Civilingenjör i internationell finansiell analys

Allmänt

Programbeskrivning

Fördjupa dina kunskaper om finansmarknader och ekonomisk analys i en unik miljö.

Finansmarknadernas funktion är ett av de mest komplexa ämnen som studeras på grund av vad som ligger bakom dem: interaktioner mellan människor, med alla deras uppfattningar och missuppfattningar om reaktioner från andra människor.

Detta ettåriga program ger dig den teoretiska bakgrunden och de avancerade matematiska och empiriska verktygen som krävs för avancerad ekonomisk analys.

Utbildningen syftar till att ge studenter avancerade analytiska färdigheter som är lämpliga för att stödja företagens och finansinstitutens ekonomiska verksamhet i allmänhet. Läroplanen är speciellt utformad för att matcha de krav som ställs inför ämnen som arbetar på internationella marknader, med hänsyn till behovet av kontinuerlig förnyelse och den ständiga utvecklingen av affärsmiljön.

Alla kurser i programmet ges på engelska. På grund av det faktum att JIBS har ett utbytesprogram med cirka 180 partneruniversitet och att programmet är öppet för studenter från hela världen, har kurserna ett varierat internationellt deltagande av studenter. Denna internationella atmosfär bidrar till ett brett perspektiv på de frågor som diskuteras i klassen.

Detta program stöds av lärare med stor erfarenhet av att hantera finansmarknader och starka forskningsrekord i metoder som krävs för finansiell analys. JIBS har mycket aktiv forskning inom områdena internationell ekonomi, finansiell ekonomi och statistik, företagsstyrning och tidsserieekonometri, med ett stort antal publikationer inom dessa områden i internationellt kända refererade tidskrifter.

Efter studenten

Denna utbildning förbereder studenter för positioner som kräver avancerade analytiska färdigheter inom ekonomi och statistik. Sådana positioner finns främst i de finansiella sektorerna men finns också i andra delar av privat och offentlig sektor runt om i världen. Programmet förbereder också studenter för forskarutbildning.

jon

Kurser

OBS Preliminär lista över kurser

År 1 höst

 • Mikroekonomiska grunder för ekonomisk och finansiell analys 7,5 hp
 • Internationell portföljförvaltning och investeringsanalys 7,5 hp
 • Avancerade säkerhetsmarknader och finansiella kontrakt 7,5 hp
 • Avancerade ämnen inom ekonomi 7,5 hp

År 1 vår

 • Analytiska metoder för ekonomisk och finansiell analys 7,5 hp
 • Derivatinstrument 7,5 hp
 • Examensarbete i företagsekonomi 15 hp

Fakta

 • Poäng: 60
 • Nivå: Master
 • Studiegrad: Heltid
 • Studieplats: Campusbaserad
 • Språket engelska
 • Startdatum: Hösten 2021

Krav

Den sökande måste ha minst en kandidatexamen (dvs. motsvarande 180 högskolepoäng vid ett ackrediterat universitet) med minst 90 högskolepoäng i företagsekonomi, ekonomi, datateknik, industriell teknik och management eller motsvarande. Minst 60 högskolepoäng måste vara i företagsekonomi och 10 högskolepoäng i statistik, matematik eller ekonometri eller motsvarande.

Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

We build an international university in Jönköping which attracts highly qualified, inventive and enterprising people from all around the world. We contribute to sustainable economic, social and cultur ... Läs mer

We build an international university in Jönköping which attracts highly qualified, inventive and enterprising people from all around the world. We contribute to sustainable economic, social and cultural prosperity in the region where we reside, making way for knowledge based innovation and enterprise. Läs mindre

Ackrediteringar

EFMD Epas Accredited
AACSB Accredited