Erasmus Erasmus Mundus Gemensam masterexamen COSI / Computational Color and Spectral Imaging

Allmänt

Programbeskrivning

Erasmus + Erasmus Mundus Joint Master Degree COSI / Computational Color and Spectral Imaging är en tvåårig (120 hp) Erasmus + Joint Master Degree, som syftar till att utbilda nästa generation av högkvalificerade industriella experter inom tillämpad färgvetenskap inom olika spetskompetenser (fotonik, optik, spektral avbildning, multimedieteknik, datorgrafik och vision) inom ett brett spektrum av sektorer (inklusive multimedia, hälso- och sjukvård, kosmetik, fordonsindustri, livsmedelsbearbetning) som överbryggar ett talangklyfta i branschen där färgexperter är hög efterfrågan. De två fokusområdena är spektralteknologi och tillämpad färgbild.

COSI kommer till dig genom världsledande universitets- och affärssamarbete mellan fyra europeiska universitet (Norska universitetet för vetenskap och teknik, University Jean Monnet, University of Granada och University of Eastern Finland ), 13 akademiska partners och 9 industriledare i hela Globen.

126839_Logos.png

Varför ska jag gå med?

Undrar du vad som gör oss unika?

”Den europeiska kompetensen för högre utbildning som möter globala färgmarknader”.

# En utbildning du inte hittar någon annanstans

COSI- och CIMET-läroplanen är unik på europeisk och internationell nivå. Du kan hitta specialiseringskurser för färgvetenskap i andra högskolor, men vi är säkra på att säga att vi kommer att bli ett landmärkeprogram för branschen de kommande åren.

# Europeisk akademisk expertis och internationellt erkännande

Vi ger dig det bästa som europeisk högre utbildning har att erbjuda. COSI är en Erasmus Mundus gemensam magisterexamen (EMJMD), vilket innebär att programmet har granskats, valts ut och beviljats tekniskt och ekonomiskt stöd från Erasmus +, den nya Europeiska unionen, 16 miljarder euro för alla utbildningsprogram. CIMET har lanserats under den tidigare generationen av Europeiska unionens program för högre utbildning, Erasmus Mundus.

Att vara en EMJMD är en riktig etikett för excellens, med tanke på att COSI är en av de enda 9 gemensamma magisterexamina som har tilldelats denna etikett av 61 projekt som lämnats in av europeiska institutioner för högre utbildning under den första Erasmus-ansökningsomgången.

Färdigheter och kvalifikationer som du får under programmet kommer att bli allmänt erkända och förstått av andra utbildningsinstitutioner och arbetsmarknaden tack vare tilldelningen av tre nationella magisterexamina och ytterligare EU-verktyg för öppenhet och erkännande som det europeiska systemet för kreditöverföring och ackumulering ( ECTS) och diplomatillägg.

# Ett nytt företag som erbjuds av ett erfaret och erfaret team

COSI är ett nytt program, men bygger på tio års grundande partners nära samarbete, förtroende, prestationer och lärdomar. Så även om du ansöker om det första intaget, var inte rädd för att uppleva en hel del försök och fel: vi vet hur man håller fartyget stabilt.

CIMET (Color in Informatics and Media Technologies), har utbildat 87 kandidater sedan 2008, nu branschledare inom färgvetenskap och bildteknik.

# Ett verkligt internationellt program

Programmen är öppna för alla nationaliteter och 100% undervisade på engelska. Vi fick ansökningar från inte mindre än 39 olika länder för den första COSI-ansökningsomgången och första intaget. Därför kommer du att ha den unika möjligheten att gå med i ett samhälle av medstudenter och studenter, från mycket olika horisonter och föra olika perspektiv på programmet.

Du studerar vid 2 eller 3 europeiska universitet, i Frankrike, Spanien och (beroende på din "föredragna specialitet") Norge eller Finland med en internationell fakultet med lokala och internationella gästföreläsare. Du tränar i ett av de 12 europeiska och asiatiska länderna (och räknar) där COSI-partners forskningscentra och företag finns.

Som Erasmus Mundus-studenter kommer du att vara en del av Erasmus Student Network (ESN) som är den största studentföreningen i Europa.

