European Master in Sustainable Food Systems Engineering, Technology and Business
KU Leuven
Nyckelinformation
Campus läge
Leuven, Belgien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* För mer information om våra studieavgifter, besök www.kuleuven.be/tuitionfees
Introduktion
KU Leuven Öppet dag online
KU Leuven anordnar en öppen dag online onsdagen den 1 december 2021 för att informera studenter om sina engelskspråkiga program. Upptäck Europas mest innovativa universitet och lär dig mer om våra internationella program, antagning, bostäder och mycket mer. För mer information, besök .
Denna tvååriga European Master främjar innovation och teknologi för att hjälpa dig att utmärka dig med framtida behov och hållbarhet inom vårt FOOD4S ("food force") paradigm: Sustainable Food Systems Science and Engineering.
Vad handlar programmet om?
European Master of Food Science, Technology and Business (Ghent et al) antar ett tvärvetenskapligt förhållningssätt till ett brett spektrum av ämnen under paraplyet av livsmedelsvetenskap.
Detta program erbjuder fördjupade kurser, en yrkeskompetensmodul och ett examensarbete för magisterexamen, som möjliggör specialisering inom områdena Innovativ Teknik, Energi och livsmedelskedjor, Risk och säkerhet samt Hållbar livsmedelsproduktion och företagande. Efter lyckad examen får du en gemensam examen.
Är detta rätt program för mig?
För att vara berättigad måste du ha tagit en kandidatexamen i livsmedelsvetenskap och -teknik, kemi, biologiska vetenskaper, ingenjörsvetenskap eller ett relaterat område av livsmedelsvetenskap.
Den idealiska blivande studenten är:
- Vill utveckla en karriär inom livsmedelsvetenskap och -teknologi relaterad till livsmedelsproduktion, bearbetning och hälsa.
- Medveten om behovet av ökad matkvantitet och kvalitet för en växande befolkning.
- Intresserad av livsmedelsvetenskap med hjälp av bioteknik för att få insikt i implikationerna av den använda tekniken.
- Studenten ska visa färdigheter i muntlig och skriftlig engelska.
Mål
Målen med programmet är att:
- Tillhandahålla den lärmiljö som behövs för elevernas utveckling.
- Främja en förståelse för livsmedelsvetenskap, teknik och affärer.
- Fokusera på elevcentrerat lärande.
- Tillhandahålla moduler inom kärnområden och en rad moduler inom utvalda valfria områden, där partners har kompetenscentra och där studenter vill utveckla specifik expertis. Modulerna kommer att utveckla utvalda ämnen till spetsen för befintlig kunskap.
- Främja en kritisk utvärdering av vetenskaplig och teknisk utveckling och hur den påverkar de utvalda modulerna.
- Ge föreläsningar, laborationer, handledningar, seminarier, workshops och platsbesök där studenten kommer att guidas genom en process av personlig vetenskaplig upptäckt och utveckling.
- Främja en europeisk dimension genom att underlätta för studenten att genomföra modulerna eller projektet i olika europeiska partnerinstitutioner.
- Främja en global dimension genom utbyte av forskare och studenter med tillhörande medlemsinstitutioner.
Galleri
Antagningar
Läroplan
Struktur
Programmet är ett tvåårigt program, organiserat i ett tydligt modulformat bestående av tio moduler år ett, och med utvärdering i slutet av varje modul.
Du måste läsa sex obligatoriska kurser och fyra valfria kurser som anordnas av institutionerna med expertis inom det området.
Du genomför en professionell kompetensmodul och arbetar med ett vetenskapligt projekt på någon av partnerinstitutionerna eller på en godkänd arbetsplats som kommer att kulminera i ditt examensarbete.
Programresultat
Övergripande läranderesultat
- En förmåga att kritiskt utvärdera den senaste utvecklingen inom livsmedelsvetenskap, teknik och näringsliv;
- En kritisk uppskattning av utvecklande frågor och framtida globala riktningar i allmänna frågor och inom livsmedelsproduktion och bearbetning.
- En frågestyrning och förmåga att bidra till innovativ forskning och utveckling inom utvalda moduler.
- En förmåga att kommunicera effektivt och försvara sitt arbete skriftligt, muntligt och affischformat, god rapportering och presentationsförmåga;
- Kritisk kunskap om aktuell utveckling inom livsmedelsbioteknik, livsmedelssäkerhet och kvalitetsledning, produktutveckling och processhantering, näringsliv och ekonomi inom livsmedelsindustrin, innovationer inom livsmedelsteknik och miljöpraxis och hållbarhet;
- Medvetenhet om och kunskap om bästa praxis och lagstiftning inom livsmedelsproduktion, utveckling, bearbetning, distribution och ekonomi.
- Förmåga att utvärdera och välja optimal metodik;
- Demonstrera professionella kompetenser inom ett valt område.
Studieavgift för programmet
Karriärmöjligheter
Karriärmöjligheter
Programmet förbereder kompetenta medarbetare för olika arbetssektorer inklusive livsmedelsproduktion, livsmedelsförädling, jordbruksföretag och befattningar vid utbildningsinstitutioner, statliga departement och privata företag.
Du kommer att vara mycket skicklig och förberedd för arbete på högsta professionella nivå och kunna lösa problem och presentera forskning.
Börja din karriär, under dina studier
Redan under ditt kandidat- och masterprogram kan du forma din egen profil genom att välja en viss inriktning, studera utomlands (Erasmus), göra en praktik eller starta eget.
Studentkarriärcentret tar dig gärna på rätt väg mot din första arbetslivserfarenhet. Centret coachar dig också i jakten på ett intressant jobb och hjälper dig med anställningsintervjuer. För studenter som vill starta ett eget företag har KU Leuven också Lcie, KU Leuven -gemenskapen som uppmuntrar studenter med innovativa och entreprenöriella idéer.
Vet du inte var du ska börja? Studentkarriärcentrets databaser innehåller erbjudanden om jobb, volontärarbete, innovationsprojekt och studentjobb. Du kan också besöka något av de evenemang som arrangeras av Karriärcentrum.