Civilingenjör i livsmedelsföretag och innovation
University College Cork
Nyckelinformation
Campus läge
Cork, Irland
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
1 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 10 630 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* EU -studenter: 10 630 € | studenter utanför EU: 18 130 euro
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Vårt MSc -program inom livsmedelsföretag och innovation förbereder studenterna för en karriär i livsmedelsföretagets dynamiska värld; Denna kurs kommer att ge dig en ledande roll i analysen av viktiga sektorsfrågor och strategisk hantering av den ständigt utvecklande livsmedelsindustrin.
Balansen av moduler i detta program speglar livsmedelsindustrins globala karaktär. Studenterna kommer att utöka sina kunskaper om mat, matkonsument, innovation inom mat och beslutsprocesser i företag som utvecklar, märker, distribuerar och säljer livsmedelsprodukter. Den praktiska tillämpningen av lärande i denna kurs kommer att utrusta dig med analytiska, kommunikations-, affärs- och presentationsförmågor, som krävs och högt värderas av branschen.
De färdigheter som lärt sig i den här kursen är mycket överförbara så våra akademiker eftersträvar sysselsättningsmöjligheter inom både livsmedelssektorn (internationella företag, små och medelstora företag, nystartade företag och livsmedelsbyråer) och icke-livsmedelssektorn (banker, marknadsundersökningsföretag och högre utbildning) .
Varför välja denna kurs
En central del av vårt MSc i livsmedelsföretag och innovationsprogram är Food Industry Centered Research Project tillsammans med en praktikplats. Detta kan ske i ett livsmedelsföretag, livsmedelsbyrå, universitet, bank eller närliggande anläggning. Denna placering gör det möjligt för studenterna att få värdefull arbetserfarenhet och tillämpa sina teoretiska färdigheter, utvecklade genom föreläsningar och semestrar i kapellstil, till den faktiska arbetsplatsen.
Ytterligare unika funktioner i detta innovativa program inkluderar en fördjupad introduktion till de nationella och internationella livsmedelssektorerna. en unik blandning av relevanta kurser som är relevanta för både etablerade livsmedelsföretag och nystartade företag; och en introduktion till ledande livsmedelsforskningsfrågor, innovativa undervisningsmetoder (inklusive bootcamps) och exponering för digitala marknadsföringsmetoder.
Utbildning eller studier utomlands
Deltagare kan slutföra sin placering antingen i Irland eller utomlands, beroende på deras intressen.
Galleri
Antagningar
Stipendier och finansiering
Läroplan
Moduler
MSc-programmet (Food Business and Innovation) består av två delar:
- Del I består av undervisade moduler till ett värde av 60 poäng som beskrivs nedan.
- Del II består av att forska och skriva ett tillämpad livsmedelsindustricentrerat forskningsprojekt ( FE6127 ) till ett värde av 30 hp.
Del I
Kärnmoduler (60 hp):
- FE6005 Strategisk matmarknadsföring (5 hp)
- FE6505 Food Entrepreneurship and Innovation (10 hp)
- FE6506 Food Branding och Digital Media Marketing (5 poäng)
- FE6507 Economics of Agri-Food Markets and Value Chain Analysis (5 hp)
- FE6511 Category Management and Food Retail Marketing (10 hp)
- FE6512 Sustainable Food Systems (5 hp)
- FE6902 Global Food Policy Issues (5 poäng)
- MG6012 Konsumentkultur och konsumentvarumärkesrelationer (10 poäng)
Del II
- FE6127 Tillämpad livsmedelsindustricentrerat forskningsprojekt (30 hp)
Ytterligare information om innehållet och modulerna finns på College Calendar .
Studieavgift för programmet
Karriärmöjligheter
Vår mat- och innovationskurs är idealisk för akademiker som söker anställningsmöjligheter inom en bred sektor av mat- och icke-matmiljöer; dessa områden inkluderar marknadsundersökningar, konsumentforskning, ledning av livsmedelsföretag, produktmarknadsföring och varumärkeshantering, utveckling av nya produkter, livsmedelsorganisationer, finanssektorn som livsmedelsanalytiker, forskningsinstitutioner och politiska organisationer samt organisationer som stödjer livsmedelsföretag nationellt och internationellt. .
Vad gör våra akademiker?
Utexaminerade på systerprogram har säkrat anställning i internationella livsmedels- och icke-livsmedelsföretag (Glanbia, Ornua, Kerrygold Ireland, Britvic, Danone, Aldi, Dawn, AIB, LinkedIn), banker, livsmedelsbyråer (Bord Bia, UK Home-Grown Cereals Authority , Teagasc), varumärkesförvaltning och marknadsavdelningar (Kerry Foods, Musgrave Group, Nestle), icke-livsmedelsbyråer (Enterprise Ireland, IBEC, Bord Bia), marknadsundersökningsföretag (AC Nielsen, Spark Market Research, Dunhumby) och inom högre utbildning (Munster Technological University, Waterford Institute of Technology, University of Lancaster).