Executive Master i hantering och mätning av finansiella risker

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

 • Datum: Från 01/15/2021 till 22/22/2022
 • Plats: Palacio de la Bolsa ( Madrid) eller Virtual
 • Öppettider: Fredag från 16:00 till 20:00 och lördagar från 10:00 till 14:00
 • Varaktighet: 268 timmar
 • Pris: 10.000 €

Nyhet

I år, till utvecklingen av kursen i ansikte-till-ansikte-format, har vi lagt till flexibiliteten i att kunna delta i sessionerna VIRTUAL genom att sända dem via live-streaming. På detta sätt kommer den student som på grund av professionella eller personliga omständigheter inte kan delta i en session inte förlora kursens kontinuitet.

Denna omständighet ger också en extra fördel för alla de yrkesverksamma som bor utanför Madrid och som har svårigheter att regelbundet delta i ansikte-till-ansikte-klasser, eftersom de kommer att kunna registrera sig för kursen i virtuellt format utan att behöva resa för att delta i klasserna genom klassrummet virtuell. Kostnaden för Mästaren i denna modalitet är € 8 000.

Om du är intresserad av att dra nytta av denna modalitet, ange att du måste inkludera följande kod när du formaliserar registreringen: "VIRTUAL" och motsvarande rabatt kommer att tillämpas.

Om du har några frågor, skriv till institutobme@grupobme.es så förklarar vi metodiken.

138435_euro-money-currency-the-european-158776.jpeg

presentation

Processen för internationalisering av finansmarknaderna, tillsammans med den större komplexiteten hos de produkter som handlas med dem, har framhävt det växande behovet av professionella experter på mätning och hantering av de olika riskerna som ett företag står inför. .

För detta är det nödvändigt att ha en solid kvantitativ bas som gör det möjligt för dem att känna till och tillämpa de olika teknikerna för att utvärdera och mildra riskerna med en finansiell produkt.

För att helt kunna svara på en viktig utmaning lanserade Instituto BME 2000 Executive Master in Risk Management, som har blivit marknadsstandarden.

Studenter som fullföljer denna magisterexamen kommer att kunna möta alla försäkringar för framgång examina som motsvarar den ekonomiska riskhanteraren (GARP, Global Association of Risk Professionals) och Certified Risk Manager ( PRMIA, Professional Risk Manager's International Association) ackrediteringar, t.ex. Resultaten från våra elever vittnar om detta.

Praktikplatser i företag: för de flesta juniorkandidater, om några, finns det några praktikplatser tillgängliga inom områden relaterade till innehållet i magisterexamen, i ledande företag inom sektorn.

riktar sig till

 • ingenjörer
 • Kandidater i ekonomi eller affärsvetenskap med en hög kvantitativ profil
 • Kandidater i fysik.
 • Kandidater i matematik

Och med minst två års erfarenhet i ett finansiellt institut, intresserad av att få utbildning på hög nivå inom området riskhantering.

mål

Förbereda specialister på hög nivå inom finansiell riskhantering med möjlighet att få internationellt godkännande genom prov på referenscertifieringar: Financial Risk Manager (GARP, Global Association of Risk Professionals) och Certified Risk Manager (PRMIA, Professional Risk) Chefens International Association).

anmärkningar

 • Registreringsperioden är öppen tills platser är täckta
 • 10% rabatt för registreringar som betalats före 6 november 2020
 • Se rabatter för grupper
 • Begränsade platser
 • Kursperioden kan ändras på grund av helgdagar
 • Urvalsprocessen kommer att genomföras genom en intervju med den akademiska direktören när registreringen har formaliserats

För att erhålla den verkställande magisterexamen i finansiell riskhantering måste följande krav uppfyllas:

 • Få godkänt betyg i det slutliga kursarbetet som utförs av studenten enligt ett manus som presenteras och accepterats av de akademiska direktörerna.
 • Skaffa en genomsnittlig godkänd betyg i tentamen på kursen.
 • Övervaka minst 90% av de undervisade timmarna. Studenter som inte uppfyller dessa krav kan få ett intyg om närvaro om de har deltagit i minst 70% av de undervisade timmarna.
Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

Instituto BME es el centro de formación de Bolsas y Mercados Españoles (BME), el cuarto operador de mercados en Europa. Se constituye en 2005 continuando con la labor de difusión llevada a cabo desde ... Läs mer

Instituto BME es el centro de formación de Bolsas y Mercados Españoles (BME), el cuarto operador de mercados en Europa. Se constituye en 2005 continuando con la labor de difusión llevada a cabo desde 1990 por Instituto MEFF, como reflejo en el ámbito de la formación del proceso de integración del conjunto de mercados de valores y sistemas de compensación y liquidación existentes en España. Läs mindre