Särskild uppmärksamhet har ägnats åt att du ska få ut det mesta av denna internationella upplevelse: värdlandsspråkskurser, inlärningsdesign som främjar utökade interkulturella upplevelser och nätverkstjänster är några exempel på vad du kan hitta i denna livsförändrande upplevelse som kommer att utrusta dig för positioner som kräver smidiga och internationellt inställda yrkesverksamma med hög mjuk kompetens.

# Anpassade akademiska och administrativa tjänster

Inom "familjen" kommer du inte att bli ensam.

COSI och CIMET erbjuder ett brett utbud av inlärningstekniker som är utformade för att maximera dina inlärningsresultat och bygga på ditt eget lärande. En anmärkningsvärd egenskap hos detta akademiska stöd är att varje student leds av en akademisk rådgivare.

För att du ska kunna fokusera på studier är personalen här för att göra ditt administrativa liv så enkelt som möjligt. Detta innebär att du från en online-applikation till examen kommer att ha en och endast en administrativ kontaktpunkt och kontaktperson. Detta innebär också att du inte behöver ta hand om direkt med bostäder, försäkringar och bankrättsliga byråer i varje land och att du får stöd för invandringsfrågor.

# 2 år av mitt liv under bästa möjliga förhållanden

Du kommer att bo i säkra länder och städer.

Och eftersom ett Erasmus Mundus studentliv inte handlar om att studera, kommer du att dra nytta av campus omfattande hälso-, mat-, sport- och kulturtjänster.

# Tillgång till meritstipendier bland de mest generösa i världen

ERASMUS ekonomiskt stöd och nära förbindelser med industripartners gör att vi kan erbjuda en ambitiös stipendstrategi för att locka de bästa internationella studenterna. Baserat på dina akademiska prestationer kan du sponsras upp till 50 000 EUR och upp till 1200 EUR per månad under din arbetsplats. Tillräckligt stor för att njuta av det land du bor i med tanke på de lokala levnadskostnaderna.

Detta innebär också att du som självsponsorerade studenter kan vara säker på att gå med i en grupp av studenter med enastående akademisk och professionell bakgrund.

# Få ditt drömjobb redan innan du examen

Att ta itu med våra industripartners talanggap är huvudfokus för COSI Master-initiativet. Det borde inte överraska att din anställbarhet kommer att vara vår allra första prioritet.

Vår ambition är att en relevant andel av COSI-studenterna får sitt jobb medan de studerar genom COSI-nätverk, rekryteringsevenemang och obligatoriska arbetsplatser. Vi har fastställt ett ambitiöst men ändå uppnåeligt mål om 100% sysselsättningsgrad inom 6 månader efter examen.

Bredare erkännande av COSI-varumärket gentemot industrier, strukturellt engagemang från våra industriella partners från COSI-design till undervisningsaktiviteter och strategisk utveckling, införande av innovativa kompetenser och mjuka färdigheter i läroplanen: det är bara några steg som vi har tagit för att säkerställa får du ett givande och meningsfullt jobb.

CIMET-sysselsättningsgraden är över 95%, med 75% av kandidaterna som doktorerar. studier.

# Var i utkanten av färgvetenskapliga innovativa tekniker och produkter

Labsessioner och industriella fallstudier gör att du kan delta i den senaste industriella utrustningen och förstklassiga teknologier och produkter som Microsoft Kinect-sensor, Emotiv EEG-system och Google-glas, för att nämna några. Som student har du tillgång till anläggningar (forskningsenheter, laboratorier) för alla våra akademiska och industriella partners.

I snabbt växande sektorer gör denna exponering dig möjlighet att komma in på arbetsmarknaden med en stark konkurrensfördel.

# Var en del av ett ansvarsfullt företag som maximerar sociala effekter

Vi tar hand om det som betyder mest: människorna och miljön. Den här trippelresultatet får sin betydelse när vi:

  • Främja jämställdhet mellan könen på student- och fakultetsnivå;
  • Minimera vår miljöpåverkan;
  • Säkerställa icke-diskriminerande urval och stöd för personer med funktionsnedsättningar för att säkerställa att de fullt ut kan engagera sig i COSI-programmet och delta i COSI-samhällslivet;
  • Övervaka och utvärdera sociala konsekvenser inom ramen för vår kvalitetssäkringsprocess och ständigt vidta korrigerande åtgärder.
Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sust ... Läs mer

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sustainable future. Our research is ranked among the best in the world in several fields. Läs mindre
Joensuu , Kuopio + 1 Mer Mindre