Civilingenjör i livsmedelsvetenskap
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Nyckelinformation
Campus läge
Jelgava, Lettland
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 4 500 / per year
Ansökningstiden
15 Jul 2024
Tidigaste startdatum
Sep 2024
Introduktion
Varför Lettlands lantbruksuniversitet?
- WORLDWIDE REGNIZED DIPLOMA – diplomtillägg erkänt av Europeiska kommissionen. Utexaminerade kan fortsätta studier eller arbeta över hela världen.
- AVANCERADE FACILITETER – modern laboratorieutrustning, bekväma sovsalar, studier i ett enastående arkitektoniskt monument – Jelgava-palatset.
- RIMLIGA KOSTNADER – var smart och spendera mindre genom att studera på LLU !
- FÖRDELAGT GEOGRAFISKT LÄGE – större europeiska städer kan enkelt nås med buss, flyg eller färja.
- GRÖN OCH SÄKER MILJÖ – ett bra sätt att uppleva lettisk kultur. Trots mångfalden av många olika nationella och internationella evenemang är Jelgava en mycket säker stad för alla.
- STUDENTLIV – välbalanserade studier och kulturliv, ett brett utbud av sportaktiviteter gratis. Skaffa internationell erfarenhet genom att använda internationella utbytesmöjligheter!
Antagningar
Läroplan
1:a Modulen ”Allmänna studiekurser”. Studenterna förvärvar kunskaper, färdigheter och kompetenser i de grundläggande principerna för vetenskaplig arbetsutveckling, forskningsmodellering och organisationsvillkor, kan utföra matematisk bearbetning av erhållna data, korrekt läsning, visning och tolkning av data samt fördjupad kunskap om den viktigaste lagstiftningen i Lettland och EU.
2: a modulen" Livsmedelskemi". Masterstudenter får kunskap om naturämnens kemi och livsmedelsbiokemi, smaker i livsmedel, deras bildande och identifieringsmöjligheter, vilket är viktigt för vidare vetenskaplig forskning.
3: e modul" produktutveckling". Studenterna får kunskap inom området nya livsmedel och kosmetika, tillämpning av bioteknik och livsmedelstillsatser i utvecklingen av nya produkter. Under förvärvet av fortsatta studiekurser förvärvas grundläggande kunskaper i teoretiska och praktiska aspekter av livsmedelsmarknadsföring, vilket ligger till grund för marknadsmiljöforskning, samt fördjupad kunskap inom livsmedelsindustrins affärs-, organisation- och livsmedelsproduktionsreglering.
4: e modulen" Livsmedelskvalitet och säkerhet". I denna delkurs lär sig studenterna och förstår bildandet av mikrobiell och kemisk kontaminering av livsmedelsprodukter, möjligheterna att förebygga dem. För vidare forskning, lära sig de teoretiska grunderna för olika instrumentella analysmetoder och kunna tillämpa dessa metoder i livsmedelsanalys. Eleverna lär sig de grundläggande principerna för alternativa metoder och möjligheterna att använda dem för att säkerställa livsmedelssäkerhet. De får kunskap om allergener i mat, möjligheter att minska dem i tekniska processer. Studenterna får kunskap om livsmedelsförpackningar - förpackningsmaterial och teknik, återvinning av begagnade förpackningar och förvärvar kunskap om olika faktorers inverkan på matförstöring, hållbarhet, beräkning och prognos. I slutet av terminen försvarar studenterna kursprojektet och ger teoretiska resultat för att lösa forskningsproblemet för den valda magisteruppsatsen, koppla det till aktuella resultat inom livsmedelsvetenskap.
Förfarande för undersökning
Vid godkänt studiekurser som avslutas med en tentamen eller ett test med betyg får masterstudenter ett betyg i ett 10-poängssystem. För att stimulera regelbundna och självständiga studier har masterstudenterna också möjlighet att få en ackumulativ bedömning baserad på systematiska studier och uppfyllande av de kriterier som fastställts i studieprogrammet för att få den ackumulerade examinationen.
Programresultat
Kunskap:
Kompetens:
Kompetenser:
Galleri
Karriärmöjligheter
Kandidaterna arbetar i alla slags livsmedelsföretag. Masterexamen ger utexaminerade rätt att fortsätta studera på respektive doktorandprogram vid universitet i Lettland eller utomlands.