Civilingenjör I Sportledning (med praktik)

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Kick-start din karriär inom sportbranschen med vår högklassiga magisterexamen i Sport Management.

Att attrahera studenter från hela världen, är den här unika kursen utformad för att möta sportsektorns behov av välkvalificerade chefer som kan kombinera förvaltning och ekonomisk kompetens med specialkunskap inom området. Du lär dig att tillämpa dina insikter på idrottsledningens inneboende utmaningar - från att genomföra forskning i händelseplanering för att rådgöra organisationer om konsekvenserna av policyändringar.

Kursen lärs av ledande experter inom ämnet, vars forskning bidrar till att du får lära dig om de senaste branschtrenderna. Du har också ovärderliga möjligheter att genomföra en praktikplats med en idrottsorganisation och organisera en lokal sportevenemang med våra branschpartners. När du är examen är du väl rustad att göra din passion för sport till ditt yrke.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Ta en praktikplats med en idrottsorganisation och få den verkliga erfarenheten

# 2 rankad i de tre bästa banorna i sitt slag i Storbritannien och topp 10 i Europa (Sport Business International 2017)

# 3 Studiefinansiering, evenemangshantering, marknadsföring och mer på denna långtgående masters kurs

Kursens mål

Målet med vår MSc Sport Management är att hjälpa dig att förvärva den nödvändiga kunskap, förståelse och färdigheter du behöver bli en effektiv chef inom en rad sportinställningar. Efter examen kan du:

  • identifiera och utvärdera senaste förändringar i idrottens deltagande och politik och deras konsekvenser för idrottshanteringspraxis
  • tillämpa ledningsteori i sammanhanget att förvalta idrottsorganisationer
  • genomföra forskning om sportfrågor som är relevanta för att förvalta och utveckla sportorganisationer och evenemang

Professionella anslutningar

Våra kursledare inkluderar förvaltare av nationella styrande idrottsorganisationer, idrottschefer med stor yrkeserfarenhet och personal som aktivt samråder med internationella idrottsorganisationer. Dessa anslutningar ger dig en unik inblick i verkligheten och tillgång till ett stort nätverk av branschkontakter.

Sport finns i vårt DNA

Som Skottlands högskola för sportexpertis har vi utvecklat ett internationellt rykte för att leverera sportkurser som ger resultat. Vi samlar ledande akademiker för att leverera högkvalitativ undervisning inom en rad områden - med fokus på din framtida anställbarhet. Vi är nära anpassade till många idrottsorganisationer och har formella länkar med ett växande antal organisationer som kan hjälpa till att underlätta ditt lärande. På vår campus finns också National Tennis Center, en olympisk stor swimmingpool, en golfbana och en mängd andra femstjärniga sportanläggningar.

Om du älskar sport, passar du precis vid University of Stirling .

Arbetsplatser

Du får möjlighet att arbeta med en idrottsorganisation under en praktik, samt organisera och marknadsföra en lokal sportevenemang med Active Stirling. Dessa verkliga erfarenheter gör det möjligt för dig att sätta din studie i praktiken innan du examinerar och ökar din anställbarhet inom sportssektorn.

Kursinnehåll

Få verkliga erfarenheter av att arbeta inom idrottshantering, eftersom du tjänar en mästare från Skottlands universitet för idrottskompetens.

För att tjäna dina Sport Management Masters måste du fylla i sju moduler och en avhandling. Alternativt kan du ta examen med ett doktorsexamen eller doktorsexamen genom att fylla i begränsade delar av kursinnehållet.

Undervisning

Förvaltningskoncept och teorier lärs ut i föreläsningar, medan teori kommer att tillämpas genom fallstudieanalys, diskussion med idrottsutövare, seminarier och forskning.

Du kommer att förvärva "mjukare" ledningsförmåga som problemlösning, teamarbete, ledarskap, analys, utvärdering och presentation genom en rad lärande aktiviteter som är nödvändiga för att bli en effektiv chef.

bedömning

Modulerna bedöms huvudsakligen genom kurser och utformas för att uppmuntra dig att länka teori till yrkesutövning.

Kursdirektör

Stephen Morrow

44 (0) 1786 466489

shmorrow@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Hem / EU: 4 700 kr
  • Utomeuropeiska: £ 15,250
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre