Civilingenjör i fysik, biologisk fysik och beräkningsbiologi

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Varför ska en fysiker studera biologi? Faktum är att de redan har ganska länge. Många kända fysiker, som Richard Feynman, Wolfgang Pauli, Niels Bohr, Max Delbrück och Erwin Schrödinger för att nämna några, hade djupa intressen i biologiska problem och vissa gjorde betydande framsteg inom specifika områden som molekylärbiologi.

Biologi blir alltmer en kvantitativ vetenskap och har en rad grundläggande olösta problem till hands, t.ex. hur biomolekyler antar sin specifika form, hur de interagerar i celler och hur celler delar och kommunicerar. Metoderna för teoretisk fysik, bland annat statistiska metoder, modellering och simulering, kan ge en kraftfull verktygslåda för att närma sig många av dessa problem.

Institutionen för astronomi och teoretisk fysik erbjuder ett program i biologisk fysik och beräkningsbiologi, som kombinerar en solid bas av kurser i teoretisk och matematisk fysik med kurser i andra ämnen som ges vid relevanta avdelningar, såsom fysik, kemi och biologi.

Som masterstudent kommer du att bli en del av ett livligt forskarsamhälle vid avdelningen Computational Biology and Biologic Physics, som arbetar med banbrytande teoretiska studier av biologiska problem. Programmet inkluderar ett masterprojekt som genomförs inom en av forskargrupperna.

Karriärmöjligheter

En Master of Science i biologisk fysik och beräkningsbiologi ger dig möjligheter att bedriva ett brett utbud av karriärer. Medan vissa studenter går vidare till doktorsexamen i teoretisk fysik eller beräkningsbiologi, är det också möjligt att hitta lämpliga karriärer utanför akademin, till exempel inom informations- och kommunikationsteknik eller bioteknik där avancerad programmering och modellering är eftertraktad. Dessutom kommer de kommande MAX IV- och ESS-laboratorierna i Lund att ge nya möjligheter för kandidater med examen i biologisk fysik och beräkningsbiologi.

Mer information finns på https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-NAFYK-BIFY

Varför Lund University ?

Lund University grundades 1666 och är ett av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet. Universitetet rankas bland världens 100 bästa universitet i QS World University Rankings 2020 och är det bästa valet för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, hållbara och demokratiska länder.

Om du vill börja bygga ditt internationella nätverk i en global klassrumsinställning, är Lund University ett bra alternativ. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land som rankas som ett av de bästa i världen för att tillhandahålla högre utbildning. Grupparbete och informella lärar-studentrelationer underlättar fördjupning.

Universitetet ligger i Lund, en charmig och kompakt universitetsstad i södra Sverige, bara 35 minuter från Köpenhamns flygplats i Danmark. Staden är känd för sitt livliga studentliv och är också hem för många världsledande forskningsanläggningar och internationella företag.

Läs mer om Lund University på www.lunduniversity.lu.se

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Läs mer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Läs mindre
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Mer Mindre
Gå till skolans webbplats