Civilingenjör i grön och hållbar kemi

Allmänt

Programbeskrivning

Utforska den senaste utvecklingen inom hållbar kemi på vårt tvärvetenskapliga program.

 • Anmälningsår: 2020
 • Varaktighet: 1 år på heltid
 • Studieform: Heltid
 • Inträdeskrav: 2: 1 med betydande kemiskt innehåll (eller internationell ekvivalent)
 • IELTS: 6,0 med minst 5,5 i varje element
 • UK / EU-avgifter: 8010 £
 • Internationella avgifter: 24390 £
 • Startdatum: september
 • Kursplats: University Park
 • Skola / institution: vetenskap, kemi

Översikt

Nyckelfakta

 • Utforska den senaste utvecklingen inom hållbar kemi
 • Dra nytta av faciliteter i världsklass och våra starka förbindelser med industrin
 • Lär dig av experterna på vårt tvärvetenskapliga program

Utforska grön och hållbar kemi

Kemi spelar en nyckelroll i vår sökning efter bättre läkemedel för att förbättra sjukvården i en åldrande befolkning, för säkrare jordbrukskemikalier för att hjälpa livsmedelsproduktionen för en växande befolkning och för avancerade material för ny teknik. Vårt mål är att se till att kemi är hållbar.

Var en del av en ny generation forskare som utbildas för att hitta den innovativa hållbara resursen och energieffektiva lösningar som har låg miljöpåverkan, visa socialt ansvar och ge ett positivt bidrag till den ekonomiska tillväxten.

Upptäck många aspekter av modern hållbar kemi inklusive:

 • råvaror
 • Energi
 • Hållbar syntes (inklusive biokatalys)
 • Industriell processdesign

Du kommer att utveckla en utmärkt kunskap om samtida metoder för syntes, analys och processdesign optimerad för både energi och reaktionsmassaeffektivitet.

Utrusta dig med verktyg för att kritiskt utvärdera jämförbara Pathways och fatta beslut i utformningen av effektiva kemiska processer nyckeln till läkemedel, jordbrukskemikalier och andra kemiska industrier som använder.

Lär dig av experterna i detta tvärvetenskapliga program som utnyttjar starkt etablerade kopplingar mellan School of Chemistry, University of Engineering och Nottingham Business School.

Genomföra originalforskning

En höjdpunkt på kursen är ett tvåmånaders, 60-poängs sommarforskningsprojekt i ursprungligt experimentellt arbete.

Du kommer att övervakas av en eller flera akademiska anställda och gå med i en aktiv forskningsgrupp.

Projekt väljs vanligtvis i mars, och efter sökning och planering av bakgrundslitteratur genom den nära kopplade modulens 20-poäng Research Planning and Management startar experimentellt arbete med projektet i juni.

Kursstruktur

Kärna

 • Innovation och tekniköverföring
 • Introduktion till hållbarhet
 • Energi och råvaror
 • Hållbar syntes: Biologiska metoder
 • Hållbar syntes: kemiska tillvägagångssätt
 • Från bänk till banken
 • Hållbarhet i handling
 • Kemi in-silico
 • Sustainability Research Project
 • Forskningsplanering och ledning

Du kan välja 20 poäng valfria moduler. Dessa kan komma från School of Chemistry eller från en annan skola / avdelning.

Ovanstående är ett exempel på de typiska modulerna som vi erbjuder men är inte avsedda att tolkas och / eller förlita sig på som en definitiv lista över de moduler som kommer att finnas tillgängliga under ett visst år. Denna kurssida kan uppdateras under kursens längd, eftersom moduler kan förändras på grund av utvecklingen i läroplanen eller personalens forskningsintressen.

Lärningsmetoder och bedömning

Denna examen är ett års heltidsprogram som består av föreläsningar, workshops, seminarier och ett experimentellt forskningsprojekt.

Bedömningarna kommer att ske genom kurser under året och i examina, som vanligtvis äger rum i januari och maj eller juni varje år.

Faciliteter

Många av våra magisterstudenter bedriver forskning i GlaxoSmithKline Carbon Neutral Laboratory som öppnade vid universitetet 2017.

Den prisbelönta byggnaden är utformad för att kompensera för koldioxidutsläppen från konstruktionen och visar vårt engagemang för hållbar kemi och ger utmärkta faciliteter för våra studenter och forskare.

Byggnaden har cirka 100 forskare med dedikerade instrumentrum.

School of Chemistry på University Park Campus erbjuder också laboratorie- och undervisningsutrymme.

