Finland

Studera i Finland

Högre utbildning i Finland

Yrkeshögskolor (även kallad UAS, eller uiversities yrkeshögskolor) och universiteten är de två sektorer som omfattar Finland 's system för högre utbildning. Medan universiteten uttryckligen främja forskningsbaserade akademiska studier som biomedicinska och psykologiska program, yrkeshögskolorna ge eleverna yrkesutbildning-typ utbildning syftar till att ge dem de färdigheter som krävs för att få anställning efter examen. Du kan bara tjäna en post-Master 's eller doktorsexamen från ett universitet.

UAS 's ger eleverna tillgång till olika majors som ger Bachelor och Master examen efter slutförandet. Det tar i allmänhet en yrkeshögskoleexamen elev mellan tre och fem år för att tjäna en kandidatexamen 's från en UAS och ytterligare två till tre år för att tjäna en Master ' s examen. Dessutom, Finland 's yrkeshögskolorna universitet har många program som finns tillgängliga på engelska, tillsammans med ett fåtal master ' s program som också är tillgängliga på engelska.

Antagning till finländska högskolorna bygger på en student 's GPA tjänat medan i gymnasiet eller från att ta ett universitet ' s egen inträdesprov. Dessa undersökningar skiljer sig från andra genom att de inte är utformade för att testa en elev 's förmåga att memorera information eller "gissning " svaret på en mutiple val fråga. Istället frågor på ett finskt testa inträdesprov analytiska och kritiska tänkande genom att genomföra flera korta essä-typ frågor.

Studenter som utexamineras från en yrkeshögskola universitet kan tillämpas på ett universitet för att bedriva en Master 's examen. En yrkeshögskola examen kan behöva vidta ytterligare studier på universitetet i syfte att upprätthålla nivån på utbildningen upplevs av akademiker.

 

Finland 's Undervisning System

Finland 's undervisningsministeriet fonder högre utbildning så medborgarna i Finland behöver inte betala terminsavgifter när de deltar i en yrkeshögskola eller universitet.Detta gäller även för internationella studenter i de flesta fall. Till exempel kan vissa master 's utbildningsprogram har tillhörande studieavgifter för studenter som inte är medlemmar i EES eller EU. Dock kommer elever som går en yrkeshögskola anläggning eller universitet behöver köpa böcker och annat kursmaterial samt betala för sina egna levnadskostnader. Finland 's levnadskostnaderna liknar andra EU-länder.

 

Visum och Student uppehållstillstånd

Om du tar ett inträdesprov i Finland, behöver du ett visum, vilket gör att du kan stanna i högst tre månader. Som en examen student som studerar i Finland som inte är ett EU-eller EES-medborgare, måste du sedan ansöka om en student uppehållstillstånd. För mer information, kontakta ditt land 's finska ambassaden för att ta reda på hur man kan få ett tillstånd elev bosatt. Du kan också besöka webbplatsen för finska Migrationsverket att avgöra vad du behöver för att ansöka om detta tillstånd.

Var medveten om att när du ansöker om en student uppehållstillstånd, kommer du bli ombedd att visa att du kan försörja dig själv medan han bodde i Finland. För närvarande måste de internationella studenterna visa att ha tillgång till 6000 € per år eller 500 € per månad till minimalt täcka levnadsomkostnader. I dollar detta motsvarar ca $ 600 per månad eller $ 7000 per år.

 

Varför studera i Finland?

Förutom det faktum att Finland betalar för de flesta, om inte alla av studieavgifter, det unika i den finländska kulturen, närhet till flera andra fascinerande länder och landet 's fokus på att ständigt förbättra kvaliteten i den högre utbildningen gör Finland en av de bästa ställena att få en examen i världen.

