Civilingenjörsplanering (specialisering i stadsdesign)

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Programmet MSc Urban Planning (specialisering i Urban Design) låter dig delta i de komplexa frågorna om urban rymdproduktion i det dynamiska kinesiska sammanhanget.

Du kommer att lära dig att överväga samspelet mellan rumslig design och sociala, ekonomiska, miljömässiga och politiska frågor som är uppenbara i en rad urbana miljöer. Utbildad med ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för utveckling av stadsform är programmet inte begränsat till de med arkitektur eller stadsplaneringsbakgrund - det är relevant för alla som är intresserade av att förstå rymdarnas natur och produktion.

Vår internationella lärare tar med sig de bästa inlärningsmetoderna från några av de mest prestigefyllda universiteten i världen, vilket ger dig chansen att lära dig i en stödjande, integrerad inlärningsmiljö.

Obs! Detta program väntar på officiellt erkännande från Folkrepubliken Kinas utbildningsministerium.

Varför ska jag studera MSc Urban Planning (specialisering i Urban Design) på XJLTU?

 • Studera i Suzhou-Shanghai-regionen, en av de mest spännande miljöerna att lära sig om och experimentera med stadsdesign under 2000-talet;
 • Få ett tvärvetenskapligt perspektiv med moduler undervisade av både arkitekturavdelningen och avdelningen för stadsplanering och design;
 • Lär dig i en internationell miljö av personal med stark akademisk bakgrund och branscherfarenhet;
 • Tjäna en University of Liverpool-examen.

Kunskap och färdigheter

När du tar examen från MSc Urban Planning (specialisering i urban design) kommer du att ha:

 • starka kritiska, kreativa tänkande och kommunikationsförmåga;
 • kunskap om viktiga teorier och tekniker för stadsplanering och design i ett tvärvetenskapligt sammanhang;
 • professionell designfärdighet i rumslig analys, representation (kartläggning, modeller) och konceptualisering (som scenariot och visionskapande).

moduler

Obligatoriska moduler

Valfria moduler

Ytterligare inlärningsaktivitetsmoduler

För att slutföra din magisterexamen krävs ytterligare lärande . Normalt kommer de nödvändiga ALA-timmarna att fördelas jämnt över varje termin, vilket uppgår till 200 timmar per termin. Deltidsprogram kräver normalt 100 till 150 timmar per termin.

Karriärer

Kandidater från detta program är väl förberedda för karriärer som stadsdesigner i både offentliga och privata företag relaterade till den byggda miljön. Kandidater kan hitta anställning i befattningar som stads- eller regionalplanerare, där de kommer att utveckla planer för användning av mark, hjälpa till att skapa samhällen, tillgodose befolkningstillväxt och förnya anläggningar.

avgifter

90 000 RMB för hela 18 månaders heltidsprogram.

Alumni rabatt

Om du är examen från XJTLU , University of Liverpool eller Xi'an Jiaotong University får du automatiskt en rabatt på 20 procent av studieavgiften.

Betalningsalternativ

Masterstudenter har möjlighet att betala undervisningsavgifter i delbetalningar varje termin. Du kan också välja att betala avgifterna i förväg vid registreringen, i detta fall erbjuds en rabatt på fem procent av de totala avgifterna.

Du blir ombedd att ange hur du vill betala avgifterna när du bekräftar att du accepterar det ovillkorliga erbjudandet.

stipendier

XJTLU erbjuder ett generöst stipendium på upp till 50 procent av den totala undervisningsavgiften för alla heltidsmastersprogram baserade på akademisk merit. Om du vill ansöka om XJTLU magisterstipend ska du skicka ett ansökningsbrev i stipendiet i din ansökan med anledningarna till varför du bör övervägas.

