Studera masterprogram i Colombia

Masterprogram i Colombia 2018

Studera i Colombia

Högre utbildning i Colombia

Colombia har inte högskolor, bara universitet och andra läroanstalter som erbjuder professionella, tekniska eller teknologiska diplom för att förbereda eleverna för ett visst yrke. Grundutbildningen varar upp till fem år för flertalet program. Tekniska och teknologiska institutioner erbjuder endast grundexamina, medan universitet erbjuder både grund-och forskarutbildning, inklusive doktorsexamen. Dessutom, universitet eller tekniska institut erbjuder grundutbildningsprogram grader och masterprogram.

 

Varför studera i Colombia?

Colombia ger ett multietniskt, mångkulturellt, högkvalitativ akademisk miljö för internationella studenter.Colombia är också ett bra ställe att lära sig eller finslipa spanska kunskaper för icke-infödda talare, som den spanska som talas i landet är standardiserad, mycket tydlig och lätt för utlänningar att förstå. Eftersom spanska är det näst mest talade språk för internationell kommunikation, de som behärskar språket kommer att vara mycket eftertraktade av internationella företag. Dess läge gör det också en bra hoppning av punkt för dem som vill resa till Nordamerika, Centralamerika, Sydamerika och även karibiska länderna.

 

Universiteten i Colombia

Colombia har 20 ackrediterade universitet, och både offentliga och privata institutioner för högre utbildning finns. Magisterexamina erbjuds i ett brett spektrum av vetenskapliga discipliner, inbegripet ingenjörsvetenskap, marknadsföring, ekonomi och folkhälsa, för att bara nämna några. Nästan alla program undervisas på spanska.

 

Undervisning och programtid

Genomsnittlig undervisning vid colombianska universitet är ca $ US 6000 per år och kan vara så hög som $ US 14.000 per år. De flesta magisterprogram tar två år att slutföra, men en del kan fyllas i så lite som ett år.

 

Läsåret

De flesta institutioner och program använder terminen systemet. Det finns två kalendrar, "A" och "B," även om A är den dominerande kalendern. Den första terminen för A kalendern börjar i februari och slutar i juni och den andra terminen börjar i juli och slutar i november. Den första terminen av B kalendern löper från september till december och den andra terminen löper från januari till juni.

 

Post-Graduate Möjligheter

Colombianska medborgare kommer att hitta ett brett utbud av möjligheter till anställning eller forskarutbildning forskning när de slutför sin master 's program. Men forskarstuderande anställning alternativ för utländska medborgare i Colombia är tillgängliga i vissa branscher, till exempel oljeindustrin och andra branscher som är av internationell karaktär.

 

Visum

Internationella studenter måste vara inskrivna i ett studieprogram som kräver minst 10 timmar per vecka och har en tillfällig studentvisum (TE). Den studerande kan få detta visum från den colombianska ambassaden eller konsulatet i hemlandet. Visas beviljas för en löptid på ett år och kan förnyas.För att få visum måste studenten styrka antagning till en juridisk utbildning institution i Colombia, ett bevis på solvens och bevis på att utbildningen kräver minst 10 timmar per vecka. Den studerande skall erhålla visum personligen på ambassaden eller konsulatet och alla inlämnade handlingar måste översättas till spanska om de är på ett annat språk.

 

Sjukförsäkring

Den colombianska sjukvården domineras av privata försäkringar. Eleverna bör teckna försäkring i hemlandet som är giltigt i Colombia. Även med försäkring, kommer många läkare och sjukhus kräver fortfarande en up-front kontant betalning, även om vissa kan acceptera kreditkort.

 

Tips

Vissa colombianska städer är på mycket höga höjder, i synnerhet Bogota, som är nästan 3000 meter.Studenter studerar i eller reser till höga höjder bör vidta försiktighetsåtgärder såsom att upprätthålla vätskebalansen och låta kroppen anpassa sig gradvis till högre höjd.

Studenter inte redan behärskar spanska kan överväga att lära sig spanska i Colombia innan du ansöker om magisterprogram.

 

Om Colombia

Colombia är ett sydamerikanskt land som ligger i den norra delen av kontinenten. Landet gränsar till Panama i nordväst, Venezuela och Brasilien i öster, samt Ecuador och Peru i söder. Colombia har också kuster längs Karibiska havet och Stilla havet. Landet är den näst största (efter invånarantal) spansktalande land i världen. Stora industrier inkluderar kaffe, blommor, smaragder, textilier, kemikalier, plast, stål, kol, olja och finansiella tjänster. Colombia erbjuder en mångfald av landskap från stränderna och djungler till bergen. Spanska är det officiella språket och Colombiansk peso är valutan.

 

Klimat

Colombia har fem större geografiska regioner - Anderna (Bogata, Medellín och Cali), den karibiska kusten (Cartagena), Stillahavskusten, Orinoco slätter och Amazonas.Även Colombia är beläget nästan på ekvatorn, ser landet fortfarande ett brett spektrum av klimatförhållanden på grund av skillnader i höjd. Större delen av landet är varmt året runt, med en medeltemperatur på cirka 24 grader C. Områden med höjder av 2000-3000 meter har en medeltemperatur på 12 grader C och höjder över 4500 meter har snö. Landet är oftast regnigt, med en torrperiod från december till mars i de flesta delar med undantag för kusten, vilket alltid är regnigt.

 

Kultur

På grund av sitt läge, har colombianska kulturen påverkats av en rad olika kulturer, inklusive Native American, spanska, Afrika, Västindien och även Mellanöstern. Tills nyligen, gjorde landets oländiga terrängen resor svårt så olika områden i Colombia har utvecklat starka regionala identiteter och kulturer också.I allmänhet, colombianer har en lättroad kultur som erbjuder dans och några av de bästa salsa musik i världen. Förutom god mat, colombiansk kultur innefattar måleri, skulptur, litteratur, musik, teater och film. Sport är också mycket populärt, med fotboll är den överlägset mest populära. Andra populära sporter inkluderar cykling, baseball, bilspel och Taekwondo.

 

LEVNADSKOSTNADER

Trots sin infrastruktur av världsklass, är levnadskostnaderna i Colombia låg. Lägenheter kan hyras i större städer under $ US 500 per månad och andra levnadsomkostnader är låga liksom, en student kan förvänta sig att leva i landet för ungefär $ US 1.000 per månad, exklusive undervisning. Student visum i allmänhet inte tillåter internationella studenter att arbeta.

Universitet i Colombia

Universitet i Colombia

Fakta om Colombia

Colombia gränsar i nordväst genom Panama, i öster av Venezuela och Brasilien, och på southwesten av Peru och Ecuador. Under senare år har Colombia 's ekonomiska tillväxt har varit imponerande, nådde 8,2% under 2007, en av de högsta nivåerna av tillväxt i Latinamerika. Under tiden den colombianska börsen klättrade från 1000 poäng vid sin tillkomst i juli 2001 till över 7.300 poäng från november 2008.

 

Huvudstad: Bogotá DC
Officiella språk: spanska
Regeringen: Unitary presidents konstitutionell republik
Befolkning: 47.072.915
Bruttonationalprodukt: $ 502.874.000.000.000
Valuta: Peso (COP)
Tidszon: (UTC-5)