Civilingenjör i ekonomi och näringsliv - Specialisering i politikekonomi

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Vi lever i utmanande tider och ekonomiska politiska problem är överallt. Kom ihåg finanskrisen 2008 och eurokrisen som utbröts 2010. Tänk på befolkningens åldrande, vilket medför stora utgifter för hälso- och sjukvårdspensioner, vilket spänner över solidariteten mellan generationerna. Den globala uppvärmningen kan hota det framtida livet på jorden. Dessutom ökar inkomstökningen nästan överallt i västvärlden på grund av globalisering och tekniska förändringar. För att kunna lösa ekonomiska problem behöver regeringarna utmärkta politikekonomer. Genom att genomföra detta masterprogram kan du tillämpa den senaste ekonomiska teorin och forskningsmetoder som hjälper till att lösa viktiga samtida politiska frågor.

Förutom kurser innehåller masterprogrammet seminarier. I seminariet Ekonomisk politik kommer du att försöka lösa ett av de mest pressande politiska problemen i vår tid. Dessutom erbjuder våra partners praktikplatser för de bästa studenterna, till exempel vid en av ministerierna, CPB: s nederländska presidium för ekonomisk politikanalys, konkurrens och andra myndigheter. Under denna praktik kan du skriva din masters avhandling.

Är detta det rätta valet för dig?

Om du är en stark analytisk student, om du inte är rädd för matematik och statistik, om du är mycket motiverad och om du vill göra denna värld till en bättre plats, då ska du anmäla dig till master i policyekonomi.

Huvudvärdena för Policy Economics-programmet vid Erasmus School of Economics är:

  • Öppet sinne
  • Nyfikenhet
  • Akademisk grundlighet
  • En bra arbetsetik
  • Socialt engagemang

Varför studera Policy Economics i Rotterdam?

Politikekonomiska programmet vid Erasmus School of Economics är unikt i Nederländerna. Det är explicit utformat för att utbilda framtida beslutsfattare. Programmet förbereder dig för en karriär som politisk ekonom som kan tillämpa de mest lämpliga teori och empiriska metoder för att lösa politiska problem i verkliga världen. Läroplanen är utvecklad i nära samarbete med potentiella framtida arbetsgivare, som också erbjuder praktikplatser för de bästa studenterna.

Studera Policy Economics-programmet vid Erasmus School of Economics för:

  • En teoretisk och empirisk inriktning på viktiga ekonomiska politiska frågor
  • En läroplan utformad i samarbete med nederländska statliga organisationer och forskningsinstitut
  • Gästföreläsningar av ledande politikekonomiska utövare
  • Utmärkt karriärmöjligheter inom offentlig / ideell sektor eller tillämpad vetenskap.

"Detta program är ett bra sätt att använda ekonomisk analys för att bedöma nuvarande och viktiga ekonomiska politiska beslut"

Vanligtvis är en student med politisk ekonomi smart, aktiv och har överkurs för kandidatexamen. Har du ett stort intresse för tillämpade policyfrågor och den offentliga sektorn? Då bör du läsa vad våra studenter har att säga.

Senast uppdaterad Apr. 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quali ... Läs mer

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quality education and research. Läs mindre
Gå till skolans webbplats