Varför ska en fysiker studera biologi? Faktum är att de redan har en ganska lång tid. Många kända fysiker, som Richard Feynman, Wolfgang Pauli, Niels Bohr, Max Delbrück och Erwin Schrödinger, för att nämna några, hade en djup intresse för biologiska problem och vissa gjorde betydande framsteg på specifika områden som molekylärbiologi.

Biologi blir alltmer en kvantitativ vetenskap och har en rad grundläggande olösta problem, till exempel hur biomolekyler adopterar sin specifika form, hur de interagerar i celler och hur cellerna delar och kommunicerar. Metoderna för teoretisk fysik, bland annat statistiska metoder, modellering och simulering, kan ge en kraftfull verktygslåda för att närma sig många av dessa problem.

Avdelningen för astronomi och teoretisk fysik erbjuder ett fysikprogram med specialisering inom biologisk fysik och beräkningsbiologi, som kombinerar en solid bas av kurser i teoretisk och matematisk fysik med kurser i andra ämnen som ges av de relevanta avdelningarna, såsom fysik, kemi och biologi .

Som kandidatstuderande kommer du att bli en del av ett pulserande forskargrupp vid divisionen Computational Biology and Biological Physics, som arbetar med avancerade teoretiska studier av biologiska problem. Programmet innehåller ett masterprojekt som utförs inom en av forskargrupperna.

Programmoduler / kurser

För information om specialiseringar och valbara kurser, se www.fysik.lu.se/svenska/utbildning/startstudier/masters-programme

Karriärmöjligheter

En specialisering inom biologisk fysik ger dig möjligheter att bedriva ett brett utbud av karriär. Vissa studenter fortsätter att göra doktorsexamen i teoretisk fysik eller beräkningsbiologi, men det är också möjligt att hitta lämpliga karriärer utanför akademin, till exempel inom informations- och kommunikationsteknik eller bioteknik, där avancerad programmering och modellering eftersträvas.

Dessutom kommer MAX IV och det kommande ESS-laboratoriet i Lund att skapa nya möjligheter för akademiker med examen i fysik, inklusive biologisk fysik och beräkningsbiologi.

Mer information om karriärmöjligheter för studenter på detta program finns på www.fysik.lu.se/svenska/utbildning/startstudier/masters-programme

Läs mer om programmet på www.lunduniversity.lu.se/physics-biological-physics

Varför Lund University ?

Lund University grundades 1666 och är ett av Nordeuropas äldsta, bredaste och finaste universitet. Universitetet är bland världens 100 största universitet i QS World University Rankings 2019 och är det första valet för internationella studenter att komma till Sverige - ett av världens mest innovativa, hållbara och demokratiska länder.

Om du vill börja bygga ditt internationella nätverk i en global klassrumsinställning, är Lund University ett bra alternativ. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land som rankas som ett av de bästa i världen för att tillhandahålla högre utbildning. Grupparbete och informella lärar-studentrelationer underlättar fördjupning.

Universitetet ligger i Lund, en charmig och kompakt universitetsstad i södra Sverige, bara 35 minuter från Köpenhamns flygplats i Danmark. Staden är känd för sitt livliga studentliv och är också hem för många världsledande forskningsanläggningar och internationella företag.

Läs mer om Lund University på www.lunduniversity.lu.se

Program undervisas på:
  • Engelska
Lund University

Se 91 fler kurser från Lund University »

Senast uppdaterad Februari 8, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Kontakta skolan
Duration
2 år
Heltid
Pris
Kontakta skolan
Deadline
Kontakta skolan
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Kontakta skolan
Slutdatum
Kontakta skolan
Sista anmälningsdag
Kontakta skolan

Kontakta skolan

Location
Sista anmälningsdag
Kontakta skolan
Slutdatum
Kontakta skolan