Civilingenjörsingenjörsexamen

Allmänt

Programbeskrivning

Detta program ger specialutbildning i ledning för dem som har en kandidatexamen i teknik.

Programmet förbereder dig för nya utmaningar genom att lägga till affärsfärdigheter till din grund för teknikrelaterad kunskap.

Detta masterprogram ger specialutbildning i ledning för dem som har en kandidatexamen i teknik. Den är utformad för att möta den ökande efterfrågan på akademiker som kombinerar deras tekniska förståelse med tillämpningen av ledningskunskap inom industri- och teknikbranschen. Denna kompetens är lika viktig för förnyelsen av lokala små och medelstora företag som för integrationen av stora internationella försörjningskedjor.

Programmet förbereder studenterna för arbete i affärspositioner som kräver en bred bas av ledarförståelse i kombination med ingenjörskunskap. Kurser behandlar ett brett spektrum av ledningsämnen som anses nödvändiga för att ingenjör ska utmärka sig som en ansvarsfull affärsledare. Kursämnen inkluderar ansvarsfullt ledarskap, strategisk förnyelse, internationalisering, (öppen) innovation, metoder för affärsanalys, utbildning i att skriva och presentera företagsrapporter.

Engineering Management är ett unikt program i samarbete mellan Jönköping International Business School (JIBS) och School of Engineering vid Jönköping University . För att säkra programmets praktiska relevans och utnyttja studenternas tidigare kunskaper inom teknik kommer kurserna att omfatta samarbete mellan studenter, praktikanter och föreläsare med både affärs- och teknikbakgrund. Dessa aktiviteter kommer att vidareutbilda studenterna att arbeta i olika miljöer och säkerställa att de kunskaper och färdigheter som lärs sig är tillämpliga i praktiken.

Alla kurser ges på engelska. På grund av det faktum att Jönköping International Business School och School of Engineering vid Jönköping University är internationella skolor med internationell fakultet och att detta program är öppet för studenter från hela världen, har kurserna ett varierat deltagande från studenter som ger en internationell inlärningsupplevelse både i atmosfär och kursinnehåll.

Pausalternativ för utövare

Även om det inte krävs någon tidigare arbetserfarenhet för att komma in i programmet rekommenderas det. För sökande som redan arbetar inom industri- och ingenjörssektorn kan programmet under vissa omständigheter studeras i halv hastighet över två år som ett alternativ till ett års heltidsstudier. I ett sådant fall måste en individuell studieplan sökas efter godkännande av programmet. Observera att programmet fortfarande körs på campus under dagen så även i halv hastighet måste du vara närvarande regelbundet och ha ett jobb som kan erbjuda tillräcklig flexibilitet under denna period. För mer information om detta alternativ, kontakta programdirektören (se Kontakter).

eg

Efter din dalt = "egree

Efter examen kommer du att tillhöra en attraktiv grupp akademiker som innehar både teknik och ledning dalt = "egrees. Detta kommer att kvalificera dig för en mängd olika jobb, särskilt ledande roller som kräver att du förstår de tekniska processerna i ett företag och leder projekt, avdelningar, anläggningar eller hela företag. Det ökar också dina chanser att förverkliga din egen affärsidé eller vara innovativa inom befintliga organisationer.

Kurser

År 1 höst

 • Redovisning och ekonomi för chefer 7,5 hp
 • Forskningsmetoder inom management 7,5 hp
 • Stratalt = "egic Entrepreneurship and Innovation 15 poäng

År 1 vår

 • Ledande med människor 7,5 hp
 • Industriell marknadsföring och supply chain management 7,5 hp
 • Examensarbete i allmän förvaltning 15 hp

Fakta

 • Poäng: 60
 • Nivå: Master
 • Studiegrad: Heltid
 • Studieplats: Campusbaserad
 • Språket engelska
 • Startdatum: Hösten 2021

Krav

Den sökande måste ha minst en kandidatexamen = "egree (dvs. motsvarande 180 högskolepoäng vid ett ackrediterat universitet) med minst 90 högskolepoäng i ingenjörsvetenskap eller motsvarande. Bevis på engelska behörighet krävs.

Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

We build an international university in Jönköping which attracts highly qualified, inventive and enterprising people from all around the world. We contribute to sustainable economic, social and cultur ... Läs mer

We build an international university in Jönköping which attracts highly qualified, inventive and enterprising people from all around the world. We contribute to sustainable economic, social and cultural prosperity in the region where we reside, making way for knowledge based innovation and enterprise. Läs mindre

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited