Civilingenjör i matteknik
USEK - Holy Spirit University of Kaslik
Nyckelinformation
Välj plats
Campus läge
Jounieh, Libanon
språk
Engelsk
Studieformat
Blandad
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
USD 387 / per credit
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Oct 2024
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Uppdraget för Tekniska högskolan vid USEK är att ge en inspirerande och stödjande miljö för högkvalitativ och effektiv utbildning, utveckla elevernas kreativa och kritiska tänkande och examen livslånga ledare som kan ta itu med nya problem mot bakgrund av förändringarna och nya utmaningar inom ingenjörskarriärer. Vi strävar efter att vårda våra studenter en drivkraft för entreprenörskap och ledarskap och ett engagemang för etiska och professionella standarder, som alltid främjar deras mänsklighet så att de kan arbeta för en bättre värld samtidigt som de fokuserar på Libanons behov.
Uppdrag
Master of Science in Food Engineering stöder uppdragsutlåtandena från både Institutionen för livsmedelsvetenskaper och Tekniska högskolan genom tvärvetenskaplig undervisning, lärande och forskningsverksamhet inom livsmedelsvetenskap. Programmets uppgift är att producera socialt och etiskt ansvarsfulla akademiker som är ledande för att framgångsrikt hantera nationella och globala livsmedels- och hälsoutmaningar och som kommer att ha en positiv inverkan på sina samhällen och livsmedelsindustrin för att förbättra livskvaliteten för människan. .
Läroplan
Koda | Ämne | Cr. | Nödvändig förutsättning |
Första året | |||
GAA 511 | Livsmedelsstruktur och formulering | 3 | |
GAA 513 | Mikrobiologisk och enzymteknik | 3 | |
STA 515 | Statistiska analysmetoder | 3 | |
Valfri | 3 | ||
GAA 520 | Workshop i livsmedelsteknik | 1 | |
GAA 523 | Livsmedelsinnovation och utveckling | 3 | |
GAA 529 | Avancerad livsmedelsteknik | 3 | |
GAA 527 | Maskiner och livsmedel Industriell kontroll | 3 | |
GAG 560 | Advanced Specialized Internship | 1 | |
2:a året | |||
GAA 615 | Seminarium | 3 | STA 515 GAA 511 |
GAA 617 | Modellering av livsmedelssystem | 3 | |
GAA 619 | Kvalitetsförsäkring och hälsokonsument | 3 | |
GAG 645 | Redovisning och ledning av jordbruksföretag | 3 | |
Valfri | 3 | ||
GAA 690 | Sistaårsprojekt | 6 | STA 515, GAA 615, 511, 513, 520, 523 |
Välj 6 poäng: 2 kurser | |||
ENO 523 | Mikrobiologi och fermentering | 3 | |
ENO 525 | Vinprovning och sensorisk utvärdering | 3 | |
ENO 527 | Kemisk sammansättning av must och viner | 3 | |
ENO 611 | Vinframställningsteknik | 3 | |
NTR 512 | Specialiserad Food Service Management | 3 | |
NTR 623 | Ledarskap och etik | 3 | |
MGT 501 | Förvaltning | 3 | |
Förgodkänd 500-nivå valbar kurs | 3 |
Programresultat
Programma utbildningsmål
Kandidater kommer att:
- Investera de vetenskapliga och tekniska färdigheter som förvärvats under sina studier för att möta de framväxande utmaningarna inom livsmedelsindustrin.
- Utveckla självlärande, praktisk skicklighet och lagarbete i livsmedelsbearbetningstekniker och bidra effektivt i multidisciplinära utforskande och produktionsteam.
- Producera säker mat av hög kvalitet och näringsvärden enligt de senaste nationella och internationella standarderna.
- Innovera och designa nya produkter genom utveckling av nya bearbetningstekniker samtidigt som man beaktar deras miljöeffekter och återvinner matavfall.
Programutfall
Studenterna kommer att
- Tillämpa kunskap om matematik, naturvetenskap och teknik.
- Designa och genomföra experiment, samt analysera och tolka data.
- Designa ett system, en komponent eller en process för att möta önskade behov inom realistiska begränsningar som ekonomiska, miljömässiga, sociala, politiska, etiska, hälsa och säkerhet, tillverkningsbarhet och hållbarhet.
- Identifiera, formulera och lösa tekniska problem.
- Kommunicera effektivt.
- Skaffa den breda utbildning som krävs för att förstå effekterna av tekniska lösningar i ett globalt, ekonomiskt, miljömässigt och samhälleligt sammanhang.
- Inse behovet av och en förmåga att engagera sig i livslångt lärande.
- Skaffa kunskap om samtida frågor.
- Använd de tekniker, färdigheter och moderna ingenjörsverktyg som krävs för ingenjörspraktik.