Ingångskrav

Minsta inträde

Storbritannien

 • Övre andra klassens (2: 1) heder

Kina

 • 211 Projekt; Topp 100 av Shanghai-rankingen 2019 - 75 procent eller högre
 • Icke 211-projekt; Icke-topp 100 av Shanghai-rankingen 2019 - 80-85% eller högre, beroende på din grundutbildning

Obs: Shanghai Ranking av de bästa kinesiska universiteten är föremål för årlig uppdatering href = "http://www.zuihaodaxue.com/zuihaodaxuepaiming2019.html

Kinesiska sökande är inte skyldiga att ta MoE-examensexamen.

Nordamerika

 • 3.0 Kumulativ GPA (av 4) eller 3.2 Kumulativ GPA under de sista två åren av din grundutbildning.

Andra regioner

 • Motsvarande akademiska kvalifikationer.

Akademisk bakgrund

 • En grundutbildning (UK 2: 1 eller motsvarande) inom industriell design, teknik, arkitektur, stadsplanering och design, eller annan designrelaterad disciplin.

Engelska språkkrav

Om engelska inte är ditt modersmål eller om du inte har studerat på engelska på examensnivå måste du bevisa din engelska färdighet. Du ska normalt ha en av följande kvalifikationer:

 • IELTS: 6,5 (minst 5,5 i alla sektioner)
 • TOEFL iBT: 90 (minst 21 i någon skicklighet)

Om du missar de engelska kraven med 0,5 - 1,0 av ett övergripande IELTS-band men uppfyller språkkraven för Pre-sessionional English (PSE) -kurser (inklusive minimikomponenter eller motsvarande), kan du bli godkänd på PSE-kursen med förbehåll för Programchefens godkännande. När du har lyckats registrera dig på PSE-kursen kommer du att kunna ändra ditt XJTLU till "Ovillkorligt" på engelska nivå.

Om du är innehavare av ett villkorat erbjudande kan du också skicka ett e-postmeddelande till pgadmissions @ XJTLU .edu.cn för att ansöka om att ta platsens lösenord på engelska som tillhandahålls av XJTLU i stället för en IELTS / TOEFL eller motsvarande.

Observera att lösenordstestet endast är tillgängligt för studenter som har fått ett villkorat erbjudande att studera vid XJTLU . Universitetet ger en möjlighet till ett lösenordstest för varje innehavare av villkorat erbjudande. Baserat på poängen kan studenter antas eller kan bli skyldiga att ta och lyckas genomföra fem eller åtta veckor intensiv engelska presessionskurs.

Dessutom krävs att studenter som antas på ett magisterprogram genom att läsa kursen för förstudie engelska (PSE) ska genomföra engelskspråkiga moduler som listas i programspecifikationen på godkänt / misslyckat sätt som en del av deras kompletterande lärningsaktivitetsplan under sina studier på XJTLU .

" Suzhou-Shanghai-regionen är en av de mest spännande miljöerna att lära sig om och experimentera med stadsdesign under 2000-talet. Denna region är förankrad i sin långa historia och traditionella kultur, men ändå förvandlas också till en modern metropol innan vår ögon."

Christian Nolf
Programdirektör

Hur man ansöker

Ansökningar bör lämnas in via vårt onlineansökningssystem:

 1. Klicka / tryck på tillämpningslänken
 2. Skapa ett konto eller logga in på ditt befintliga konto
 3. Slutför din ansökan

När ditt ansökningskonto har skapats, ange noggrant all information som krävs i ansökningsformuläret och se till att informationen du ger är korrekt, fullständig och aktuell. Ladda upp de nödvändiga dokumenten till motsvarande fält.

Du kan logga in för att se ditt ansökningsformulär när som helst. Om du behöver lämna ytterligare stöddokument efter att du har skickat in ansökan online, skicka dokumenten till pgadmissions @ XJTLU .edu.cn (med ditt ansöknings-ID, namn och tillämpat programnamn).

För mer information om hur du ansöker om att studera vid XJTLU , besök sidan för att ansöka .

Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Läs mer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Läs mindre