Civilingenjör i idrottspsykologi (ackrediterad)

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Vi erbjuder de enda sportpsykologiska mästarna i Skottland som är ackrediterade av British Psychological Society. Vårt tvärvetenskapliga kurs är utformat för att möta dagens växande industris behov och förbereda dig för en rad givande jobb.

Du kommer att utveckla en kritisk förståelse för nutidens idrottspsykologi teori och forskning som du kan dra på för att underlätta bättre prestationer av individer och lag. Du kommer att utbilda dig med en bred kunskap om fältet, samt tydliga insikter på de områden som intresserar dig mest. Du kommer också att dra nytta av närvaron av idrottsutövare på elitnivå och sportbyråer baserade här på universitetsområdet.

Vår expertutbildningspersonal omfattar Chartered Psychologists, registrerade idrotts- och träningspsykologer och utövare och handledare ackrediterade av British Association of Sports and Exercise Sciences. All sin kunskap och forskning har införlivats i denna masterkurs, så du kan vara säker på att du lämnar Stirling med bästa möjliga förberedelse för en karriär inom idrottspsykologi.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 ackrediterad av British Psychological Society

# 2 Lär dig av ledande experter inom idrottspsykologi

# 3 Studie bland elitidrottare och använd världsklass på Skotlands högskola för idrottskompetens

Kursens mål

Syftet med kursen är att säkerställa att du kan:

  • visa kunskap och förståelse för nyckelteorier inom idrottspsykologi, inklusive en bred kunskap om psykologiska färdigheter, strategier och tekniker för att underlätta prestationsförbättring inom individer och grupper
  • tillämpa olika utvärderingsmetoder för att utveckla omfattande profiler för prestationsförbättringsarbete
  • identifiera arbetsområden som kan dra nytta av forskning och design
  • genomföra och utvärdera en lämplig utredning
  • utveckla och utnyttja kvantitativa och kvalitativa forskningsfärdigheter

En oöverträffad miljö

Som Skottlands högskola för sportutmärkelse är vi nära anpassade till många idrottsorganisationer och har kopplingar till ett växande antal organisationer som kan hjälpa till att underlätta forskningsprojekt, arbetslivserfarenhet och gästföreläsningar. På vår campus finns också National Tennis Center, en olympisk stor swimmingpool, en golfbana och en mängd andra femstjärniga faciliteter. När du studerar för din psykologi av sportmästare, får du också chansen att utveckla din erfarenhet genom att arbeta med några av de elitutövare som utnyttjar dessa faciliteter.

Professionella ackrediteringar

Denna kurs är ackrediterad av British Psychological Society. Det uppfyller steg 1-träning och möjliggör progression på steg 2 på väg till att bli en idrotts- och träningspsykolog.

Kursinnehåll

Tjäna ackrediterade mästare i idrottspsykologi från Skottlands högskola för idrottskompetens.

Kursen innehåller fem moduler och ett avhandlingsprojekt. Du måste slutföra dem alla för att tjäna din masterexamen, även om du också kan göra examen med ett doktorsexamen eller examensbevis genom att fylla i begränsade delar av kursen.

Undervisning

Du kommer att läras genom föreläsningar, seminarier, grupparbete, presentationer, handledning, guidad självständig studie, yrkesutövningsupplevelser och universitetets virtuella inlärningsmiljö. Individuella handledning finns också för att ge feedback och för övervakning av ditt forskningsprojekt.

bedömning

Bedömning innebär en blandning av kurs och presentationer och varierar beroende på varje moduls sammanhang.

Kursdirektör

Dr Calum Arthur

44 (0) 1786 467345

calum.arthur@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Hem / EU: 4 700 kr
  • Utomeuropeiska: £ 15,250
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre