Civilingenjör i biologi, djurekologi

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Masterprogrammet i djurekologi kommer du att lära dig att analysera och förstå evolutionära processer på nivåer av gener, individer och populationer.

Du kommer att uppnå färdigheter i att analysera och förstå hur evolutionära och ekologiska processer bildar utseende, fysiologi och beteende hos djur. Du kommer också att lära dig att analysera kostnader och fördelar med olika egenskaper och hur dessa är optimerade för att bilda reproduktions- och överlevnadsstrategier.

Vi erbjuder en utmärkt forskningsmiljö, särskilt inom ämnen som migration av djur, molekylär ekologi, livshistoriska avvägningar, sjukdomsresistens i naturliga populationer och värdparasitinteraktioner. Du kommer att använda moderna fält- och laboratoriemetoder i studier av ekologiska och evolutionära frågor som tillämpas på djur i grundforskning samt tillämpad bevaranderelaterad forskning. Särskild tonvikt ligger på fåglar som modellsystem.

Särskilda funktioner i programmet:

  • Evolutionsteori tillämpas på ekologiska problem
  • Nära kopplingar till forskning i en internationell miljö
  • Integration av teoretiska analyser med stark utbildning i laboratoriefärdigheter och erfarenhet av fältarbete
  • Testning av evolutionära hypoteser

Karriärmöjligheter

Den kunskap och färdigheter du kommer att få på detta program öppnar dörrar för sysselsättning inom många sektorer inom akademin och den offentliga sektorn. Programmet ger dig en solid grund för doktorandstudier.
Anställning kan hittas inom byråer med miljöskydd, utbildning och inom akademin genom finansiering av forskning.

Mer information finns på https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-NABIO-EKZO

Varför Lund University ?

Lund University grundades 1666 och är ett av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet. Universitetet rankas bland världens 100 bästa universitet i QS World University Rankings 2020 och är det bästa valet för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, hållbara och demokratiska länder.

Om du vill börja bygga ditt internationella nätverk i en global klassrumsinställning, är Lund University ett bra alternativ. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land som rankas som ett av de bästa i världen för att tillhandahålla högre utbildning. Grupparbete och informella lärar-studentrelationer underlättar fördjupning.

Universitetet ligger i Lund, en charmig och kompakt universitetsstad i södra Sverige, bara 35 minuter från Köpenhamns flygplats i Danmark. Staden är känd för sitt livliga studentliv och är också hem för många världsledande forskningsanläggningar och internationella företag.

Läs mer om Lund University på www.lunduniversity.lu.se

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Läs mer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Läs mindre
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Mer Mindre
Gå till skolans webbplats