Civilingenjör i matteknik
Politecnico di Milano
Nyckelinformation
Campus läge
Milan, Italien
språk
Engelsk
Studieformat
Blandad, På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 3 898 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Sep 2024
* Undervisningsavgifter för studenter utanför EES motsvarar automatiskt hela bidraget från 3898,20 €. Studieavgifter för EEA-studenter varierar från cirka 895,20 € till 3898,20 € per år.
Introduktion
behörighet
En kandidatexamen i en vetenskaplig eller teknisk disciplin (industriell teknik). En kommitté kommer att utvärdera studenter med en annan bakgrund från fall till fall.
ämnen
Obligatoriska kurser
Princip för livsmedelsframställning Trends in Food Industry Laboratory; Matförpackningsmaterial; Process och växter av livsmedelsindustrin; Kvalitetsteknik; Logistikhantering; Kostnader och driftledning inom tillverkningsindustrin; Livsmedelssäkerhet och mikrobiologi; Agro-Food Supply Chain Framtida Perspektiv
Övriga kurser
Process Plant; Formuleringsteknik; Industriell ekoefficiency; Hållbar energi inom livsmedelsindustrin; Fast avfallshantering och behandling; Vatten och avloppsvattenbehandlingsteknik; Produkter från förnybara resurser; Principer för avancerade separationer; Tekniker för säkerhet (industri och miljö)
Examensarbete
Uppdrag och mål
Matteknik har som målsättning att utveckla en ny livsmedelsindustriskultur och vid utbildningen av studenter på masternivå som kan lösa problem och att förnya värdekedjan i livsmedels- och dryckesindustrin. Matingenjörer förvärvar starka färdigheter i:
- Kemisk-fysikaliska och näringsmässiga egenskaper hos livsmedel och drycker samt relaterad produkt- och processteknik
- Analyser och hantering av hela försörjningskedjan i den moderna livsmedels- och dryckesindustrin.
- Kontexten och de sociala, ekonomiska och miljömässiga effekterna av produktionsmetoder, regleringspolitik, hållbarhet
Programmet är tvärvetenskapligt och fokuserar på industriell mattransformationsteknik och på analys och modellering av produktionens sociala, ekonomiska och miljömässiga effekter, från gård till gaffel.
Matsteknik fokuserar på mat och dryckes bearbetning, produktion och konserveringsteknik; stödja utformningen av livsmedelsprodukter och produktionsutrustning Det tar hand om kvalitetshantering, certifiering och livsmedelssäkerhet. Det utformar hållbara processer, med tanke på produktlivet och minskningen av energiförbrukningen i samband med produktion och logistik.
Målsättningen är att förbereda kulturellt och yrkesmässigt högkvalificerade tekniker som kan utföra och hantera verksamhet i samband med forskning och design över hela värdekedjan inom livsmedels- och dryckesektorn, som arbetar på nationell och internationell nivå.
Karriärmöjligheter
Kandidaten i matteknik kommer att passa behoven hos den moderna mat- och dryckesindustrin, relaterad till:
- Process och produkthantering och utveckling (mat och dryck)
- Stöd i design av anläggningar och produktionsutrustning, service och logistik
- Förvaltning av tekniska tjänster och växter inom livsmedels- och dryckesindustrin, längs hela värdekedjan
- Underhåll och optimering av växter och processer
Professionella möjligheter:
- Livsmedels- och dryckesindustrin (produktion, bearbetning, förpackning, distribution och marknadsföring)
- Ingenjörsföretag inom livsmedels- och dryckesektorn
- Tekniska strukturer för den offentliga förvaltningen
- Konsultföretag, även med avseende på säkerhets- och hållbarhetsfrågor längs hela värdekedjan i livsmedelsindustrin
Ansökan
Ansökan om ett Laurea Magistrale Program (motsvarande en kandidatexamen) kräver endast några steg:
- Registrera dina personuppgifter
- Ansök online
- Skicka ansökningsbeviset och de ursprungliga transkripten i papperskopia till vårt Internationella Admissions Office
Du kan ansöka om två Master of Science-program samtidigt (1: a och 2: a valet); om du är antagen till dem båda kommer du att bli ombedd att acceptera det studieprogram du föredrar. Sökande av Arkitektur och Design kommer att få sitt andrahandsval endast om de inte är godkända till sitt förstahandsval. Välj därför ditt preferensprogram som ditt förstahandsval.För att kunna börja utvärderingsprocessen måste du ladda upp alla nödvändiga dokument och se till att dina ursprungliga akademiska utskrifter mottas av Internationella entrékontoret inom tidsfristen. Ofullständiga applikationer (dvs. saknade / otillåtna dokument, oavsett om det är online / skickat per post) kommer automatiskt att avvisas. International Admissions Office kommer endast att överväga din ansökan om dina utskrifter är mottagna inom tidsfristen och om din online ansökan är klar.
