att ges till studenter som genomför vår MSc Management och engelska språkundervisning.

Kursdirektör

Dr Edward Moran

44 (0) 1786 467934

tesol@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Hem / EU: 6 300 £
  • Utomeuropeiska: £ 15,250
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre