Civilingenjör i kommunikationsteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Master of Science (MS) i kommunikationsteknik är en tvåårig forskarutbildning. Det syftar till att ge en grundlig grund för informations- och kommunikationsteknik (IKT) samtidigt som man betonar en metodisk metod för analys och design av komplexa system. Kursens första år ger den blivande kommunikationsingenjören grundläggande bakgrundsverktyg, samtidigt som det ger betydande utrymme för tvärvetenskapligt lärande genom att ge eleverna möjlighet att delta i kurser från andra program som teknik eller ekonomi. Det andra året fokuserar på specifika avancerade discipliner inom kommunikationsteknik och en avhandling.

Den slutliga tentamen består av det offentliga försvaret av en skriftlig teoretisk eller experimentell uppsats med fokus på ett ämne som överensstämmer med ämnena i examen. I den moderna världen måste avancerad kunskap om IKT kompletteras med språkkunskaper för att få tillgång till många yrken, och avancerad kunskap om engelska öppnar möjligheter för ungdomar i Italien och utomlands.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Läs mindre