Civilingenjör i livsmedelssystem och förvaltning

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Översikt

Livsmedelssystem och management MSc, som är utvecklat med och specifikt för industrin, är en port till en framgångsrik karriär för alla som brinner för att förbättra stora problem över hela världen som livsmedelssäkerhet och livsmedelssäkerhet.

Genom att integrera vetenskapliga, tekniska och ledande aspekter (undervisning som delas med vår internationellt erkända School of Management och experter på industrin) kommer du att lära dig att använda och hantera matresurser mer effektivt för att uppnå hållbara, säkra och säkra livsmedelskedjor över hela världen Globen.

Våra kandidater är mycket eftertraktade av arbetsgivare och vi är rankade som andra i Storbritannien för doktorandanställning (DLHE longitudinal survey, 2017).

Vem är det till?

Livsmedelssystem och management MSc är lämplig för nya forskare eller teknikexaminerade eller yrkesverksamma som redan är inom livsmedelsindustrin som är intresserade av att främja sin karriär och erbjuder flexibilitet och stöd för studenter på heltid eller deltid. Dessutom kommer vi, som en del av vårt engagemang med studenters excellens, både från Storbritannien och runt om i världen, att erbjuda stipendier till utestående kandidater varje år. Kursen kommer att ge dig en kritisk uppskattning av de frågor som rör produktion och leverans av säker mat i den moderna världen.

Kursstruktur

  • Åtta undervisade moduler (40%),
  • Gruppprojekt eller avhandling (20%): Du kommer att arbeta i ett minikonsultprojekt för en av våra industrikunder,
  • Individuellt forskningsprojekt (40%).

Informerad av branschen

Denna MSc drar nytta av inmatning från en branschrådgivande panel med representanter från kommersiella och icke-kommersiella organisationer, som hjälper till att säkerställa att kursen behåller sin verkliga relevans för marknads- och industrins fokus. Detta engagemang och direktkontakt med industrin gör framgångsrika studenter mycket eftertraktade på arbetsmarknaden.

Framtida karriär

Ökande konsumentmedvetenhet och efterfrågan när det gäller livsmedelskvalitet, närings- och säkerhetsfrågor i kombination med intensifierad konkurrens inom den snabbt föränderliga livsmedelsindustrin har skapat en efterfrågan på individer som kan driva framgång i förvaltningen av viktiga livsmedelskedjor på en modern global ekonomisk marknad .

Studenter från Cranfield är mycket framgångsrika i att uppnå relevant arbete efter kursen. För yrkesverksamma som redan är i branschen förbättrar Cranfields kvalifikationer karriärerna, vilket gynnar både kandidaten och deras arbetsgivare.

Kandidater från denna kurs har gått vidare i en rad roller, inklusive Senior Development Technologist, Innovation Manager, Supply Chain Coordinator och Associate Principal Scientist. Företag där våra kandidater har utvecklats med att inkludera PepsiCo, Chia Company, Bowmans ingredienser och MMUK.

Ingångskrav

En första eller andra klassen UK Honours examen i en relevant vetenskaplig disciplin; som livsvetenskap, matvetenskap eller matteknik. Kandidater med lämplig yrkeserfarenhet är också inbjudna att ansöka.

Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Läs mindre
Cranfield , Swindon + 1 Mer Mindre