Om Finland

Gränsar till Norge, Ryssland och Sverige, är Finland den mest glesbefolkade land i Europeiska unionen, men är den åttonde största i landmassan jämfört med andra länder i Europa. Över två miljoner människor bor i Finland 's huvudstad Helsingfors, som också Finland ' s ekonomiska, politiska, kulturella och pedagogiska centrum. Nästan 70 procent av alla utländska företag har etablerat sin grundläggande verksamhet i huvudstadsregionen.

Finland är en rik nation och konsekvent rankas som en av de fem bästa länderna i världen när det gäller levnadsstandard, ekonomisk stabilitet och utbildningssystemet. Eftersom dess omfattande sociala välfärdssystemet rikligt ger utmärkta möjligheter till utbildning för alla samt sjukvård och andra förmåner ges ett högt beskattade samhälle, förblir Finland 's ekonomi välmående på grund av dess förmåga att ge alla en rättvis chans att förverkliga sin potential som en livskraftig medlem av det finländska samhället.Dessutom är Finland ett fredligt land som inte spenderar stora mängder skatter på sina militära poster, vilket även tillåter att spendera mer på medborgarnas välfärd.


Viktiga Fakta om Finland

  • Finland har 19 Maakunta, eller regioner, som övervakas governmentally av regionala råden företräder samarbetsforum för varje region 's kommuner.
  • Varje Maakunta har statens ekonomi och sysselsättning utvecklingscentra som hanterar administrationen av skogsbruk, jordbruk, arbetskraft och angelägenheter fiskeriprodukter i denna region.
  • Finland har nästan 190.000 sjöar och 180.000 öar för studenter och turister att utforska. Den innehåller också den fjärde största sjön i Europa - Saimen.
  • Skogar av björk, tall och gran täcker 86 procent av Finlands, en faktor som bidrar till att landet är den största trä producenten i Europa.
  • Människor som bor i det nordligaste området i Finland erfarenhet 73 dagar av evig solljus under sommaren och 51 dagar av 24-timmars nattetid under vintern.
  • Som en parlamentarisk demokrati, har Finland en statsminister som är dess mest inflytelserika politiker. Alternativt, är Finland 's president behandlade "statschef ". Medborgare i Finland tillåts att rösta och köra i presidentval, parlamentsval och kommunalval samt andra europeiska val unionen.
  • Som medlem i EU, använder Finland euron som sin primära valuta, som ersatte marken över ett decennium sedan.

 

Språk Information

De officiella språken i Finland är finska och svenska. Svensk främst talas i kustområden samt i söder, väster och Åland regionen. Finskt teckenspråk och finska romani även erkänns av landets 's konstitution. Nittio procent av Finlands 's befolkning talar finska. Studenter intresserade av att studera i Finland bör vara medveten om att medan finska är ett icke-indoeuropeiska språk, och det är väldigt annorlunda från andra språk som talas i Europa främst på grund av dess syntax - det har 15 olika substantiv fall ovanliga uttal och icke-traditionella grammatik struktur.

 

Finland 's Climate

Eftersom Finland ligger tillräckligt nära Atlanten, upplever det ett kontinuerligt flöde av värme som produceras av Golfströmmen.Finland är också varmare än sina grannländer på grund av den modererande inflytande av Östersjön tillsammans med sina tusentals insjöar interagerar med Golfströmmen fukt. Däremot har Finland mycket kallt, mycket snörika vintrar som typiska se temperaturer störta till -20 grader Fahrenheit (-30 Celsius), med snö ligger på marken från november till april. Finland 's varmaste dagarna inträffar i juli, när medborgarna sola sig i varmt solsken och 90 grader Fahrenheit (35 grader Celsius) temperaturer.

 

Religion i Finland

Cirka 75 procent av finländarna hör till den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Resterande 25 procent har ingen religiös tillhörighet eller anser sig protestantiska, katolska eller judiska.

 

Officiella helgdagar

Agerar av parlamentet fastställa Finlands 's officiella helgdagar som inkluderar nyår ' s, påsk, jul, trettondagen, Alla helgons 'Day och midsommardagen.Maj och självständighetsdagen anses sekulära helgdagar.