Civilingenjör i miljöledning

Allmänt

Programbeskrivning

Introduktion

Kursen grundades för över 30 år sedan och är nu allmänt erkänd som en internationell ledare inom utbildning av miljöledare för arbete inom både den offentliga och privata sektorn. Miljöförvaltare spelar en viktig roll i skyddet och hållbar resursanvändning. Eleverna lär sig att hantera frågor som anpassning till klimatförändringar, biologisk mångfald och hållbar energihantering. På lokal nivå fokuserar miljöledning på bevarande och skydd av mark- och vattenresurser och naturliga livsmiljöer.

Stirlings akademiker arbetar för organisationer som miljöskyddsmyndigheter, större bevarandeorgan, lokala myndigheter och oberoende miljörådgivare, många i ledande befattningar.

Pathways

Alla studenter kommer i första hand att anmäla sig till MSc i miljöledning, deras exit Pathway kommer att bestämmas av deras val av moduler.

Följande Pathways erbjuds:

 • MSc Environmental Management
 • MSc Miljöledning (Bevarande)
 • MSc Miljöledning (Energi)

Kursens mål

Vår kurs ger studenter:

 • En förståelse för de vetenskapliga principerna som ligger till grund för miljöledning
 • En förståelse för de ekonomiska, sociala, politiska och juridiska ramarna för miljöledning
 • En sund träning i relevanta praktiska, undersökande, forskning och generiska färdigheter som är mest eftertraktade av arbetsgivare.

Ingångskrav

Minst en andra klassens hedersexamen (2,1 föredragen) eller motsvarande i ett relevant ämne. Sökande från andra discipliner med 2: 1 eller 1 men med betydande lämplig / relevant arbetslivserfarenhet uppmuntras att ansöka.

Engelska språkkrav

Om engelska inte är ditt första språk måste du ha en av följande kvalifikationer som bevis på dina engelska färdigheter:

 • IELTS: 6,5 med 5,5 minimum i varje färdighet
 • Cambridge Certifikat för Kunnighet på engelska (CPE): Betyg C
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): Betyg B
 • Pearson Test of English (Academic): 60 med 51 i varje komponent
 • IBT TOEFL: 90 utan subtest mindre än 17

Om du inte uppfyller önskad poäng kan du anmäla dig till en av våra engelska språkkurser. För att anmäla dig måste du ha ett villkorligt erbjudande för din kurs och ha en IELTS-poäng på 0,5 eller 1,0 under den obligatoriska standarden.

stipendier

SAAS Postgraduate Loans

Studentprisbyrån för Skottland (SAAS) erbjuder nu ett generöst låneprogram för att hjälpa kvalificerade skotska och EU-domicilerade studenter att genomföra en mästare vid University of Stirling under 2018/19. Läs mer om SAAS Postgraduate Loans

Struktur och innehåll

Grundstrukturen är tre moduler i var och en av terminerna 1 och 2 följt av en avhandling, med varje modul värt 20 SCQF-poäng på nivå 11 och avhandling värt 60 poäng.

Studenter som uppfyller kraven för den undervisade kursen kommer att kvalificera sig till diplom och kan gå vidare till MSc. Detta innebär att ett tre månaders forskningsprojekt slutförs, ofta i samarbete med en extern byrå. Studenter väljer ofta ett ämne som kompletterar deras alternativval, så att de kan utveckla en hög kompetens inom aspekter av miljöledning som är relevanta för deras framtida sysselsättning.

Leverans och bedömning

Kursen lärs främst av personal inom biologiska och miljövetenskaper, men också av personal från andra avdelningar vid universitetet och besöker yrkesverksamma från utomstående organ.

Bedömning sker via kurs och examen och kan omfatta lagarbete och presentationer. Tentamen hålls i december och maj, och MSc-forskningsprojekt lämnas in i början av september.

styrkor

University of Stirling är ett nav för miljöorganisationer i Skottland. Flera miljökonsulter och icke-statliga organisationer har kontor i eller runt universitetet, inklusive RSPB, British Trust for Ornithology och Conservation Volunteers, och vi arbetar nära dessa organisationer för att genomföra forskning. Vi har utmärkta kontakter med regeringen, t.ex. SEPA, och har ledande skotska naturarvs- och RSPB-personal bland våra hedersprofessorer.

Karriärmöjligheter

Studenter på våra kurser har en utmärkt rekord för att få anställning inom miljöområdet och många av våra tidigare studenter har nu ledande befattningar. Typiska jobb inkluderar: Miljörådgivare (t.ex. Jacobs), Miljöskyddsmän och Vetenskapliga Rådgivare i miljöbyråer (EA, SEPA), Miljöförvaltare inom lokala myndigheter, nationella industrier (t.ex. Northumbrian Water) och trusts (t.ex. Tweed Forum).

anställbarhet

Tidigt i kursen tar studenter en bostadsfältmodul och börjar omedelbart lära sig praktiska identifierings-, mätnings-, mätnings- och provtagningsförmåga. Efter att ha lärt sig hur man samlar in data lär man sig hur man analyserar, rapporterar och presenterar dem genom modulerna Analys av miljödata (med hjälp av R), GIS och Remote Sensing. Överförbara färdigheter som ofta krävs inom miljöbyråer / konsultföretag innefattar förmågan att översätta teori till praktik, att arbeta i ett team och självständigt, planera och samordna forskning och engagera sig med en mängd olika användare.

Branschanslutningar

Vi har utmärkta kontakter med många organisationer, särskilt i Skottland. Besökande högtalare är inbjudna, både för fristående seminarier och som en integrerad del av vissa moduler. Vi gör full nytta av våra alumner och industrin och regeringens forskningskontakter för att sammanställa ett mångsidigt och aktuellt seminarieprogram.

Vi strävar efter att hålla kursen i linje med arbetsgivarnas behov och förändringar inom miljöledning och politik. En nätverkshändelse hålls årligen när eleverna kan träffas med lokala arbetsgivare för att diskutera arbetsplatser och framtida arbetstillfällen.

Kosta

2018/2019

 • Utomeuropeiska £ 15,250
 • Hem / EU £ 7 900
Senast uppdaterad Apr. 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre