FIFA Master - Internationell Master i Management, Juridik och Humaniora i Sport

Allmänt

3 tillgängliga platser
Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

FIFA Master - Internationell Master i Management, Juridik och Humaniora i Sport

Organiserad av International Center for Sports Studies (CIES) i samarbete med tre universitet, De Montfort University i Leicester (England), SDA Bocconi School of Management i Milano (Italien) och University of Neuchâtel (Schweiz), FIFA Master of Management , Lag och Humaniora i Sport skapades för att främja ledarutbildning inom sportvärlden. Det har utvecklats för att bli ett högskoleutbildningsprogram som utvecklar allround-chefer som klarar av den alltmer komplicerade idrottsvärlden.

Bild: FIFA Master 18th Edition på Home of FIFA välkomnas av både FIFA: s president Gianni Infantino och generalsekreterare Fatma Samoura.


Ett unikt program

FIFA Master tar sina studenter på en unik resa genom tre olika europeiska länder att studera sport. Tre utmärkta universitet i England, Italien och Schweiz, som är bland Europas mest sportorienterade länder, har samlats för att ge ett ettårigt program som kombinerar högklassig akademisk undervisning och praktiska fallstudier kompletterade med gästföreläsare och fältbesök. Kursen fokuserar på tre viktiga och interrelaterade aspekter av idrottskunskap, ledning och lag. När programmet avslutats, får doktorander ett gemensamt examensbevis levererat av de tre universiteten.


Utveckla unika människor

FIFA Master erbjuder en dynamisk internationell miljö med cirka 20 olika nationaliteter representerade i en klass om cirka 30 doktorander som väljs ut varje år. Det internationella tvärvetenskapliga tillvägagångssättet ger doktorander möjlighet att lära sig ett brett spektrum av ämnen och utveckla sina analytiska färdigheter för att bättre klara av de snabba förändringarna i sportbranschen.


För en unik industri

FIFA Master erbjuder ett unikt tillfälle att träffa toppledare från internationella sportförbund på hög nivå, klubbar, byråer och organiserande kommittéer som gör det möjligt för eleverna att bygga upp sitt eget kontaktnät - en av nycklarna till en framgångsrik karriär inom idrott. Utöver dessa möjligheter blir varje kandidat också medlem i FIFA Master Alumni Association (FMA). FMA spelar en avgörande roll för att ansluta alla alumner i FIFA Master, skapa livslånga band mellan kandidater.


Kriterier för tillämpning

FIFA Master söker att locka till sig en mångsidig profil av sökande, de som uppvisar en mängd olika färdigheter och prestationer. Detta står i kontrast till vissa kurser som riktar sig mot en standard kandidatprofil. För att skapa den mest stimulerande miljön som är möjlig för alla doktorander väljer vi medvetet en gratis studentkropp, en som inte bara speglar en mängd olika bakgrunder, kulturer och nationaliteter utan ett brett utbud av personliga intressen och professionella ambitioner.
Våra doktoranders gemensamma egenskaper demonstreras av ledarskapspotential och förmåga att trivas i en strikt akademisk miljö.

Alla potentiella kandidater måste:
  • Har fullgjort en fullständig kurs på universitetsstudier inom någon disciplin och framgångsrikt erhållit en examen vid ansökningsdatum;
  • Ha ett utmärkt styr på engelska, TOEFL minsta poäng på 100 internetbaserade test eller IELTS minsta poäng på 7,5 (eller visa en nivå av färdighet);
  • Har tidigare arbetserfarenhet;
  • Ha en internationell utsikt
  • Kunna visa en aktiv nivå av engagemang / intresse för idrott (inte bara som deltagare utan i förvaltning / förvaltning av idrott)
  • Var motiverad och bestämd att lyckas
  • Var flexibel och kunna möta kursens utmaningar.
  • Ha en omfattande allmän kunskap och kultur;
  • Kunna arbeta i en grupp (grupparbete är en viktig del av kursen);
  • Rekommenderat men valfritt: skicka poäng från Graduate Management Admission Test (GMAT) eller GRE;
Underlåtenhet att uppfylla något av ovanstående kriterier innebär att din ansökan inte kommer att beaktas.
FIFA Master - Internationell Master i Management, Juridik och Humaniora i Sport, rankad No.1 Kurs i Europa 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018, av SportBusiness International Global Rankings.
Organiserad av CIES i samarbete med De Montfort University (Storbritannien), SDA Bocconi School of Management (Italien) och University of Neuchâtel (Schweiz).

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

CIES - International Centre for Sports Studies, is an independent study centre located in Neuchâtel, Switzerland. It was created in 1995 as a joint venture between the Fédération Internationale de Foo ... Läs mer

CIES - International Centre for Sports Studies, is an independent study centre located in Neuchâtel, Switzerland. It was created in 1995 as a joint venture between the Fédération Internationale de Football Association (FIFA), the University of Neuchâtel, the City and State of Neuchatel. Läs mindre
Neuchâtel , Leicester , Milan + 2 Mer Mindre