Civilingenjör i ekonomi och näringsliv - Specialisering i datavetenskap och marknadsföring Analytics

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Oavsett om du tar tåget, köper något på nätet eller gör ett försäkringsanspråk, gör nästan allt du bidrar till den stora mängd insamlade uppgifter. Smarta analytiker hjälper företag och organisationer att dra nytta av denna viktiga resurs. I programmet Data Science and Marketing Analytics på Erasmus School of Economics fokuserar studenterna på de verktyg och färdigheter som behövs för att analysera så kallade Big Data och göra den till meningsfull insikt.

Data Science and Marketing Analytics kombinerar teori och praktik från datavetenskap, marknadsföring, ekonomi och statistik på ett sådant sätt att potentialen i Big Data kan användas framgångsrikt för att skapa större värde för konsumenter och företag. Det ger våra studenter en grundlig förståelse och kunskap om ett brett spektrum av tekniker som alla kan hantera de stora och heterogena datakällorna som förekommer i många moderna affärsinställningar.

Detta ger den grund som studenterna behöver för att välja rätt metod för rätt fråga. Sådana frågor inkluderar (bland många andra):

  • Identifiera kundprofilen för en viss produkt eller tjänst
  • Rekommendera produkter av intresse för en kund, baserat på tidigare inköp
  • Fastställa lönsamheten för enskilda delar av ett företags verksamhet.

Är detta det rätta valet för dig?

Har du en nyfiken natur och analytiska färdigheter som du skulle vilja tillämpa i en praktisk affärsinställning? Undrade du alltid vilken roll data som samlats in av företag och institutioner spelar för att hantera dagens affärsutmaningar? Är du intresserad av att lära sig programmeringsförmåga som låter dig samla, rena och analysera sådana data? Har du den uthållighet och det förtroende som krävs för att förvärva kompetensen att tillämpa och anpassa de senaste maskininlärningsmetoderna i en affärsinställning? I det här programmet kommer du att kunna lägga allt detta till god användning.

Följande egenskaper kommer att stå i gott skick för att studera datavetenskap och marknadsföring analytics vid Erasmus School of Economics:

  • Din ambition är att ge data-drivna svar på affärsproblem
  • Att vara i framkant av utvecklingen i dataanalys vädjar till dig
  • Analytiskt tänkande är din forte
  • Du är inte rädd för någon matematisk notering
  • Du känner dig bekväm att jobba på engelska.

Varför studera Data Science and Marketing Analytics i Rotterdam?

Genom att kombinera våra professors datavetenskap, affärssans och statistisk expertis har vi skapat ett program som erbjuder en unik kombination av djup insikt i datavetenskapsmetodik med en tydlig bild av tillämpningen av dessa metoder i praktiken. Dessutom är Rotterdam en livlig, mångkulturell stad som ligger i spetsen för spännande utveckling inom industri, logistik, vetenskap, kultur och arkitektur.

Senast uppdaterad Apr. 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quali ... Läs mer

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quality education and research. Läs mindre
Gå till skolans webbplats