Civilingenjör i internationell redovisning och finans

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Redovisnings- och finansroller har alltmer tagit en internationell dimension. Med den växande globaliseringen och konvergensen i internationell redovisningspraxis möter denna kurs affärsverksamheten efterfrågan på kandidater som är utbildade på masternivå i International Accounting and Finance.

Kursen ger specialiserad utbildning i internationell redovisning och ekonomi och hjälper dig att utveckla de specialiserade rapporterings- och analyskunskaper som behövs av globala organisationer. Det gör det också möjligt för dig att få en uppskattning av internationella investeringsproblem från en rad perspektiv.

I slutet av kursen kommer du att kunna erbjuda arbetsgivare en förståelse för internationella rapporteringsstandarder som har en ökande global relevans, tillsammans med en ökad medvetenhet om de internationella finansmarknaderna.

Ackreditering

MSc International Accounting and Finance är ackrediterad av ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), den globala redovisningsorganet.

Denna ackreditering ger kandidater automatiskt undantag från fyra av sina papper, F1-F4 med en femte och sjätte, F7 och F9, möjlig baserat på vårterminen alternativ som valts.

Några av MSc-modulerna täcker också delar av lärandemål från alla tre nivåerna i CFA-programmet (Chartered Financial Analyst), vilket hjälper dig att utveckla CFA Charterholder status.

Student Managed Investment Fund

Våra studenter har etablerat en Student Managed Investment Fund (SMIF), med stöd av våra akademiker inom Accounting and Finance Division. Det ger dig möjlighet att få praktisk erfarenhet av att hantera investeringar med riktiga pengar. Ett studentledat projekt, det hjälper dig att förbättra din anställbarhet innan du examinerar - vilket ger dig en exceptionell praktisk förståelse för teoretiska aspekter av värdering av investeringar.

Få en verklig upplevelse hos Amplify Trading Boot Camp

Kursen innehåller ett innovativt veckolångt globalt finansiellt handels- och träningsstartläger som drivs av vår partner Amplify Trading. Startläget vann CFA-institutets Innovative Delivery of Education Award (IDEA) år 2015. Du handlar terminsavtal på Chicago Mercantile Exchange (CME). Genom att få dig att handla i realtid men med virtuella pengar överbryggar startläget gapet mellan en akademisk förståelse av finansmarknaderna och hur de fungerar i praktiken.

University of Stirling Management School

På University of Stirling Management School är principen om ansvarsfullt företagande, politik och praxis centralt för allt vi gör. Denna vision hjälper oss att utrusta våra elever effektivt med kompetensen att fungera som globala medborgare, som kan ta itu med samhällets behov.

Som medlem i Chartered Association for Business Schools har vi starka kopplingar till industrin och har nyligen tilldelats Small Business Charter för engagemang med lokala och regionala företag.

Vi är i en elitgrupp av handelshögskolor globalt - och en av endast 14 i Storbritannien - att hålla ackreditering från Association of MBAs (AMBA) för både våra MBA och MSc Business and Management (MBM) kurser.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 MSc International Accounting and Finance är ackrediterad av ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), den globala redovisningsorganet

# 2 Du får praktisk erfarenhet av handelsmarknader i en veckolång mästerklass som drivs av Amplify Trading

# 3 Vi är rankade i de 5 bästa institutionerna i Skottland och 15 i Storbritannien för redovisning och finans (Times and Sunday Times Good University Guide 2018)

Kursens mål

Förbereda företagsledare för framtiden

Förskoleutbildning vid University of Stirling går utöver läroböcker och föreläsningsrum, vi fokuserar också på din personliga och professionella utveckling.

Vårt unika program för Flying Start Leadership utrustar dig med medvetenheten, kunskapen och tekniken som är nödvändiga för att bygga en framgångsrik karriär. Dessa sträcker sig från praktiska färdigheter, som effektiv public speaking, till att utveckla sätt att arbeta under tryck i svåra situationer och hantera konflikter. Läs mer om Flying Start.

Kommer du att studera i Storbritannien?

Förbered dig för framgång är ett interaktivt webinlärningsverktyg för internationella studenter som kommer till Storbritannien för att studera. Ta en titt på webbplatsen Förbered dig till framgång för att få mer information.

Professionella ackrediteringar

MSc International Accounting and Finance är ackrediterad av ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), den globala redovisningsorganet.

Denna ackreditering ger kandidater automatiskt undantag från fyra av sina papper, F1-F4 med en femte och sjätte, F7 och F9, eventuellt baserat på vårterminen som valts.

Kursinnehåll

MSc International Accounting and Finance är en enårig heltidskurs. Du ska genomföra upp till tio undervisade moduler över två 15-veckors terminer, följt av en övervakad avhandling.

Undervisning

Undervisningen sker genom föreläsningar, små gruppseminarier, workshops, problemlösningskurser, datalaboratorier och praktiska fallstudieövningar.

Många av våra anställda publicerar världsforskning i ledande internationella tidskrifter och arbetar med att utveckla ny politik och praxis inom finansbranschen samt leverera innovativ undervisning.

Gästföreläsningar

Som student på MSc International Accounting and Finance får du chansen att gå till vanliga gästföreläsningar. Dessa hålls vanligen på en onsdag eftermiddag och levereras av framstående talare som dras av ledande finansinstitut, tanktankar, reglerande och professionella organ. I 2016 och 2017 inkluderade våra högtalare:

  • Russell Napier - Medgrundare av ERIC (Electronic Research Interchange)
  • Nick Bartlett - Utbildningschef vid CFA Society of UK
  • Ross Lorrimer - Client Service Associate på State Street
  • Maxim Skorniakov - Investeringschef på Walter Scott Global Investment Management
  • Richard Dunber - Chef för ekonomisk och tematisk forskning vid Aberdeen Asset Management
  • Kweku Adoboli - Tidigare Handlare på UBS
  • John Goodwin - VD och CFO i Lego
  • Colin McLean - VD på SVM Asset Management

bedömning

Bedömning sker genom en kombination av multipelval och skriftlig tentamen, skriftliga uppdrag, presentationer inklusive gruppuppgifter och skriftliga tentamina.

Kursdirektör

Professor David Mcmillan, kursdirektör

44 (0) 1786 467455

MScIntAccFin@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Hem / EU: 7 900 £
  • Utomeuropeiska: £ 15,250
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre