Civilingenjör i miljö, kulturarv och politik

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Vårt tvärvetenskapliga masters kurs är perfekt om du redan arbetar inom arvssektorn, eller söker karriär inom detta område. Det erbjuder den perfekta balansen mellan de praktiska och intellektuella delarna av arv och politik.

Kursen utforskar kulturella, naturliga, materiella och immateriella arv, med särskild inriktning på miljöhistoria. Du kommer att utveckla starka praktiska färdigheter under hela kursen - både på fältet och i klassrummet - och du ska utföra ett individuellt forskningsprojekt.

Vi har starka förbindelser med industrin, så du kommer att dra nytta av gästtalare som är experter på deras område - liksom externa partners som erbjuder möjligheter till arbetsbaserade projekt.

Du får också möjlighet att arbeta med medarbetare på en och en-plats, och uppleva de skotska kultur- och naturmiljöerna förstahand på ett antal fältturer som är utformade för att förbättra klassbaserad undervisning. Du kommer att dyka in i begrepp och idéer för varje studieområde, och i slutet av kursen har du utforskat ett brett spektrum av problem, bland annat:

 • beteckning och skyddade utrymmen
 • arv, identitet och plats
 • rötterna av det gröna medvetandet
 • PR och marknadsföring
 • sociala utfall och effekter

Det finns också möjligheter att lära sig grundläggande geoarkaeologiska tillvägagångssätt och fältbaserade arkeologiska färdigheter.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Det finns ett starkt fokus på både den konceptuella och den intellektuella studien av arv, miljö och politik

# 2 Fältresor tar ditt lärande utanför klassrummet, samtidigt som du får möjlighet att uppleva den skotska miljön

# 3 Du lär dig av ett entusiastiskt lärarlag som har en rad akademisk expertis inom kultur och naturarv

Kursens mål

Denna masterkurs delas ut av ett tvärvetenskapligt team från Centrum för miljö, kultur och kultur, som har starka förbindelser med en rad historiska och arkeologiska arbetsgivare, såväl som kulturarv och turism. Enskilda lagmedlemmar har betydande kontakter med nationella byråer och välgörenhetsorganisationer inom arvssektorns historiska och byggda miljöområden och har tjänstgjort på icke-statliga organisationer och rådgivande råd inom dessa områden. Teamet ansluter också med naturarvsbyråer som National Parks, Scottish Natural Heritage och ledande bevarande välgörenhetsorganisationer både nationellt och internationellt.

Forskningsledande undervisning

Innovativ kursutveckling vid University of Stirling är uppmuntrad av en stark forskningsetos som hålls av personalen. Historiska institutionen har ett intensivt fokus på:

 • historiskt byggda miljöer
 • miljöpåverkan på kulturlandskap
 • dataprogram för hantering av historiska data
 • Scripting av historiskt innehåll för tolkning av arv

Vårt historiska team arbetar också med kollegor i Naturvetenskapliga fakulteten om forskningsmetoder som:

 • Geo-arkeologi
 • Fjärrkontrollteknik
 • GIS-tillämpningar för historiska / arkeologiska och naturliga miljödata

Kursen bygger på tillämpad och akademisk kompetens inom fakulteten för konst och humaniora, samhällsvetenskap och naturvetenskap. Genom att arbeta över fakulteter utvecklar du tvärvetenskapliga färdigheter och kan tillämpa olika metoder för hantering, kuration och allmän tolkning av arv.

Efter kursens slut kommer du att uppnå avancerad akademisk färdighet i både teoretiska ramar och kontextuell tillämpning av dessa teorier. Du kommer att ha främjat attribut som är önskvärda för karriärer i en växande ekonomisk sektor.

Arbetsplatser

Placeringsmöjligheter kommer att finnas tillgängliga på olika ställen inom sektorn. Dessa inkluderar arv attraktioner, museer, gallerier, bibliotek, icke-statliga organisationer och privata industrin partner. Tidigare branschpartners har inkluderat:

 • Inner Forth Landscape Initiative
 • Dunblane Museum
 • Innerpeffrey Library
 • Historisk miljö Skottland
 • Lismore Heritage Trust

Kursinnehåll

Beroende på modulinnehåll, levereras undervisning genom ett veckovis, fyra timmars seminarium eller workshop och / eller ett fältbesök / klass per modul.

Undervisningen sker på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Fältresor, workshops och seminarier kan äga rum på tisdagar och torsdagar från kl 8-18. Fältresor kan också ibland ske på onsdag eftermiddag.

Undervisning

Stirlings historiautbildning har bedömts av kvalitetssäkringsverket för högre utbildning och uppnått högsta möjliga betyg på "prisvärda" på alla områden.

Fältarbete

Du kommer att uppleva de skotska kulturella och naturliga miljöerna först hand på ett antal fältturer som är utformade för att förbättra klassbaserad undervisning.

bedömning

Bedömning för varje modul är baserad på dina kurser. Detta inkluderar akademiska uppsatser, akademiska affischer, tolkningsmaterial, noteringsunderlag, kritiska recensioner och bedömda muntliga presentationer samt en 15 000 ord traditionell avhandling (100% av slutbetyg). Istället för en avhandling kan du också välja att bli bedömd genom en arbetsbaserad projektportfölj (70% av slutbetyg) tillsammans med en 5 000-ordskritisk uppsats (30% av slutbetyg).

Klassrums timmar

Tidsplanen nedan är ett typiskt exempel, men din egen tidtabell kan vara annorlunda.

 • Tisdag - CEHP seminarier 12-1pm
 • Tisdag - Modulseminarier 6-10pm eller Field Class 8 am-8pm (ca)
 • Onsdag - fältklass 1-5pm (ca)
 • Torsdag - modul seminarier 6-10pm eller fält klass 8 am-8pm (ca)

Kursdirektör

Professor Catherine Mills

44 (0) 1786 467583

cjmills@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

 • Utomeuropeiska £ 15,250
 • Hem / EU £ 6,300
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre