Civilingenjör i livsmedelsvetenskap och säkerhet
Kaunas University of Technology
Nyckelinformation
Campus läge
Kaunas, Litauen
språk
Engelsk, Litauiska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 5 157 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Sep 2024
* Delvisa undantag från studieavgifter (upp till 50%) är tillgängliga för alla studenter, beroende på deras valda studieprogram och deras antagningspoäng. För mer information, vänligen kontakta universitetet.
Introduktion
KTU-magisterexamen i livsmedelsvetenskap och säkerhet är de enda forskarutbildningarna i de baltiska staterna som har tilldelats det internationella kvalitetsmärket EQAS-Food Label. Dessa studier kommer att sätta dig på en motorväg som leder till de spännande platserna på en europeisk arbetsmarknad eller, om du väljer det, till en lysande forskningskarriär.
Varför @KTU?
MSc Food Science and Safety studieprogram utbildar smarta livsmedelsvetenskapliga och säkerhetspersonal med fokus på framtida matteknik med tonvikt på bioekonomi och funktionalitet .
Detta studieprogram har utvecklats för att utbilda specialister inom livsmedelsvetenskap med stor profil både för livsmedelsindustrin och de företag som bedriver forskning om livsmedelsprodukter. Våra studenter lär sig teorin, metoderna och tekniken bakom utvecklingen av nya produkter berikade med avancerade naturliga antioxidanter, antimikrobiella ämnen, de får de färdigheter som behövs för att analysera reologiska egenskaper och struktur hos olika komponenter. Under dina studier kommer du att lära dig de färdigheter och kompetenser som behövs för att leda tvärvetenskapliga projekt och kommer att utbildas i livsmedelsproduktionens säkerhet och kvalitetsledning .
Efter examen kommer du att kunna bedriva livsmedelsinnovationsgrupper eller till och med bygga ditt eget företag. Din utbildning gör att du kan bli en inflytelserik talare som kan bilda opinion på områdena livsmedelsvetenskap, säkerhet, teknik och näring.
- Tillgång till de fyra unika halvindustriella matteknologilinjerna (bröd, öl, kött, fisk, mejeriprodukter) på Litauens kompetenscenter för matvetenskap och teknik vid KTU
- Möjlighet att gå med i internationellt kända livsmedelsvetenskapliga forskargrupper
- En unik MA+ -studiemodell för Litauen gör det möjligt för studenter att antingen sträva efter excellens inom ett valt specialområde eller att stärka sin tvärvetenskapliga kompetens genom att välja olika valbara studievägar
Antagningar
Läroplan
Vad ska du studera?
- Hälsosam mat: livsmedelstillsatser, toxikologi, kosttillskott
- Bioteknik: processer, förvaltning, optimering, förbättring, tekniska processer
- Livsmedelskvalitet: påverkan på hälsan, kemisk fara, mikrobiologisk fara
- Livsmedelssäkerhet: standarder, förordningar, rättsakter, miljöskydd
Galleri
Stipendier och finansiering
Finansieringsmöjligheter
Alla internationella studenter blir automatiskt kandidater för att få stipendiet för internationella studenter, som tilldelas för förstaårs kandidat- eller masterstudenter med starka akademiska rekord och motivation.
Invånarna i EU-länderna och globala medborgare av litauiskt ursprung kan ansöka om statligt finansierade studieplatser. Det innebär att alla sökande, som hamnar i någon av ovan nämnda kategorier, deltar i den allmänna antagningens tävling om statligt finansierade studieplatser och får chansen att studera gratis, beroende på antagningspoäng.