avgifter
När du väl har erkänt dig, kommer du att bli ombedd att betala en administrativ avgift på 172,20 €, antingen med kreditkort eller banköverföring. Administrativ avgift kommer att dras av från andra delen och kommer inte att återbetalas vid återkallande.
Undervisningsavgifter för varje läsår delas upp i två delbetalningar. Den första delen måste betalas vid anmälan, den andra inom deadlines. Det förfallna beloppet måste betalas helt och kan inte delas upp i ytterligare avdrag.
Studieavgifter för EEA-studenter
- Studieavgifter för EEA-studenter varierar från ca 895,20 € till 3898,20 € för ett år.
- Den första delen motsvarar 895,20 €.
- Den andra delen är variabel. Det beräknas på grundval av familjeinkomst: Eleverna placeras i olika inkomstfästen enligt ISEE-deklarationen.
- Den andra delen är också baserad på antalet studiepoäng (CFU / ECTS) som ingår i studieplanen.
- Studenter som antas på 1: a terminen brukar ha en standard årlig studieplan mellan 46 och 73 CFU, vilket motsvarar 100% av avgiften.
- Studenter som antas på 2: a terminen har vanligtvis en standard årlig studieplan på cirka 30 CFU, vilket motsvarar 50% av undervisningen.
Undervisningsavgifter för studenter utanför EES
- Undervisningsavgifter för studenter utanför EES motsvarar automatiskt hela bidraget från 3898,20 €.
- Den första delen motsvarar 895,20 €.
- Den andra delen motsvarar 3003 €. Summan kan justeras enligt antal studiepoäng (CFU / ECTS) som ingår i studieplanen.
- Studenter som antas på 1: a terminen brukar ha en standard årlig studieplan mellan 46 och 74 CFU, vilket motsvarar 100% av studieavgiften (3003 €).
- Studenter som antas på 2: a terminen har vanligtvis en årlig studieplan på cirka 30 till 32 CFU, vilket motsvarar 50% av undervisningen (1501,50 €).
Antagningar
Läroplan
Ämnen
Obligatoriska kurser
Principen för livsmedelstillverkning; Trender inom livsmedelsindustrins laboratorium; Matförpackningsmaterial; Process och växter inom livsmedelsindustrin; Kvalitetsteknik; Logistic Management; Kostnads- och driftshantering inom tillverkningsindustrin; Livsmedelssäkerhet och mikrobiologi; Agro-food Supply Chain Framtidsperspektiv
Andra kurser
Processanläggning; Formuleringsteknik; Industriell ekoeffektivitet; Hållbar energi inom livsmedelsindustrin; Hantering och behandling av fast avfall; Teknik för behandling av vatten och avloppsvatten; Produkter från förnybara resurser; Principer för avancerade separationer; Tekniker för säkerhet (industri och miljö)
Slutuppsats
Ranking
QS Ranking 2023 (juni 2022)
- 1:a i Italien
- 139:a i världen
Karriärmöjligheter
Kandidaten i livsmedelsteknik kommer att passa behoven hos den moderna mat- och dryckesindustrin, relaterade till:
- Process- och produktledning och utveckling (mat och dryck).
- Stöd vid design av anläggningar och produktionsutrustning, service och logistikanläggningar.
- Förvaltning av tekniska tjänster och anläggningar inom livsmedels- och dryckesindustrin, längs hela värdekedjan.
- Underhåll och optimering av anläggningar och processer.
Professionella möjligheter:
- Livsmedels- och dryckesindustrin (produktion, bearbetning, förpackning, distribution och marknadsföring).
- Ingenjörsföretag verksamma inom livsmedels- och dryckessektorn.
- Den offentliga förvaltningens tekniska strukturer.
- Konsultföretag, även vad gäller säkerhets- och hållbarhetsfrågor längs hela livsmedelsindustrins värdekedja.