Civilingenjör i datavetenskap

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Vem är det till?

Detta program är för studenter som har en numerisk första examen eller kan visa numeriska färdigheter. Eleverna är ofta på de tidiga stadierna av sina karriärer i olika yrken inklusive ekonomi, statistik och datavetenskap.

Studenterna kommer att ha en nyfikenhet om data och vill lära sig nya tekniker för att öka sin karriär och vara en del av den spännande nuvarande industrins utveckling. MSc i datavetenskap innehåller några komplexa programmeringsuppgifter på grund av kursens tillämpade natur, så många studenter har matematik eller statistikbakgrund och tycker om att arbeta med algoritmer.

mål

Efterfrågan på datavetenskapare i Storbritannien har ökat mer än tio gånger under de senaste fem åren *. Mängden data i världen växer exponentiellt. Från att analysera däckens prestanda för att upptäcka problemspelare, där det finns data finns det möjligheter att tillämpa det.

City MSc datavetenskapsprogram omfattar skärningspunktet mellan datavetenskap och statistik, maskininlärning och praktiska tillämpningar. Vi utforskar områden som visualisering eftersom vi tror att datavetenskap handlar om att skapa insikt i data samt kommunikation i praktiken.

Programmet fokuserar på maskininlärning som den mest spännande datatekniken och vi har lärt oss från våra egna kandidater att det här är av högt värde när det gäller sysselsättning inom fältet. På City har vi utmärkt kompetens inom maskininlärning och de faciliteter som studenterna behöver för att lära sig de tekniska aspekterna av dataanalys. Vi har också ett världsledande centrum för datavisualisering, där eleverna blir utsatta för de senaste utvecklingen när det gäller att presentera och kommunicera sina resultat - en eftertraktad skicklighet.

* Från IT jobb klocka

"Vad händer med data? Vem har kontroll över det? Vem äger data? Jag tror inte att vi ens har börjat förstå dessa frågor helt. Det här är en del av vad vi täcker på detta program: bottenlinjen är med stor kraft kommer stort ansvar. "

Universitetslektor, Dr Tillman Weyde

Ackreditering

Akkrediterad av BCS, The Chartered Institute for IT för att delvis uppfylla det akademiska kravet på registrering som en Chartered IT Professional och delvis uppfyller det akademiska kravet på registrering som en Chartered Engineer.

Ingångskrav

Sökande ska ha en övre andra klassens hedersexamen eller motsvarande från en internationell institution inom datavetenskap, teknik, fysik eller matematik, eller i näringsliv, ekonomi, psykologi eller hälsa, med en påvisbar matematisk förmåga och grundläggande programmeringserfarenhet eller en lägre sekundär (eller internationell ekvivalent) med en påvisbar matematisk förmåga och relevant arbetslivserfarenhet.Andra lämpliga kvalifikationer

Om du inte kvalificerar dig för direktträde, kan du vilja följa en Graduate Diploma Pathway till programmet via en av våra partners.

Engelska krav

För utländska studenter vars första språk inte är engelska krävs följande kvalifikation:

  • IELTS: 6,5 (minst 6,0 i alla fyra komponenterna)

På grund av förändringar i UKVIs lista över SELTs kan vi inte längre acceptera TOEFL som bevis på engelska för studenter som behöver en CAS från och med april 2014.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

City, University of London is a special place. With skill and dedication, we have been using education, research and enterprise to transform the lives of our students, our community and the world for ... Läs mer

City, University of London is a special place. With skill and dedication, we have been using education, research and enterprise to transform the lives of our students, our community and the world for over a hundred years. Läs mindre