Karriär och professionell utveckling

Karriärer

 • Det tros att 2040 kommer ett genomsnittligt kinesiskt hushåll att konsumera nästan dubbelt så mycket el som idag (World Energy Outlook 2017)
 • Marknadstillväxten inom kemikalieindustrin fortsätter. I Indien beräknas det uppgå till 304 miljarder dollar 2025 (Invest India)
 • En ökande världsbefolkning kan leda till en $ 12 biljoner marknadsmöjlighet inom livsmedel och jordbruk. städer; energi och material; och hälsa och välbefinnande (UK Chemistry Growth)

Vad statistiken från rapporterna berättar för oss är att kemi kommer att vara i centrum för att lösa några av världens största utmaningar. Det är en spännande tid att gå med i branschen där du kan göra en skillnad.

Kandidater från våra magister kan förvänta sig att flytta in i en rad vetenskapliga karriärer, inklusive vidare studier på doktorandnivå och sysselsättning med företag inom kemikalier, material, bioteknik och läkemedelssektorer.

Starka industriella länkar, inklusive industriellt deltagande i leverans av material och möjligheter att genomföra industriellt stödda forskningsprojekt, kommer att öka din anställbarhet ytterligare.

Andra kandidater väljer att gå vidare till doktorandstudier inom ett relaterat ämnesområde vid University of Nottingham eller vid andra universitet.

Genomsnittlig grundlön och karriärutveckling

97,4% av forskarutbildningen på School of Chemistry säkrade arbete eller vidare studier inom sex månader efter examen. £ 29.301 var den genomsnittliga startlönen, med den högsta var £ 37.000. *

* Kända destinationer för heltidsstudenter som var tillgängliga för anställning, 2016/17. Lönerna beräknas utifrån medianen för dem som har heltidsarbete i Storbritannien.

Karriärsupport och råd

Vi erbjuder individuell karriärstöd för alla forskarstuderande oavsett din kurs, studieform eller framtida karriärplaner.

Du kan få tillgång till vår karriär- och anställbarhetstjänst under dina studier och efter examen. Expertpersonal hjälper dig att undersöka karriäralternativ och lediga jobb, bygga ditt CV eller CV, utveckla dina intervjufärdigheter och träffa arbetsgivare.

Mer än 1 500 arbetsgivare annonserar examensarbete och praktikplatser via vår online-tjänst. Vi är värd för regelbundna karriärmässor, inklusive specialmässor för olika sektorer.

Avgifter och finansiering

Extrakostnader

Som student på kursen förutser vi inte några extra betydande kostnader, förutom dina studieavgifter och levnadsutgifter. Du borde kunna få tillgång till de flesta böcker som du behöver i våra bibliotek, men du kanske vill köpa dina egna kopior som du behöver faktor i din budget. Viktig säkerhetsutrustning tillhandahålls.

Stipendier och stipendier

Offentliga lån för masters kurser

Masters student lån upp till £ 10 906 är tillgängliga för undervisade och forskning masters kurser. Sökande måste vanligtvis bo i Storbritannien eller EU.

Internationella och EU-studenter

Mastersstipend finns tillgängliga för internationella och EU-studenter från ett brett utbud av länder och studieområden. Du måste redan ha ett erbjudande att studera på Nottingham för att ansöka. Observera stängningsdatum för att säkerställa att du ansöker om din kurs med tillräckligt med tid.

varning

Detta onlineprospekt har utarbetats i förväg för det läsår som det gäller. Alla ansträngningar har gjorts för att säkerställa att informationen är korrekt vid tidpunkten för publicering, men ändringar (till exempel för kursinnehåll) kommer sannolikt att inträffa med intervallet mellan publicering och påbörjande av kursen. Det är därför väldigt viktigt att kontrollera denna webbplats för eventuella uppdateringar innan du ansöker om kursen där det har varit ett intervall mellan att du läser denna webbplats och ansöker.

Senast uppdaterad Jan 2020

Om skolan

The Faculty of Science undertakes world-class research spanning wide-ranging topics including quantum physics, plant genomics, human imaging, sustainable chemistry, neuroscience, mathematical modellin ... Läs mer

The Faculty of Science undertakes world-class research spanning wide-ranging topics including quantum physics, plant genomics, human imaging, sustainable chemistry, neuroscience, mathematical modelling and beyond. We work closely with industry on the training of the next generation of scientists and collaborate worldwide to ensure our research has a major societal impact. The Faculty of Science comprises seven schools and has strong links with the School of Life Sciences and School of Veterinary Medicine and Science. Schools from within the faculty also collaborate with those from the University's other faculties to form various research centres and research institutes. Läs mindre
Nottingham , Sutton Bonington , Nottingham + 2 Mer Mindre