Civilingenjör internationella årgång: vin, vin och terroir ledning

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Civilingenjör "International Vintage": Vine, vin och Terroir hantering

&nbsp

> Kurs för framtida chefer med inriktning på internationell vin och producerande sektorerna

> Student studieväg

> Nivå I - 5 år av högre utbildning

> Erasmus Mundus-programmet

&nbsp

&nbsp

MSC-programmet Mål

&nbsp

Att träna eleverna att bli experter specialiserade på vin sekt orer, gör dem medvetna om den europeiska dimensionen i vinproduktion, och ge dem kunskaper om teknik, teknik, ekonomi, organisation, strategier, marknadsföring och konsumenten tillvägagångssätt. Att förbereda eleverna för en tvärkulturell strategi: språkklasser, som erbjuds i olika länder och föreläsningar av lärare och experter av olika nationaliteter.

&nbsp

&nbsp

Curriculum

&nbsp

7 moduler i tre olika länder, två främmande språk förutom modersmålet, Integrerad önologi (vinframställningen, miljökrav, experiment plan, sensorisk analys), Vin ekonomi och marknadsföring, kunskaper om vin Terroirs (karakterisering av Terroirs, vin "typicity" , kvalitetsbedömning), vinodling och miljö, kurs på vetenskapligt förhållningssätt (bibliografi, statistik, pro Ject förvaltning). Studieresor i tre länder. Professionella projekt i ett företag.

&nbsp

&nbsp

Lediga tjänster


Vin och vintillverkning konsult i ett handelsbolag eller en kammare i jordbruket, vinodlare, chef för en vinodlare 'Union, källare mästare i en vingård, teknisk chef i en vingård, kvalitetsansvarig på ett handelsföretag, chef för sektorn i ett handelsbolag, kommunikationschef på Teknologisk Institut, kommersiell chef, marknadschef i en programvara som företag, vindruvor inköpschef.

&nbsp

&nbsp

Villkor för tillträde

&nbsp

Att hålla en Bachelor of Science (eller motsvarande) goda kunskaper i engelska och franska (spanska är valfritt). Ansökan ska skickas med: - 15 december för icke-europeiska Erasmus Mundus-stipendier - 10 april för den europeiska Erasmus Mundus-stipendium - 1 juni för andra tillämpningar. - Anmälningsavgift: 50 € betalas när du skickar i den skriftliga ansökan.

Senast uppdaterad Sep 2011

Om skolan

Om det är din önskan att studera i Frankrike, inom områdena jordbruk, vinodling, jordbruksnäringen, fysisk planering och miljö ... Du är varmt välkommen till ESA Ecole Supérieur d'Agriculture. &nb ... Läs mer

Om det är din önskan att studera i Frankrike, inom områdena jordbruk, vinodling, jordbruksnäringen, fysisk planering och miljö ... Du är varmt välkommen till ESA Ecole Supérieur d'Agriculture. &nbsp Beläget i västra Frankrike, Europas första region när det gäller jordbruket och livsmedelsindustrin, rankar ESA gruppen först på nationell nivå så långt som lantbruksutbildningen berörs, med över 2.600 elever, 10% av dem är internationella studenter. &nbsp Om du vill förbereda sig för en examen i Frankrike, erbjuder ESA-gruppen olika möjligheter: &nbsp - Grundutbildning, forskarutbildning eller forskarutbildningskurser Degree i nära samarbete med företag och branscher, och som leder till examensbevis som erkänns av franska och europeiska myndigheter samt hela världen. - Studier utomlands inom ramen för Europeiska unionens Sokrates-programmet, eller bilaterala avtal som undertecknas av ESA-gruppen och ditt universitet. - Praktikplatser. &nbsp&nbsp I ENS Gruppen föreslår också ... - Forskning, undersökningar och konsultverksamhet, som kombinerar forskning, studerande utbildning och nära förbindelser med professionella sektorer. - Förbindelserna med 136 partneruniversitet utomlands - En internationell relationer team med 18 medlemmar som syftar till att ge varje internationella studenter ett personligt bemötande. &nbsp Beläget i Angers i hjärtat av Loire-dalen, 90 minuter från Paris och 60 minuter från Atlanten med tåg, har ESA-gruppen en stor campus nära CIDEF (Centre International d'Etudes Francaises), en fransk språkcentrum värd 1.700 elever varje år som kommer från hela världen att lära sig franska. Läs mindre
angers , Nanjing + 1 Mer Mindre