Företagsinformation

Allmänt

Programbeskrivning

mål

Master of Business Information (MIE) presenteras som en innovativ utbildning i informationsvetenskap i Portugal, bildar akademiker som kan utföra arbetsuppgifter av informationsansvariga i ett affärssammanhang.

I det aktuella sammanhanget, svarar MIE utmaningen att främja entreprenörskap och innovationskapacitet, bildar akademiker med en syncretic profil av olika discipliner, kunna känna igen informationen som ett viktigt strategiskt värde för förvaltningen av näringslivsorganisationer. Dessa studenter kommer att kunna främja optimering av processer i samband med skapandet och användning av information, stödja bolagets utveckling.

Kursen fortsätter Examen i Business Information (PGIE) som pågick under 2010-2011 och 2011-2012.

mottagare

Med tanke på den information som ett övergripande element i alla organisationer, är Master of Business Information av intresse för studenter och olika områden för yrkesverksamma.

Således, avsåg att nuvarande eller framtida yrkesverksamma inom områdena informationsvetenskap, Organizational kommunikation, Management, Management Information, marknadsföring och personal, bland annat.

Sökande är upptagna företag licensierade examen eller kandidatexamen vetenskapliga område.

De uppmanas också att ansöka om de berörda icke grad innehavare men med relevant läroplan och / eller yrkeserfarenhet inom affärsinformation.

interna initiativ

MIE regelbundet anordnar seminarier med nationella och internationella gäster och kontakter med yrkesverksamma.

MIE, genom samordningen, har satts i samband med att anordna seminarier Examen i informationsvetenskap, rationaliseras inom arbetsgruppen för informationsvetenskap, den SOPCOM.

karriär~~POS=TRUNC

MIE av de utexaminerade kommer att kunna utföra uppgifter i samband med hantering av information i en företagsmiljö, inklusive små och medelstora företag eller stora företag.

Kan utföra uppgifter som rör utformning och genomförande av strategier för forskning, behandling och distribution av information, den organiska och funktionell analys, rationalisering av organisatoriska rutiner eller utformningen av ett informationssystem som kan möta de globala behoven i organisationen.

Entreprenörskap inom utvecklingen av informationsprodukter och tjänster är en annan karriärmöjligheter främjas i MIE.

MIE ger yrkeskunskaper för att utöva nivå 4 funktioner som motsvarar profilen information och dokumentation Expert, i enlighet med Euroguide ID (2005).

regim

Kursen sker i ISCAP anläggningar, efter arbetstid, cirka 15 timmar i veckan. Det materiellt stöd och samråd kommer att distribueras i klassen, när så är möjligt, göras tillgängliga på webbsidorna för delkurser i kursen.

Senast uppdaterad Mar 2017

Om skolan

O ISCAP é uma escola de ensino superior politécnico que tem por missão específica a formação, a investigação, a criação e difusão da cultura e do saber e a prestação de serviços na área das ciências e ... Läs mer

O ISCAP é uma escola de ensino superior politécnico que tem por missão específica a formação, a investigação, a criação e difusão da cultura e do saber e a prestação de serviços na área das ciências empresariais. Läs mindre