Civilingenjör i datavetenskap för företag

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Denna spännande MSc Data Science for Business är den första i Skottland som drivs i samarbete med SAS, en global ledare inom affärsanalyslösningar. Vi har samarbetat med ledande finansiella tjänster organisation HSBC och The Data Lab för att utveckla kursen så att den möter industrins behov.

Denna MSc-kurs ger dig en djup förståelse för den industriella och vetenskapliga relevansen av avancerad analytik och deras tillämpning i strategiskt och operativt beslutsfattande. Kursen behandlar den erkända bristen på företagsledare och chefer med en detaljerad kunskap om dataanalys. Som kandidat får du en eftertraktad blandning av dataanalys, affärsförmåga och avancerad hantering.

Du kan utveckla specialkunskaper genom att välja valfria moduler från ekonomi, datavetenskap och ledning. Du kommer att arbeta på konsultprojekt i realtid tillsammans med branschledare inom dataanalys. Vårt omfattande nätverk av externa organisationer inom alla sektorer ger möjligheter att bygga upp dina kunskaper, färdigheter och erfarenheter för en framgångsrik karriär inom affärsanalys roller.

SAS partnerskap

Vårt partnerskap ger eleverna tillgång till SAS pedagogiskt material och licensierad programvara samt möjlighet att delta i projekt med en branschledare inom affärsanalys. Globala organisationer från alla sektorer använder SAS för att stödja strategiskt beslutsfattande. Vi är övertygade om att det här partnerskapet kommer att hjälpa dig att vara skillnaden i din valda karriärväg.

Data Lab

Vi arbetar nära The Data Lab, ett internationellt ledande forsknings- och innovationscenter inom datavetenskap. Upprättat med ett bidrag på 11,3 miljoner pund från Scottish Funding Council möjliggör Data Lab industrin, den offentliga sektorn och universitetsforskare i världsklass för att förnya och utveckla nya datavetenskapliga möjligheter i en samarbetsmiljö. Dess kärnuppdrag är att skapa betydande ekonomiska, sociala och vetenskapliga värden från data. Som student kommer du att dra nytta av ett brett utbud av inlärnings- och nätverkshändelser som kopplar ledande organisationer som söker affärsanalysfärdigheter med studenter som letar efter spännande möjligheter inom detta område.

University of Stirling Management School

På University of Stirling Management School är principen om ansvarsfullt företagande, politik och praxis centralt för allt vi gör. Denna vision hjälper oss att utrusta våra elever effektivt med kompetensen att fungera som globala medborgare, som kan ta itu med samhällets behov.

Som medlem i Chartered Association for Business Schools har vi starka kopplingar till industrin och har nyligen tilldelats Small Business Charter för engagemang med lokala och regionala företag.

Vi är i en elitgrupp av handelshögskolor globalt - och en av endast 14 i Storbritannien - att hålla ackreditering från Association of MBAs (AMBA) för både våra MBA och MSc Business and Management (MBM) kurser.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Du kommer att arbeta på konsultprojekt i realtid tillsammans med branschledare inom dataanalys

# 2 Gradkursens flexibla design innebär att du kan specialisera dig inom ekonomi, marknadsföring eller datavetenskap och ledning

# 3 Kursen godkändes av The Data Lab - ett av Skottlands innovationscenter som hjälper universiteten att utveckla nya datavetenskapskunskaper i en samarbetsmiljö

Kursens mål

Under de två terminerna av undervisade klasser får du:

  • Förvärva kunskap, färdigheter och erfarenhet för en framgångsrik karriär i data-driven roller
  • Förstå applikationer och konsekvenser av dataanalys i organisationer inom olika sektorer
  • Utveckla kunskaper och färdigheter i dataanalysverktyg och tekniker för beslutsfattande
  • Förbättra dina möjligheter och förtroende för att mäta dataanalysprojekt
  • Förbättra och utveckla kritiska, analytiska, interpersonella och andra överförbara färdigheter
Förbereda företagsledare för framtiden

Förskoleutbildning vid University of Stirling går utöver läroböcker och föreläsningsrum, vi fokuserar också på din personliga och professionella utveckling.

Vårt unika program för Flying Start Leadership utrustar dig med medvetenheten, kunskapen och tekniken som är nödvändiga för att bygga en framgångsrik karriär. Dessa sträcker sig från praktiska färdigheter, som effektiv public speaking, till att utveckla sätt att arbeta under tryck i svåra situationer och hantera konflikter. Läs mer om Flying Start .

Förberedelser för internationella studenter kommer att studera i Storbritannien

Förbered dig för framgång är ett interaktivt webinlärningsverktyg för internationella studenter som kommer till Storbritannien för att studera. Ta en titt på förbereda för framgång webbplats för att få

Kursinnehåll

Genom en rad kärnmoduler får du kunskap, färdigheter och erfarenhet för en framgångsrik karriär inom dataanalytiska roller. Du kommer också att utveckla en förståelse för hur dataanalys används i organisationer inom olika sektorer. Detta kommer att uppnås genom dataanalys teori och övning, med många möjligheter att arbeta med riktiga dataset. Du får också möjlighet att arbeta med branschpartners genom konsulteringsprojekt samt att föra deras expertis i klassrummet.

Semester ett omfattar fyra obligatoriska moduler. Det finns tre obligatoriska moduler i termin två, plus en eller två andra moduler efter eget val. Under vår- och sommarsemesterna genomför du ett konsultprojekt med en extern organisation som tar itu med en kritisk affärsutmaning. Detta ger dig möjlighet att integrera och tillämpa de kunskaper och färdigheter du utvecklar genom hela din examen.

Undervisning

Undervisningen utförs en men en blandning av föreläsningar, övningar, fallstudier, rollspel, datorsimuleringar, fältövningar, besök på plats, gästtalare och företagsprojekt.

bedömning

Mycket av bedömningen är kontinuerlig. Bedömt arbete utförs ofta i grupper, utvecklar dina teamwork och kommunikationsförmåga.

Din slutliga bedömning kommer att innefatta en avhandling.

Kursdirektör

Dr Kepa Mendibil

44 (0) 1786 467380

datascience@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utomeuropeiska £ 15,250
  • Hem / EU £ 6,300
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre