Civilingenjör i matvetenskap och säkerhet

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Översikt

Detta program är utformat för att förbereda breda livsmedelsvetenskapspersoner både för livsmedelsindustrin och de företag som utför forskning om livsmedelsprodukter och utveckling av nya produkter berikade av avancerade naturliga antioxidanter, antimikrobiella ämnen, reologiska egenskaper och struktur av olika komponenter. Den första och modernaste i Litauens kompetenscenter för matvetenskap och teknik underlättar elevernas forskning och tillämpade kompetenser med hjälp av fyra unika halvindustriella linjer av livsmedelsteknik (bröd, öl, kött, fisk, mejeriprodukter).

Mästermodellen erbjuder antingen ett mästerverk i den valda disciplinen genom att välja Field Expert-spåret eller för att stärka tvärvetenskapliga färdigheter genom att välja Interdisciplinary Expert-spåret som betonar ledarskapsförmåga eller ett val av annan kompetens för att komplimangera den valda disciplinen och uppnå en konkurrensfördel i sin karriär.

Varför @ KTU?

Internationellt känd forskning

KTU-forskning inom livsmedelsvetenskap har erkänts internationellt driven av ledande professorer G. Juodeikienė, R. Ventskutonis och D. Leskauskaitė.

Det första kompetenscentrumet för matvetenskap och teknik i Litauen

Det första och mest moderna kompetenscentrumet för matvetenskap och teknik i Litauen är verksamt vid KTU sedan 2010. fyra unika halvindustriella linjer av livsmedelsteknik (bröd, öl, kött, fisk, mejeriprodukter) installeras i mitten.

Bemästra

Mastermodellen erbjuder antingen ett mästerverk i specialiseringen eller för att stärka ledarskap / tvärvetenskaplig kompetens genom att välja en individuell uppsättning kompetenser som krävs för en karriär.

Karriär

Studentens kompetens:
- Utveckling av nya livsmedelsprodukter och teknologier: hälsosam mat, livsmedelstillsatser och kosttillskott, livsmedelsprodukternas inverkan på hälsan, bioteknik, organisering av produktion av mat och cateringprodukter, innovativa tekniska processer, hantering, optimering och förbättring
- Livsmedelssäkerhet och kvalitet: Kontrollsystem och lagstiftning, kemisk och mikrobiologisk fara, analys, kontroll och spårbarhet av riskfaktorer, etablering och kvalitetssäkring
- Vetenskaplig forskning: analys, modellering och experimentell forskning, samtidigt som man löser moderna problem inom livsmedelsvetenskap och säkerhet, analys och tolkning av resultat, utveckling och forskning av innovativa livsmedel som motsvarar konsumenternas behov och senaste rekommendationer om näringsvetenskap

Studentens färdigheter:
- kunna planera, organisera och utföra vetenskaplig och tillämpad forskning inom livsmedelsvetenskap och säkerhet, tillämpa moderna metoder och utrustning för instrumentanalys, analysera, kritiskt bedöma och sammanfatta forskningsresultaten, ge slutsatser om kvalitet och säkerhet för livsmedelsprodukter, biologiska , kemiska och andra faror i mat och förfaranden för eliminering
- Kunna utveckla, installera och hantera innovativ teknik för livsmedelsförädling, lösa uppgifter om utveckling, forskning och kontroll av nya produkter baserat på de senaste resultaten inom livsmedelsvetenskap och säkerhet
- kunna installera livsmedelssäkerhets- och kvalitetsstyrningssystem, utföra kontroll över kvalitet och säkerhet för råvaror och produkter och produktion, samråd, samordna nya projekt för förbättring av livsmedelsprodukters kvalitet och säkerhet, skapa och utveckla ursprungliga idéer och metoder samtidigt lösa problem med effekter av livsmedelsprodukter på människors hälsa
- Kunna fungera effektivt som medlem eller ledare för interfält och tvärvetenskapliga team, presentera arbetsresultat muntligt och skriftligt, skapa innovativa tekniska, tekniska och ekonomiska lösningar med tanke på deras inverkan på allmänheten och miljön

Ingångskrav

Kunskaper i engelska

IELTS ≥ 6,0, TOEFL ≥85, CEFR ≥C1 eller motsvarande

behörighet CGPA Högskoleexamen

Grundutbildning (eller högre) med min. 180 ECTS (3 års studier) är berättigad.

Ofta kan du få ett lämpligt transkript från din skola. Om så inte är fallet behöver du officiella översättningar tillsammans med verifierade kopior av originalet.

Ingångskvalifikationsdokumenten accepteras på följande språk: engelska / ryska.

Dokumenten måste legaliseras (Apostille) av Utrikesdepartementet i det land där dokumenten utfärdades. Detta krav gäller inte för de dokument som utfärdats i EU och Vitryssland, Ukraina.

Genomsnittsklass (CGPA)

För mer information om detta program, besök deras hemsida här .

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinar ... Läs mer

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinary study programmes and unforgettable study experience, KTU is fast forwarding to becoming an internationally acknowledged institution of higher education. Läs mindre