Civilingenjör i internationell human resource management

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Vår kursutbildning International Human Resource Management (HRM) bygger på grundläggande mänskliga resurshanteringsteori och praktik för att undersöka de unika faktorerna och kulturella känsligheter som hör samman med multinationella verksamheter.

Under hela vår MSc utforskar du samtida debatter om HR-hantering och undersöker de arbetssätt som arbetsgivarna tar till personalhantering. Du får förståelse för vad som krävs för att utveckla lokala och globala HR-system som tar hänsyn till företagens sociala ansvar, innovation och deltagande.

Kursen ger en kritisk akademisk bedömning av de metoder som internationella arbetsgivare tar till HRM. Det finns fokus på att förstå hur ansvar och hållbarhet påverkar HR-ledningen, samt utforska hur organisationer påverkar HR-praxis.

Vi utrusta dig med ett bredare perspektiv på de viktigaste frågorna och problemen som påverkar arbetet, vilket ger dig en grund för att fatta effektiva beslut som chef i framtiden.

I slutet av kursen kommer du att få en djupare förståelse för samtida förändringar, utmaningar och möjligheter i arbete och sysselsättning globalt.

University of Stirling Management School

På University of Stirling Management School är principen om ansvarsfullt företagande, politik och praxis centralt för allt vi gör. Denna vision hjälper oss att utrusta våra elever effektivt med kompetensen att fungera som globala medborgare, som kan ta itu med samhällets behov.

Som medlem i Chartered Association for Business Schools har vi starka kopplingar till industrin och har nyligen tilldelats Small Business Charter för engagemang med lokala och regionala företag.

Vi är i en elitgrupp av handelshögskolor globalt - och en av endast 14 i Storbritannien - att hålla ackreditering från Association of MBAs (AMBA) för både våra MBA och MSc Business and Management (MBM) kurser.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Du får möjlighet att utveckla de kunskaper som HR-personal behöver

# 2 Vårt Flying Start Leadership Program hjälper dig att utveckla självmedvetenhet om dina styrkor och förvärva nya färdigheter i en stödjande miljö

# 3 Vi är rankade 3: e i Skottland för Human Resource Management (National Student Survey 2017)

Kursens mål

Vi antar inte att du tidigare har studerat ledningen. Kärnmodulerna ger dig en fungerande kunskap om HRM-praktiken i ett globalt sammanhang. De valfria modulerna ger dig möjlighet att utforska bredare HRM ämnen.

Förbereda företagsledare för framtiden

Förskoleutbildning vid University of Stirling går utöver läroböcker och föreläsningsrum, vi fokuserar också på din personliga och professionella utveckling.

Vårt unika program för Flying Start Leadership utrustar dig med medvetenheten, kunskapen och tekniken som är nödvändiga för att bygga en framgångsrik karriär. Dessa sträcker sig från praktiska färdigheter, som effektiv public speaking, till att utveckla sätt att arbeta under tryck i svåra situationer och hantera konflikter. Läs mer om Flying Start.

Förberedelser för internationella studenter kommer att studera i Storbritannien

Förbered dig för framgång är ett interaktivt webinlärningsverktyg för internationella studenter som kommer till Storbritannien för att studera. Ta en titt på webbplatsen Förbered dig till framgång för att få mer information.

MSc International Human Resource Management Prize

Ett forskningsbaserat pris på 200 kronor är öppet för alla studenter som utför MSc International Human Resource Management-avhandling och delas ut till den student som lämnar den bästa avhandlingen. Priset kan delas om mer än en avhandling uppnår högsta betyg.

Kursinnehåll

Detta är ett års heltidskurs bestående av två terminer följt av ett HR-fallstudieprojekt under sommarmånaderna.

Ett forskningsbaserat pris är öppet för alla studenter som genomför konsultprojektet och delas ut till den student som lämnar det bästa projektet. Priset kan delas om mer än ett projekt uppnår högsta betyg.

Undervisning

Du lär dig genom en blandning av föreläsningar, seminarier, workshops, presentationer och fallstudieövningar.

Din inlärning och utveckling stöds vidare av gästföreläsningar, fältturer och möjlighet att delta i praktiska affärssimuleringar med medstudenter över ledningsskolan.

bedömning

Du kommer att bedömas genom en kombination av kurs och tentor, inklusive grupppresentationer och rapporter.

Kursdirektör

Dr Linda Perriton

44 (0) 1786 467380

msc-hrm@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Hem / EU: 7 900 £
  • Utomeuropeiska: £ 15,250
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre